Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
можам да го видам и чујам целиот свет преку смартфоните на сите луѓе. Носам торба дрва и кеса перен веш. Си мислам кола да ме плесне ке ме најдат така на улица со дрва околу мене и перен веш. И сите ке дознат каков клошар сум што немам кола и машина за перење алишта.

Не знам дали таква среќа имам или тоа е вообичаено, до сега сум бил 5 пати во државна/градска дали за мене, дали за роднини и од тие 5 пати 4 сме чекале по 3 саати само за прием дека докторот бил на 'операција во сала'. Да удри кај нас Корона вирус недај боже сите од хрирузи, доктори, сестри и болничари сите ќе бидат по операциони сали, кој на Халкидики, кој кај тетка му во Немачка...

Разликата помеѓу нашите и Кинеските доктори:

ДК,

Во меѓувреме, од "вестите" во регионот, издвојуваме:

Драга кајгано, Кандидатот за Претседател на "нашата држава" станал министер во она на север од нашиов север што едвај се квалификува како држава.
Ова ли е тоа, "един народ - две држави"?

Драга у нашава чудесна земја, крадецот ке го продаде велосипедот на бувљак, судиите нема да им чуе за ова кривично дело, а народот ке е во фазон "koj go ebe xxxx, neli mozhe da se vozi so avtobus na ladnovo/toplovo." Ама затоа има општества и држави контра нашево.

https://www.fakulteti.mk/news/03022...stvo---tri-godini-zatvor-za-ukraden-velosiped

ДК
многу се мрзам кога мрчам ама не можам, ете не можам...
Поминувам често покрај Драмски театар и месеци наназад ми паѓа во очи сршеното стакло што е онака во прв план, излог...Па да ти се плукнам и во директори и во менаџери, толку ли не ви смета? Сакате да ми кажете дека буџетот не ви дозволува да го смените и да ги избришете прозорците? Па сврти еден телефон и побарај донација никој нема да те одбије. Многу бил добар директорот, партија ова она, ќе го мењале...ветер во магла.
Сакаш убав настан да организираш? Продади приказна, продади атмосфера, натерај ги луѓето да зачекорат во друг свет. Ама знаеш, треба да се реновира кај и да е...Ме зезаш? До тогаш ај ќе гледаме рушевини.
Не ви поминува муабетот, не сте уметници вие директорите, едноставно сте дилетанти кои имаат функција.

Кајганицо драга!!!!!!

читам, читам....и се паѓам од смеење:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Кинезиве направија болница со 1000 легла за 10 дена, а овие наши ценети господа од повисокото на форумов, неможат една собиранка да договорат за една година:lolzz::lolzz::lolzz:

Драга
Многу лошо се вози... Многу млади загинаа... многу животи згаснааа... Голема мака на душата

Sent from my J5 using Tapatalk

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom