Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Сега јас и уште еден куп млади луѓе ќе мораме да работиме во мизерни услови за минимална плата само тоа што 100к пензионери и еден куп луѓе не гледаат подалеку од носот и би ги продале и нивните најблиски за 600 денари повеќе.

А тоа што по болниците изумреа толку многу новороденчиња, што сами мораме да купуваме завои, шприцеви, инфузии, што испотепаја и испозарворија толку многу неистомисленици, толку многу пари испокрадоа, тоа не е проблем.

На сите млади што гласаа за криминалциве и посакувам во блиска иднина да ја почуствуваат неписменоста и неправдата на државните институции и да видат како им е на 30% на граѓаните и да дојдат овде и да се жалат.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Кога го гледам видеово ми е полесно на душата што сум се родил тука и од нас имало побетер, овие прашање и струја дали имаат :D
Али барем се среќни :)

Секогаш ќе ми бидат смешни коментарите на некоја песна на јутуб во кои се хејтаат оние шо мавнале дислајк на траката :Д

На мајка му пичката тој шо стегнал дислаик хехехехехе

Стварно ли бе има луѓе шо се замараат со тоа, коа идам да слушам музика кур ме боли колку дислајка има.

ai

Знам дека е забрането цитирање али не можев да издржам. Значи осет малце бе, осет! 16 години има, а нема ниту татко, ниту мајка. Човеков веројатно напраил многу поише него ли што ти ќе напраиш за цел живот, така да полека со паметувањето. И коа поима немаш што е фриленс не туку се избацувај ко голуб од поплава. Детево учи уште, и којзнае какви трауми преживеало последниве 7 години живеејќи со тоа дека мајка му ќе си замине, а и татко му го оставил.

Кај напишав нешто лошо за момчето бе змеј неарен? Баш напротив напишав дека е страшно интелигентен и најверојатно ќе има иднина која ние може да ја сонуваме. Направив само компарација на снаодливост спрема интелегенцијата шо ја имаат. Али ајде , на денешно време у мода е да се изедат гомна за пар лајкови.

Na temava pishuvam 2 do 3 puti godishno, me zabole za lajkovite. Me iritira shto ste bez oset, on mozhe i CEO u Google da stane, ali dzabe e, tatko mu i majka mu nishto ne mozhe da mu gi zameni. Koga si se posvetil na nauka ne postojat improvizacii i zaobikoleni patishta, a i ednostavno e premal za da se bori sosema sam u zhivot. Taka da sekoe mrchenje na taa tema mi e ramno na idiotizam. Drugo, zavisi shto podrazbirash pod snaodlivost, chovekot so svoj trud ja steknal taa stipendija i mozhnost da se razviva megju najbistrite umovi na svetov, nitu tate, nitu mama znaele ili bile sposobni da mu pomognat vo profesijata so koja kje se zanimava, za razlika od 99% od decata u Makedonija. I koga Silvaneva Boneva mozhe mesechno da zima po 2000 evra za patni troshkovi. shto e ramno na negovata godishna kirija, ne gledam prichina drzhavata da ne mu gi pokrie site troshkovi.

Согласно статистките од 2016 година, без последните две мислења, бројот на мислења во темава во тековнава година ти изнесува 20.
Согласно твојот исказ од претходно, ова е 8 пати повеќе со можност за зголемување.

Овој па буквалниов.

Знаеш она кога машките ќе се извртат по некоја јака женска, е тоа ми се случува сега мене само во обратна насока Is fucking crazy :icon_lol:. И ненормално е шо го забележувам тоа и ми годи внимание, и тоа жениште бре модел. Учев примање вредност и давање вредност, вика сврти ја играта во обратна насока изгледа ја свртив :icon_lol:.

ДК,

мене не ми е јасно како испаднаа милион гласачи? 2 мил народ не сме одамна, барем по тие статистиките за иселени. И додека сите слават (не ми е јасно што слават?), таа учителката, умоболна со тоа крстот како да направила којзнае какво дело, па се сликала и ставила на фб.. Колку треба да си откачен у тоа главата o_O
Нека си играат избори на секои 6-9 месеци, народот го крка, и пак нека ги гласа..Некој 200е за цел месец, некој 2000е за патни трошоци, пошо доаѓа на работа од месечината нели :facepalm:
edit: верниот исток, кој црн исток кога се замина по италии и америки и германии...само пензионерите и администрацијата остана во овие мали не полумртви, туку МРТВИ градови (ако може да се нарече град ова)...
тиња, тиња не ни е рамна....:unsure:
знае ли некој колку се иселени последниве 5-6 години? официјално,неофицијално сеедно

пис :вонзем:

Последно уредено:
Site slavea, a sto slavea pojma nemaat. Makedonija od damna e izgubena i mizerna. Koj i da dojde na vlast od postoeckive hostapleri ama nisto nema da se smeni. Ne mozes da ocekuvas od nekoj sto 25 godini ja unistuva drzavata deka ke ja opravi. Ednive kriminalci drugive glumat revolucioneri zivot ke donesle. Ha! Dur ne dojdat nekoi treti asalni nie ke si patime. Ali sami sme si krivi.

Sent from my Ultra using Tapatalk

Na temava pishuvam 2 do 3 puti godishno, me zabole za lajkovite. Me iritira shto ste bez oset, on mozhe i CEO u Google da stane, ali dzabe e, tatko mu i majka mu nishto ne mozhe da mu gi zameni. Koga si se posvetil na nauka ne postojat improvizacii i zaobikoleni patishta, a i ednostavno e premal za da se bori sosema sam u zhivot. Taka da sekoe mrchenje na taa tema mi e ramno na idiotizam. Drugo, zavisi shto podrazbirash pod snaodlivost, chovekot so svoj trud ja steknal taa stipendija i mozhnost da se razviva megju najbistrite umovi na svetov, nitu tate, nitu mama znaele ili bile sposobni da mu pomognat vo profesijata so koja kje se zanimava, za razlika od 99% od decata u Makedonija. I koga Silvaneva Boneva mozhe mesechno da zima po 2000 evra za patni troshkovi. shto e ramno na negovata godishna kirija, ne gledam prichina drzhavata da ne mu gi pokrie site troshkovi.

Класика. Извртени зборови и тотално сменета поентата на моето прво мислење. Воопшто не алудирав на неговата ситуација во која се наоѓа. Дркај ајде дека си испаднал паметен на темата , типично за емотивни либерали кои мислат дека се шо е контра нивното мислење е грешно.

Читам многу народ чекал да види кој ќе победи на избориве, па да знаат дали да ја напуштат државата. Стварно се надевавте дека се можни некои промени на подобро тука? :ROFLMAO: Подобро испадна во тој случај за вас, барем порано ќе напуштите и нема да си губите годините во пуста надеж.

Јас само се надевам дека таму кај што ќе отидам, нема да се запознаени многу со случувањата тука. Не е убаво да доаѓаш од земја која во 21ви век фатени криминалци на дело ги изгласува да продолжат на власт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom