Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
http://fokus.mk/fokus-za-marko-chalasan-da-mu-pomogneme-na-deteto-genij/

Значи го имаме момчето шо е гениј за компјутери , држи предавања на престижни факултети по Америка и Британија , и неможе да најде нешто фриленсер да заработи за кирија и др основни потреби и мора да бара помош.

Од друга страна ја имаме велешката сајбер ''мафија'' шо фабрикува вести за изборите во САД , и заработува илјадници долари од истите.

Ај сеа иди најди му нзс. :toe:
Знам дека е забрането цитирање али не можев да издржам. Значи осет малце бе, осет! 16 години има, а нема ниту татко, ниту мајка. Човеков веројатно напраил многу поише него ли што ти ќе напраиш за цел живот, така да полека со паметувањето. И коа поима немаш што е фриленс не туку се избацувај ко голуб од поплава. Детево учи уште, и којзнае какви трауми преживеало последниве 7 години живеејќи со тоа дека мајка му ќе си замине, а и татко му го оставил.

Памтам пред повеќе години тоа дете имаше родители, шо се десило? :confused:

Марко има платена стипендија од американски факултет + ќе работи за Гугл но треба некој да го истурка овие две години што му останаа додека заврши средно тука.

Има детето стипендија, има работа во Гугл, зошто едноставно не го сместат во интернат како многу други средношколци во наредните 2 години додека да заврши средно, а не да се мачи со кирија од 200 евра сам во стан. Или на крај краева цимери ако најде трошокот ќе биде помал.

@Ilumious во врска со постот #16106 детево во моментов има парична стипендија што му стига секој месец на сметка, или пак има стипендија за по две години да студира бесплатно во САД?

@Ilumious во врска со постот #16106 детево во моментов има парична стипендија што му стига секој месец на сметка, или пак има стипендија за по две години да студира бесплатно во САД?
Гугл му го плаќа средното (НОВА) и ќе му ги плаќа студиите а Марко додека студира и отпосле ќе работи за нив. Само велам тоа е проблем со детето, киријата кој да му ја плати и основните потреби што ги има секој средношколец.

Јас мислам оти единствено трајно решение е да се смести во интернат, да изнајми соба во која ќе престојува додека учи средно, или да си најде цимери па да дели трошкови. Не гледам потреба дете само да живее во стан кој кошта 200 евра месечно.
@Ilumious можеби треба да ги префрлиш мислењава во нова тема да не вергламе овде до бескрај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom