Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драа

Ако знаеш да цениш и сакаш, и(знам дека после запирку не иде сфрзник "и",како онога сам што ставља тачку после извичник или прашалник, како ли се викаше дечко, никнејм?.) и туј ми губи смислу реченица али идемо продужуемо...
...и ако знаеш дека те цениф и те сакаф, живот е убана стфар : )
Слаија сам десет године матуру, боље него матура ориџинале, најфраер у генерацију викаф проесорке
Сфи пуштиле сперму у јајце клетке или стомаци, сфи у одело и кравате, кошуљаши, само ја сајберхипи и вечтити ПетарПан
Сфе под конац : D

ДК...

Да знае Јанко што се имаат Ањели направено за својата земја во минатото, па и сега... Па уште со Сорос ги споредува, да ти ебам тоа бишката миланска пропадната. Умот му отидел од Сорос, Заев, Грујо и Хорхе.

Господин човек :kafence:
Gianni-Agnelli-in-4x1-grey-suit-with-prince-of-wales-check-tie-and-light-blue-shirt-with-brother-Umberto-Agnelli-1968..jpg

54d57616eb4bf_-_esq-gianni-agnelli-081413-x5i5hy-xlg.jpg

Јанко... МРШ :kuracc:

Ексик веќе.. не јади леб, не јади благо, не ова, не она.. се скренав начисто. Не сум дебел ама сакав некое кило да скинам демек лето идат. И успеав, океј то.

Е вечерва брате шеќерен напад добив. Ко му влегов на едни слатки замрзнати, не можев да дочекам да се одмрзнат, пола ко сладолед ги изедов а пола се стопија (од страв) ко ме видоа како ги јадам замрзнатите :icon_mrgr:

Ама зато, излегвење од куjна ваков

Robbie.gif

Последно уредено:
Сабота полагам матура македонски а како си кулирам овие дена, убајни. Учам дури по 5 страни на ден од книгата шо е 370 страни... Битно сум константен :coffee: И ко ќе дојди петок:
14463691.gif

Столе Стоилов ме праша дали ќе сум се сликал или ќе сум го тепал :icon_lol:. Му одговорив дека ни се сликам ни го тепам :icon_lol:. А и комесарот за безбедност другар ми е ќе го казнат ако го тепам Гледај Македа колку е збунет, па ми објасни дека потекнувал од село со 300 жители и не е навикнат 30 деца да сакаат да се сликаат со него.

Инаку па така, а сваќава од Полска во Калитеа се сликала, ќе ја прашам до кога е таму да и појдам главечки :pos::pos::pos::pos::pos:...

Како се одвива животот во дом за малолетни престапници (институција која што треба да ги рехабилитира децата пред да се вратат во општеството да бидат полезни граѓани) во една земја во Европа наречена Македонија.

“По 22 часот просториите во кои се сместени штитениците се заклучуваат и за евентуална физиолошка и друга потреба тие користат ѕвоно, кое е поврзано со просторијата на дежурниот. Меѓутоа, децата изјавија дека многу често дежурниот навреме не се одзива на повикот, поради што се принудени да уринираат во пластични шишиња кај што спијат и да ги чуваат до утредента“, рече заменикот Народен правобранител Васка Бајрамовска – Мустафа. Истовремено тие се пожалиле и дека зимно време смееле да се бањаат само еднаш неделно, а лете, иако објектот има сончеви колектори, дозволено им е двапати да се избањаат.

Бонус трака.

Омбудсманот е загрижен што, како што вели Бајрамовска – Мустафа, се занемарува фактот што некои од штитениците се и со искуство на сексуални злоупотреби и место тие да се изолираат од останатите деца и момчиња, на сите им се делат кондоми, што од друга страна го попречува земањето докази во случаи кога има силување меѓу штитениците.

Бонус бонус трака.

“Највознемирувачко при посетата беше тоа што при увидот во здравствените картони на децата, Народниот правобранител констатира дека дури на 15 деца им е препишана терапија со “дијазепам“, со дневна доза од 0,5 до 20 милиграми“, тврди Бајрамовска.

Во образложението за дозата “дијазепам“ како за животно тешко над 300 килограми, што им ја препишувале лекарите на овие деца стои:“растројство на личноста со низок праг на толеранција“, “нагла импулсивност и фрустрации“ и “низок социјален и едукативен статус“.

И како Македонскиот систем го решава проблемот.

“Синото препознатливо сандаче на Правобранителот за поплаки од децата сега е пребоено во бело, дното е дупнато за да се вадат и да се читаат писмата што му се упатени и кои треба да ги прочита само Омбудсманот"

Ете така функционира системот за рехабилитација на малолетници во Македонија. Нешто како Аушвиц и Биргенау ама во јавна законска и државна рамка и без надеж дека ќе прекине во скоро време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom