Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Некаде од 6::18

Муабетов има супстанца, и од овој временски период човеков може да се нарече интелектуалец и духовен гуру во однос на она што поп "културата" го нуди денес. Перфектно ја објасни културната еволуција на општеството во однос на музиката како референтна точка, а можеби и во однос на целокупното егзистирање на човекот на земјата низ децениите кои ги наброја. Ама промаши една битна ствар. Интернетот не е никаков преносител на пораки и бунтовност, Интернетот само создаде индустрија од уметноста, ако земеме дека НЗС на уметноста и Интернетот е информацијата. Така што денес имаш актуелен музички производ кој задоволува одредени стандарди и карактеристики кои што таа индустрија ги пропишува, нема никаква бунтовност и романтика, не буди никакви чувства иако можеби продукцииски е на повисоко ниво. Можеби филмот и еволуираше во нешто подобро, додека музиката, како поапстрактна и посуптилна уметност, стана вулгарно генеричко срање, барем онаа музика која ја бараат масите или барем онаа музика на која ги навлекоа масите.

Последно уредено од модератор:
Утрoвo еднa кoмшивкa уште oд 6 се рaскрекaлa пo мaчките oти мјaукaле, a нa истaтa ќеркa и секoј ден мјaукa зa некoј дa и гo б*п*е, плус и јaвнa тaјнa е декa девoјчетo си е пo бизнисoт, aли не сум јa слушнaл пo неa дa крекa.

Драга
Цивилизираноста на едно опшество не се мери според БДП, Статистики, Реформи....се мери според грижата на опшеството за секој поединец и за ранливите категории
Јапонија

Тоа од погоре не е цивилизраност, тоа е ретардираност.

Со тие пари, кои ги земаат од сопствените граѓани и со кои одржуваат железничка линија за една ученичка/студентка да се куропецава, можат да и уплатат да студира на 689 училишта/универзитети во светот. Кај сака, кога сака, што сака. Да и купат стан, кола, аквариум и да и уплатат во следните 97 години да летува на Канарски и балеарски Острови. Со цела фамилија, до петто колено.

Драга К,

There is a pleasure in the pathless woods;
There is a rapture on the lonely shore;
There is society, where none intrudes,
By the deep sea, and music in its roar:
I love not man the less, but Nature more...

Денеска требит да објавам песна, слика, изрека од Еминем, Кање Вест, Кендрик, Роџер Санчез, Саф...и уште неколку за недај боже ако умрит некој од овие годинава да не ми се закачат ова "чесниве" со муабет "Стави негова песна пошо умре, кај беше ко беше жив". [emoji24] [emoji23]

Sent from my D2403 using Tapatalk

Кајги бе,не е фер Jason Statham се верил.Прогласувам тридневна жалост :(
Не сум човек кој не се радува на туѓа среќа ама на ова неможам да се радувам.
И завидувам на Роузи.

Драга
Жално за мајката што почина во сообраќајка во Струмица,
жално а има две деца...

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Последно уредено:
К,

I don't freakin' believe it. Пишува приемно време од 10 до 12. Па добро каде си професорке? Very busy а? Кафе пиеш некаде? Не можам стварно да сфатам. Да е прв пат океј е , ама не е . Добро мн тешка работа ли имаат професориве што никаде ги нема. Значи не ги барам дома , на мобилен или да ги демнеам на факултет. Ги чекам во време поставено од нејзе , време во кое она треба да седи во канцеларија. Ако сака и на фејсбук нека седи. Па не сме сите од Скопје мајка му да ја ебам. Мене доаѓање во Скопје ми е 400 ден. Пат+ сендвич+кафе. Отиде денот у курац

Ми се појавија два херпеса на устава, еден горе и еден долу.
Моментално изгледам ко да ме нападнал рој оси или ко да сум го правела оној глупав Кајли Џенер лип челинџ.
Утре не излегувам од дома па што сака нека биде.

Многу гадно чувство....:mad:

Океј особа сум, навистина, не знам зш вакви срања ми се случуваат :(

Она чувство на победа, кога личност-дрдорка со која застанување на пат не е испод пола саат ќе ја видиш движејќи се во различни правци на ескалатор.
И пак успеа 3 прашања да ми постави. :vozbud: Во 5 секунди. Во бојата на гласот и се познаваше тагата што не ме фати на статична локација и да ме изтормози онака, во нејзин стил. Прц!:kuracc:

Инаку не знаев дека има толку гревче-родители што од немајкаде ќе ги однесе двете десетгодишни деца на кино на филм на Тарантино. Малце крв, малце полов орган нека види и тоа детенце де. 10 пати минимум излегоа од проекцијата. Мислам дека супер си поминаа.
Имаше уште една супер појава на три шот-брадрс. Дојдоа 10минути по стартот на филмот, се сликаа со блиц 3-4 пати како се во кино и за 20 минути си излегоа. Го немаше одма да го пука во фиљмот, само нешто го разговара. А и онака веќе го чекирал. Мишн акомплишд.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom