Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Го минав @Acid на лајк листата. :cool::cool:

tumblr_lmxorpJdK01qf11ovo1_500.gif

Кеј мори,
ништо не сум напишала у новава 2016та, ме мрзеше дури и да честитам, од втори почнав на телефон да кревам. Значи, доказ дека се е статус кво, освен кафаните што ги редам, ама шо да праам убаво ми е - винце, музика, мераци.... Уште мајка ми да престане да ме прашува секој ден кога ќе си одам и колегите што запнале да се договараме кога да полагаме и ќе биде топ! Уште имам за пиење бре аман, кај се брзате?!

Кеј мори,
ништо не сум напишала у новава 2016та, ме мрзеше дури и да честитам, од втори почнав на телефон да кревам. Значи, доказ дека се е статус кво, освен кафаните што ги редам, ама шо да праам убаво ми е - винце, музика, мераци.... Уште мајка ми да престане да ме прашува секој ден кога ќе си одам и колегите што запнале да се договараме кога да полагаме и ќе биде топ! Уште имам за пиење бре аман, кај се брзате?!

Барем се забавуваш :angel:.

Здрао Драа

Како прво има ли цајкани на форум?
АКо ве има да ве прашам, како ви ке ми га објасните тој што не плаќате кафиња по кафиќи и афтобус у градски превоз? Што као демек курнази? Или мала ви плата?

Као фторо куде мене на работу само на мене ми плаќаф, тоес фино лепо извините да наплату(а они си стануеф како џекови и ке си цепаф), копешкаф се по џебови али ипак ми платиф. Глеам колеге не ги ни куцаф кафиња, као демек не им наплаќај, цајкани се. Докур.
Ај за у градски превоз до негде океј, студенти не плаќаф,пензионери не плаќаф, да га сфату до негде и цајкани да не плаќаф.Али седиф пиеф, па и курнази изиграваф док седиф, како рацију да правиф. Демек ми смо цајкани. А сфи знаемо како биднасте цајкани, поготово овија млади. Партиска књишка а? Е ск дремете по штабови и изигравајте потрчкофци а устфари се праите главни по град.Као демек цајкани.
У Скопје ептен сте ги разгалиле, нигде не плаќаф кафиња. У Куманоо ја кд работеше сфи си плаќасфа. А туј у Скопје се дешава културан рекет.Још па љут днска што сам му наплатија, као демек мене не ми наплаќаф овде никад.
За казне пишување сте први, фатите се малце и ви за џеб, да ви ебу скржави,сфе муфте сте навикнале. Епа кур.

Има три клише моменти/сцени од филмовите кои секогаш сум сакал да ги направам лично, а уште не сум ги сторил. :cautious:

1. Легнуваш во кревет каде што сопругата/љубената веќе чита книга на светлината од столната ламба. Дури она сеуште чита ти гледаш кон таванот и започнуваш некоја филозофска тема на разговор или дешавка од денот која не си стигнал да и ја кажеш на вечерата. По разговорот, она ја остава книгата ја гаси столната ламба, се бакнувате и заспивате. Ова го замислувам во веќе средновечни години, јер во помладите сигурно ќе правите нешто „друго“ место да разговарате пред да си легнете, хехе.

2. Втората сцена е една од убедливо најисклишираните. Утро е, се симнуваш по скалите и одиш во кујната каде те чека пребогато зготвен доручек, со сите од семејството седнати на маса како доручкуваат. Ти одбиваш да се најадеш ко човек од трпезата, туку само земаш едно парче кекс, го пиеш/сокот млекото и заминуваш. Под изговор: Немам време, се брзам, доцнам!

3. Третата, е да влезам во такси и да му речам: Следи ја колана!

Не дека нема други филмски моменти кои сакаш да ги направиш/имаш, али овие три се убедливо најголемите клишеа, кои кад тад и ќе ги направиш.

п.с. Ова ми е 17.000 мислење на форумов еј! Седмунаесет факинг иљади постови. Многу е тоа. :D
Сигурен сум дека едно 10.000 од нив се напишани во подфорумите за спорт и филм/тв. Пола се заебанции но има и неколку постови што дури и ги паметам затоа шо сум ги напишал со посебен мотив и концентрација. Најголемиот дел се напишани веќе одамна кога се имаше повеќе слободно време и се минуваше повеќе време на глобалното село наречено интернет. Но и тоа село здосади, а и се порасна веќе, но сеуште го посетувам местово еднаш дневно, нешто ко читање на весник. И стандардно првата љубов, темите за спорт секогаш кога има значителни спортски настани и темите во филм/тв кога има актуелни серии, а имам време за компјутер.

За скоро се во животов, па дури и за ова сум со став: квалитет > квантитет, али морав да си го одбележам јубилејов, живели! :pijanco:

Последно уредено:
Обожавам романски 3ипол минутни електро-поп песни, во кои што текстот од строфите е на англиски, женската пее во АрЕнБи стил ала Ријана, обавезно мора да има heart beating некаде таму, спонтано со слушање го учиш тој дел и си го пееш како треба, а рефренот е на некој си хинду-месопотамско-вавилонски јазик, кој шо го зборуваат веројатно само во Нанда Парбат (фикшанл плејс ин да мидл оф ноуевр) и по илјада слушања, секогаш различно ти се слуша, а не дај Боже да пробаш да го отпееш. Не знам дали е поблиску до егзорцистичка миса, или ИСИС-ова порака за смак Света. Gotta love those .. :D

Yallah hubi yalla, mus helu tejrahni bi hauak
Ya el h'ali anta, u kul humri arid akun mahak
Yallah hubi yalla, mus helu tejrahni bi hauak
Ya el h'ali anta, u kul humri arid akun mahak

^ Романска е песнава, мајке ми.

Вчера се видовме во диско, као ме погледна ме поздрави си продолжи. Помина некоја недела откако се избламирав пред неа и нејзините другарки - бев лом - не е проблем тоа кога се бламирам се бламирам со стил, на нивоу. Така што, ќе и фали тоа, знам. Типката е убава и вреди, тоа значи дека и треба софистициран лов, соодветно од дечко, вистински фраер - јас. Знам дека и се допаѓам, но бившиот нејзин го користи исто овој тајминг. Не битно.

друга срцка - многу е внимателна со мене, убаво си поминавме. Го држи гардот високо горе, срцка е. Мислам дека убаво ќе ни биде заедно.

трета срцка - боље ми е со оваа кога ме има дилитнато, само убави работи ми се дешаваат кога е така.

4та срцка - вчера ми пиша дека сака да оди на одмор со мене, денес дека ме сака и сака бокс да ми мавне и дека ќе ме скроти.

5та срцка- добро е оваа недела беше мирна во диско, не проба да ме заведува. Жал ми е за дечкото нејзин.

главната срцка - на пауза ми е периодов

• Ми се допаѓа
Reactions: 048

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom