Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Малце аман од "Ти женет ли си?" и "ја знаеш ли ќерка ми?" прашања. Па и аман од колеги, "ергенче ни е, време му е, готова е работата"...

Само да не им викаат дома овие на ќерките, "готово ќерко, зет шо најдовме"....
Нема да можам да испаднам во чаршија.

Совет за сите што не сте вработени прв пат, како ќе се поставите на почеток така ќе ве тераат до крај. Ме научија мене мирен колегиве, од култура се повлекувам пред постари и сеа на глава ќе ми се качуваат....

драга, морам да си земам нов ранец, со повеќе мали џепчиња, едно за телефон, друго за новчаник, трето за маркери, слушалки итн., затоа што без таков ранец животот нема смисла.

драга, од нешта за пиење само вода, јогурт и пиво.

драга, за ручек имам пинџур, со сиренце, ла перфект, а после пинџурот имам стрипови за читање.

Последно уредено:
Свесни сме колку будучи директорчиња ќе ни искочат со тековново онлајн полагање?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Д р а г а.

Во доменот на психологијата акцент се става на тоа дека сите проблеми во животот треба да се решаваат со разговор и комуникација. Но, што кога двајцата учесници во разговорот се со дијаметрално спротивни мислења, ставови и интереси, не можат да се поднесуваат и живеат во различни светови? Дали и тогаш да се настојува да се разговара....има ли поента?

#прашањакоимемачат

Кога во Германија во мекдоналдс работиш со бугари во кујна, романци на каса, турци на drive, срби во локалниот Lidl, и менаџерот германец како се дрогира во wc оти не можи да го поднеси балканскиот менталитет.
ЕТНИКУМИА
РЕСПЕКТАЕ
АФИРМИРАЕ
ТАЈА МАРО ДЕРТЛУКО
САЕ МИНУРУТИТЕНГЕ

Драга, не ти е срам да си дел од држава со ваква срамна политичка сцена односно вакви политичари за потсмев ? .. ударна вест денес им е дека поставиле знак за опасна кривина ... се гордеат еј.. замисли ти они шо направиле за државата, поставиле знак на некоја кривина у пичкесиматер... абе мрш бе да ви ебам стоката, племе расипано, народ гине , луѓе неможат крај со крај да врзат, они поставиле знак , ви ебам гнасите расипани да цркнете сите комплет...

thumbnail.jpg

После иљачо за вежбање какао не се пија хахаха, хај сум од сабајле, да те еби Mucuna pruriens хахахах.

Следна професија ќе ми биди режисер на политички кампањи. Боже мој кои куртони ги има на балканов, србиве со диносауруси ќе тераат народ да гласа, нашиве со реклами од космодиск подгрбавени. Дај бе ротшилци не се заебавајте со балканов до овој степен, нема смисла веќе.

Итно, значи top priority во државата моментално треба да биде да се најде ликот шо им ги смислил рекламите на дпмне, и да се егзекутира на лице место без судење. И кога ќе прашат од некои меѓународни судови зошто, да се одговори поради некреативност и прелош смисол за хумор.

Македонскиот народ е во топ 5 нации на светот со најлоша смисла за хумор, али ова беше толку под дното шо ако направат уште една слична реклама, ќе стигнат до јадрото на земјата.

Кајги...
Не знам зошто луѓето повеќе сакаат да им кажуваш слатки лаги него ли брутална вистина.
Каде е просторот за индивидуален напредок ако цело време им го кажуваш тоа што сакаат да го слушнат.
Зошто повеќе прифаќаат тапкање по рамо и едно "добро е" наместо искрен совет дека можат и подобро.

драга, после работа си исеков така колбавчиња, кромид и здрвив едно пиво.

драга, се будам посе попладневна дремка, се осеќам како камион да ме згазил, пијам сокче (демек да се освежам малку) и ќе испаѓам со точакот да извозам, два дена не сум испаднал поради времето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom