Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Не постои поубав подарок од некаква рачна изработка, нема! Ниеден скап производ не може да ги замени трудот и вложеното време кои некој ги направил за да реализира некаква материјална замисла специјално за тебе.

Драа

Пред некое време глеа емисију на 24kitchen за Антверп,наравно за ресторани,пекаре,слаткаре...
Најпозната пекара сс традицију преко сто године е еврејска.Најголема иронија е тој што главан пекар се викаше Адолф :icon_mrgr:

Не дека се жалам, и дека сум очекувал ваков каков сум некој и пет банки да даде за мене ама не верував дека може да ми фали некој и нешто во животот. Можеби немам стварно ништо страшно важно за мене изгубено до сега па само кењам.....кој да знае какви времиња доаѓаат за мене, a и за секој од нас.
Животот наспроти приказните во филмовите најчесто ми се чини завршува ќе кажам неубаво..... да не бидам трагичен и речам трагично :)
Јебеш самореализација и сите зен "приказни"....пре би се осеќал несреќен отколку просветлен....колку и да е чудно, како поминува времето во страдањето осеќам дека се крие животот исто така како и во радостите....дури можеби и поизразено.

Албанци на тикток е се што треба да знаете за Македонија.

source.gif

Омлетка...мислење е дека во животот треба два пати да бидеме умни...Кога бираме професија и кога бираме брачен партнер:)
Јас умно си одбрав професија...задоволна сум си :backa:од брачниот другар.....

Значи Кајга, јас можам сега да бидам улавааааааааааааааааааааааааааааааа...:kezec::jeeee::pistoldz::Кезец:

Последен пост во темава ми е во август 2018та, ц ц ц...

@парва го спомна Антверп па ме натера да пишам некој збор во врска со градот.
Лани ова време некаде бев на ИТ конференција таму, па имав можност неколку дена да го прошетам.

Дани како Дани, каде и да оди нема да проба нешто од домашна кујна туку бара сендвичари и пицерии. Па така прв ресторан каде што влегов беше Италијански, а келнерот Македонец. Какво добредојде имав значи, 1600-1700км пат поминав за да наидам повторно на наш човек :D
Од домашни работи каде и да поминеш мириса на вафли, ама не пробав ни тоа јас, пошто општо не поштуем вафли.
Така да бадијала толкава традиција имаат тие, кога имаат турист кој не сака ни да помисли да експериментира со храна :D

Кога сме кај евреите во Антверп, не може да ги промашиш. Главно работат во бизнисот со дијаманти (Антверп е познат по трговија со дијаманти), а продавниците се лоцирани околу железничката станица, па нема бегање.
Препознатливи се по стилот со тоа капутите, шеширите и фризурите нездрави. Малку морбидни ми беа, поготово и децата мали со плетенките од страна...

Туку ајде тие и така и така... кога почнав да шетам по стариот дел од градот и кога почнаа да ме разминуваат луѓе со луди бради. Да, луда, во овој стил.

1592675815218.png

Ајде еден да видиш, двајца, ама 15-20? Почнав да се сомневам дека има нормални во градот :D
Следното утро на појадок во хотел на маса близу нас повторно БРАДА. А тоа да се одржувало натпревар во бради тој викенд во Антверп, па луѓе од цел свет биле собрани и нормално циркулирале по чаршијата, како и секој турист.

За љубители на пива е одличен (па океј, цела Белгија е). Кога ќе седнеш во паб (Bier Central) и бараш мени, а келнерот ти носи цела книга... ставен си во тешко искушение.

1592676139124.png

Пивото, заедно со белгискиот помфрит и чоколадите е белгиското свето тројство :D

Инаку како ќе познаеш Македонец во странство? Па зјапа во јаки коли.
Епа тука имаше богами во што да се зјапа. Од сите градови што сум ги поминал, најдобар возен парк имаше во Антверп. Што повеќе кога и таксисти возеа Тесла :(

Ај да не должам многу, само ќе ви дадам топла препорака доколку сте во можност да го посетите, посетете го.
Пошто во било кој Белгиски град досадно е повеќе денови да се остане, препораката е на ден-два да се направи тура по Брисел, Бриж, Гент и Антверп.

Некогаш се прашувам кај згрешив во животов шо уште пишувам на умрен форум пред некои 7-8 години али нека, мора негде притисоков да ми се макни од главава.
Тикток: ѓубре од апликација шо првпат имав средба лани во октомври и го избришав по цели 14 минути, пошто ми рикнаја преостанативе 2 мозочни клетки... Видеа со кои се запознав првпат во животов: Rajesh го палеше моторо на курбла со тажна музика оти свеќицата му рикнала, Чин чон чин го поправаше камионо закопан во 10 кила уље и со тажна музика во позадина оти тежок му бил живото, татко му и мајка му работеле на оризовите полиња а него го изневерила девојката со дечко сличен на него, рандом тотка од америка шо го треси газо со цел да продај пичкини слики на OnlyFans, Ердоган од Турција пее под балкон на симпатијата Фазлије и ја запросува со донер кебаб, Клаус Боксеро од Велес здивува на видео и повикува на Фајт, и така натаму ред други видеа, посветени на масата со интелигенција -10 и апетит за гласање на следните парламентарни избори.

Драа

Ја мислу дека град Пехчево не постои.Л'жеф не масони.Тој е улузија,варка,а можда и исчезнат град како Мохенџо Даро и Дварка.Како Лемурија или Атлантида,како Хипербореја или јапанска Јонагуни.... у маску ме цуни.
Па ја не познаам никога од Пехчево,не ни знам некога што познаа пехчефчани.Има ли Пех члан на форум?
Пехчево е некој Lost серија место, Дарма Пехчево Проџект...Фатаморгана,илужн,мираж состојба. Пет џи плејс,македонскиот Хаарп.Хималаи гу имаф Шамбала,Венецуела или Колумбија Ел Дорадо,викинзи га имаф Асгард,библија га има Ерихон,келти Халштад,ми га иамо Пехчево.
Или неамо?

Кажи Драа колко е цех?
Да дознам дали постои Пех?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom