I love ликот на House M.D.
Ич не ја утна темава.
Иначе, и ја иам впечаток дека све живо со сила го имитира. А, на сите баш и не им стои.
Мада, ме занима и зошо толку е привлечно да си опериран од емоции и остало персонифицирано у Хаус?
Онака, кој им се мотивите на луѓето да се одушевуваат од такво нешто?
Пошо ова е еден вид на глобален феномен кој со години и години трае.
П.С
Поодамна читав у весник случај за некој поштар што се нафурал дека е Хаус, и почнал да им кажува на луѓето како поштата ги краде,т.е да ги просветлува, станал нељубезен, отсуствувал од работа...сакал да биде kewl ко Хаус...и го отпуштиле.
А коментарите на неговите колеги беа: For fucks sake, he's just a mailman. Who gives a fuck about those few cents "stolen" from the mail company?
.
Ајде да видам Хаус нека го одпуштат!...
Хех.. можам да замислам колку би биле гледани епизодите во кои се кажува како Хаус станал Хаус.. т.е. како од обично најнормално дете.. станал тоа што е во серијата...
Со поседување на моќ, како онаа на Хаус, ти е овозможено без ограничувања да ја практикуваш таа идеологија.
Нормално, може да се однесуваш така и без статус и позиција...и да бидеш ко поштарот.
Што е исто валиден избор...Муабетот ми е дека резултатот од однесувањето на Хаус е поинаков кога си меѓу просекот.
И за каква изолација збориш? (озбилно, не можам да се сетам на шо конкретно мислиш)
Хех.. и јас го мислев истото како и ти , на почетокот...
Сега.. некако поинтересно ми се виде да „играш“ Хаус.. а да бидеш во поголем ризик одколку во кој што е тој... но.. целта на играта да ти биде да не бидеш отпуштен.. зш ако бидеш.. гејм овер...
И.. ајде некој нека ми каже што му фали на Хаус... но, на Хаус, а не на тој што одговара на прашањево, и одговорајќи на ова прашање, одговара на прашањето „Што ќе ми фали доколку бидам Хаус“.. се надевам дека ми ја свативте поентата на нештото во наводниците?
Можеби Хаус е нешто кои што другите не сакаат да бидат или неможат да се замислат како такви.... Но, на Хаус, сам за себе, не му фали ништо.. за себе супер си е таков каков што си е....
И, поточно е да речеме дека статусот и позицијата на Хаус се последица од Хаусовото однесување.. одколку да речеме дека статусот и позицијата на Хаус се причина за неговото однесување ( што од постот на ада, барем според мене, следеше дека таа би го рекла второво ).... Но.. ниту кога второто би го рекле, не би биле во грешка.
за ванабито ниту е позитивец ниту негативец туку ИДОЛ!!!!
авторитет!!!!
индивидуа лесно е да се пронајде во хаус бидејки на некој начин хаус е нивното второ јас.и пази сепак не можат во реалноста така...појака илузија и од дејвид коперфилд...браво за режисери,сценаристи глумецот
балансот е тука во начинот на кој е смислен и поставен...
Хаус не го користи само авторитетот во негова корист, туку, авторитетот е само една алатка, најчесто со помала важност од другите „алатки“, на Хаус.
Кхм....не сум хаус ванаби не сакам да бидам грда 50 годишна нееблица секој момент би го мењала мојов живот за благословена игноратност и вечна насмевка
Хаус си има многу свои предности, но има недостатоци.
Помеѓу недостатоците спаѓаат и она што ти го наброја: стар грд „нееблица“ ( појма немам што значи ова во наводниците... )... и.т.н.
Од твојот пост не е, но, општо би требало да биде јасно дека кога ќе речеш дека сакаш да бидеш како Хаус, мислиш/се подразбира на тоа дека сакаш да ги имаш неговите предности во однос на тебе, но не и неговите недостатоци. Ова што се подразбира, најчесто не се кажува со тоа „сакам да бидам“, затоа што така целото мислење би се искажало со многу повеќе зборови, и за тоа би било потребно многу повеќе време.. т.е. пишувањето на тоа што се подразбира, е „некомпактро“ и непрактично.
Но, понекогаш, за да не дојде до забуна, или доколку дојде, за да се расчисти таа забуна, ова треба да се напомене.