Др.Дре и Снуп Дог

• Креатор на темата Креатор на темата ТЕНК
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Едни од легендите на рап музиката се секако Др.Дре и Снуп Дог ме зачуди шо нема тема за нив.Др.Дре има три официјални албуми плус траки со неговата поренешна група N.W.A,а сега во скоро време треба да искочи нов албум на Снуп Дог деветти по ред кој ќе се вика EgoTrippin.Да не отварам посебни теми пишувајте тука за двајцата.Стварно беа тим на времето но сеа секој тргна по свој патеки па и годините си го прават своето.И тако даље можам до утре да пишувам.За сите новости пишувајте тука

Поминаа тие добри времиња за рап/хип хоп музиката.

ja za novini neznam ama znam deka starite dobri N.W.A se najzakon! Real mothafucking G's... zverovi se!

Кога ја видов темава веднаш ме потсети на the wash :)
Многу интересен филм.. 2 пати го имам гледано..
Dre анд Snoop Dogg.. Живи легенди на рап музиката.. нема друго шо да се кажи за нив..
Еве неколку албимчиња.. закон се!
Snoop dogg - the last meal, the doggfather
n.w.a - straight outta compton, fuck da police

http://youtube.com/watch?v=pKz-RXSeIYA

eve vi go najnoviot singl od snoop!!!!!

inace i dvajcata nikad ne bile niso posebno,aj barem snoop si gi pisuva tekstovite,a dre uvek si ima ghost writers koi mu gi pisuvaat,a ne i samo toa i beatovite ne se 100% negovi uvek rabotat drugi producenti za nego kako hi-tek itn.......

http://youtube.com/watch?v=pKz-RXSeIYA

eve vi go najnoviot singl od snoop!!!!!

inace i dvajcata nikad ne bile niso posebno,aj barem snoop si gi pisuva tekstovite,a dre uvek si ima ghost writers koi mu gi pisuvaat,a ne i samo toa i beatovite ne se 100% negovi uvek rabotat drugi producenti za nego kako hi-tek itn.......
Не знам баш дали е така не може во сите траки десет години на секоја песна да се замара некој се знае точно на кој траки имаат помогнато,на првите албуми на Снуп(Годфадр и Догустајл) Дре(Хроник)се апсолутно нивни исто и Ал ајс он ме на тупак како и Документари на Гејм.Како што рече тие што подпомагаат се Хи-Тек,Скот Сторч и Хитман,Кањи вест на неколку траки само да не ги набројувам сега:uvo:

Нивните почетоци беа лудило.. посебно N.W.A
Но, сега не ми се свиѓаат нај, нај нивните песни..
Али секогаш е така. Почетокот е најдобар, после сите менуваат стилови, се глупираат..
Ја додуша ги немам слушано многу и неможам да ги оценувам и да критикувам..
Лично на мене, новите песни не ми се свиѓаат..

Поздрав!

Леле колку е ретро новито спот на Снуп. ЅВЕР :)
Се што има направено Снуп, музика, глума, сфе ми се допаднало.
Дре го немам слушно доволно, но знам дека има огормен придонес за развојот на west coast.

Супер се. Ми се допаѓа Still D.R.E песната во нивен дует

хехе снуп дог... закон чоек многу интересен и пријатен глас за слушање и многу јаки текстови...

благодарение на песнава почнав да го слушам :)

Времиња беа тие кога слушав рап. Инаку дечкиве се закон, тука нема збор ...

dr.dre & snoop RULES.
да не беа они рапот одамна немаше да постои.
dre = 2pac,snoop,eminem,50 cent,the game и уште многу други.

снуп е одличен за рапување, за глумење во филмови, човекот го бива за на тв, уште музика да си прави и ќе биде комплетен.

дре има некако груб рап, не му е течен ко на снуп, некако зборовите се нафрлени, но затоа знае музиката да ја направи, без разлика што и други му помагаат во правењето.

сепак и двајцата вредат за рапот, имаат добри песни

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom