DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Браво за EG, old man doto=best doto

Појака дота од овој интернешнал немало! Газеше цел турнир. Се измедарив.

29 od 30 najplateni gejmeri(od osvoeni turniri) posle TI5 se od dota 2, Universe zasluzeno prv. 1511057_972577049451567_1521846555170308535_n.png

видео од прославата ?[DOUBLEPOST=1439114903][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1439115061][/DOUBLEPOST]"I don't think EG are interested in contesting this 4 on 5" - Synderen 2015 :pos::pos::pos::pos:
Гледајќи го видеово сега, разбуден :), си мислам, како е можно да направат таква грешка, сите да влезат во rosh pit, никој не варди, и не само тоа, кога видоа ice vortex требаше да реагираат. Имаше нешто како 1-2 секунди како што стоеше ice vortexот, тие воопшто не реагираа...
Не смееа таква грешка да направат во финале на најважниот турнир во дота и затоа заслужено изгубија.

Гледајќи го видеово сега, разбуден :), си мислам, како е можно да направат таква грешка, сите да влезат во rosh pit, никој не варди, и не само тоа, кога видоа ice vortex требаше да реагираат. Имаше нешто како 1-2 секунди како што стоеше ice vortexот, тие воопшто не реагираа...
Не смееа таква грешка да направат во финале на најважниот турнир во дота и затоа заслужено изгубија.
Се изгубија финалево кинезиве, притисокот плус неискуството ги фати.
Многу почетнички грешки правеа, штета.

Не се согласувам дека кинезите потфрлија.. Како што реков вчера, EG на овој турнир ( последните 6 игри ) ја играа најдобрата дота у својот живот, fear, ppd и universe играа како од друга планета. Aui и Sumail на свое ниво. Кинезите играа прекрасна дота, ама не знам дали има тим у светот кој би можел да го победи на еден ваков EG.

А за битката кај Рошан. Не можете да кажете сега оти било грешка.. лесно е да коментираш од страна. Играта одеше лошо за нив, знаеја дека немаат некој добар каунтер за Сторм, и откако го убија Сторм на мид, знаеја дека мораат да земат некои objectives. Рошан им беше најблиску и изгледаше како добра работа. И тие самите знаат дека е „ризично“, ама исто така знаат и дека против еден таков тим, мораш да превземаш ризици за да победиш.

А за битката кај Рошан. Не можете да кажете сега оти било грешка.. лесно е да коментираш од страна. Играта одеше лошо за нив, знаеја дека немаат некој добар каунтер за Сторм, и откако го убија Сторм на мид, знаеја дека мораат да земат некои objectives. Рошан им беше најблиску и изгледаше како добра работа. И тие самите знаат дека е „ризично“, ама исто така знаат и дека против еден таков тим, мораш да превземаш ризици за да победиш.
Знам дека е лесно сега да се правиме експерти ама мора да ја анализираме партијата и тука дефинитивно направија грешка.
Најмалку што можеа да направат е да го остават Clock на патчето пред реката кај што се оди за Рошан. Ако му дојдеше некој ќе пуштеше cogs и ќе избегаше, па ќе излезеа другиве од рошпит па ќе ги скинеа аа и ес ко ништо 5в2.

Не се согласувам дека кинезите потфрлија.. Како што реков вчера, EG на овој турнир ( последните 6 игри ) ја играа најдобрата дота у својот живот, fear, ppd и universe играа како од друга планета. Aui и Sumail на свое ниво. Кинезите играа прекрасна дота, ама не знам дали има тим у светот кој би можел да го победи на еден ваков EG.

тито, не ли мислиш дека Шики е слаб мидер на CDEC? и дека уствари тука е единствената слабост на таа екипа?
На секој друг лејн имаа целосна контрола, ненормално добри ротации итн. Сумаил според мене ги уништи и Шики, и Xz едната коа беше со Brood, а секоја партија Сумаил играше vs подобар пик на мид.

Џабе кога незнае да си го искористи потенцијалот..
Може пара да напраи.
Прееска играше ранкед, сплеска 2 победи во серија и крена 8011 ммр и е прв моментално. Дечкото сака да стрима но ете ограничен е најверојатно нема асален пц нема асален нет и тоа е тоа.

Прееска играше ранкед, сплеска 2 победи во серија и крена 8011 ммр и е прв моментално. Дечкото сака да стрима но ете ограничен е најверојатно нема асален пц нема асален нет и тоа е тоа.

Кажа дека ќе стрима од септември, има купено нов компјутер, треба да среди нет и ситници и ќе почне.

Епа го аднав јас на стим и на фб со цел да му донирам нешто, гледам не ме прифаќа. Очигледно е мн. famous.
Крај краева шо го емм :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom