http://blog.dota2.com/ кликајте на Dota 2 survey и од steam ќе ви се отвори прозорец каде што треба да изберете која конекција ја имате, па самиот steam ќе види што имате конфигурација и инсталирани апликации, па потоа треба да пополните прашалник во врска со вашето искусво во дота, од кога играте, колку часа неделно, најчесто играни херои, колку добро сметате дека играте... па после ова останува да чекате да добиете клуч за бетата.
Друга опција е да чекате некој да добие клуч, со +2 клуча екстра, па да подели еден од нив со вас.
Морам да кажам дека во однос на League of Legends овде има поголема шанса за добивање на клуч за бета, таму се изнамачив да добијам closed beta клуч, но добив уште еден со кој го поканив другар ми во затворената бета.
Ако добијам клуч од ДОТА 2, еден од тие бонус два иде кај другар ми (ако тој не добие) а другиот за некој од форумов претпоставувам, тоа е ако добијам бета клуч и јас самиот. Инаку да ви кажам дека log-овите од ЛОЛ беа 4GB текст документи кои требаше да се upload-ираат, па очекивајте нешто слично и ваму.
Со среќа!