DotA 2

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
во трето одд. за пс1 купуев игри спроед графика.
1-0 за мене.

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33

Моменталната листа на херои...

И за споредба... Доволно се 4 screenshots да се види која е најпрегледна и најчиста...

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Како заклучи жити господ од 5 скриншота дека графиката е боље од на HoN???
ај погледни што напиша во твојот предходен пост. Како ти заклучи дека е полоша од таа на хон?
На сшотовите спореди ги хон и дота 2 и ќе видиш каде прегледноста е поголема.

Иначе и мене ми изгледа се олдично освен интерфејсот. Исто ми се свиѓа што го зеле ХП барот од ЛоЛ. Немора да кликаш на хероите за да видиш колку ХП имаат. Вака од прилика знаеш според квадратчината.

Btw сплешартовите на хероите изгледаат многу кинески xD

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
ај погледни што напиша во твојот предходен пост. Како ти заклучи дека е полоша од таа на хон?
На сшотовите спореди ги хон и дота 2 и ќе видиш каде прегледноста е поголема.
Според текстурите, сенки, шејдери итн...
И не мешај прегледност со графика.

Член од
31 мај 2011
Мислења
211
Поени од реакции
75
Сликиве се од пред 4 месеци, не скокајте за џабе, UI-то ќе биде изменето. Во среда ќе се знае точно каква е играта, ќе има и гејмплеј и официјални screenshots. И да, само некој без никакво знаење би мешал графички квалитет и графички стил. Графикчкиот стил на LoL е како цртан, ама графичкиот квалитет е далеку подобар од оној на HoN. Истото е и со DOTA2, стилот е таков, ама ве молам не ми серете дека Source енџинот има лоша графика.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Сликиве се од пред 4 месеци, не скокајте за џабе, UI-то ќе биде изменето. Во среда ќе се знае точно каква е играта, ќе има и гејмплеј и официјални screenshots. И да, само некој без никакво знаење би мешал графички квалитет и графички стил. Графикчкиот стил на LoL е како цртан, ама графичкиот квалитет е далеку подобар од оној на HoN. Истото е и со DOTA2, стилот е таков, ама ве молам не ми серете дека Source енџинот има лоша графика.
Па баш и не е, али ај...
А што, стилот на DOTA 2 ќе биде ко цртан филм? Ко Team Fortress 2?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Па баш и не е, али ај...
А што, стилот на DOTA 2 ќе биде ко цртан филм? Ко Team Fortress 2?
Графиката е послаба во однос на текстури и сложености, не значи дека не е убава.
Пријатна е на око и има доволно детали колку шо и треба. Шо ме боли кур дали тревката на земјата мрда коа ќе поминам или е само нацртана? Ми мења нешо? Побрзо/поспоро ми трча херојот ради тревата и ако не ја видам ми е miss-advantage? Не.

Кратко кажано, DOTA2 графиката е како LoL - (минус) текстурите (и грдите outlines кои и јас ги мразам).
ХоН е само напукано текстури сложени и црни темници насекаде + е ебано тешко да приметиш кој херој е од твоја и кои ебани крипови се твои (за почетник).
На лол од друга страна имаш јасно истакнати 2 бои на крипови и да си ќор ќе ги погодиш.

А да, и дај боже да имаат native client за linux и mac.
Многу ќе им е плус.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Ajde odvaj cekam da ja igram, a dali znae nekoj kolku dolarcinja ke bide ili ke se plaka mesecno kako sto se pisuvase.Inace LoL voopsto ne mi se dopaga,a hon ja igram celo vreme od koga iskoci.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
GUYS IMMA LET YOU FINISH BUT DOTA 2 WILL BE THE BEST GAME OF ALL TIME
; )

иначе утре почнува турнирот во германија каде што вавле ќе ја промовираат играта
најдобрите тимови ќе играат за 1милион долари ќе има интересни партии
на gosugamers рекоа дека ќе има стрем сигурно така да утре ќе ви пуштам линкови овде : )

иначе темава може да иде во дота пошто сепак ова е продолжение на дота

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
поканетите тимови и играчите ја имаат веќе бета верзијата и на неа вежбаат за турнирот утре ама нема нигде нешто плус скриншот или видео освен официјалниот траилер

така да ќе чекаме до утре ;(
--- надополнето: Aug 16, 2011 5:42 PM ---
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

еве ова го објавија пред 2-3ч значи ќе има во живо стрем утре и ова е официјалниот линк за следење

hf

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
- There wil be several modes in DOTA 2 along with Classic DotA mode:

Classic Mode: None of the changes, 100% WC3 Dota
Normal Mode: Orb updates, bug fixes, etc
Easy Mode: No EXP loss from deny, no gold loss on death, etc
All Random All Mid: I give you 1 guess.
Fortress Mode: 1 team is attacking while the other defends, defending team can buy traps, attacking team can buy creeps.
Arena Mode: FFA or teamed death match
Wild Mode: Random heroes with random skills.
Free Mode: No cool downs with no mana cost on skills.
Commander Mode: When you die you are changed into another hero with the same items and same level. The first side to run out of heroes or to lose their base loses.

DotA 2 Maps:
- There are 8 maps right now tho some of them only really work for their modes (like the All Random All Mid map).
- 3v3v3 Maps for fun.
- Ganking style maps.

Cool stuff. :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom