- Член од
- 1 јули 2006
- Мислења
- 853
- Поени од реакции
- 84
Па затоа и во двата поста нагласив дека е премногу искомерцијализирана и дека можеби повеќе ми се свиѓаа деновите поминати на БатлНет (ако некој воопшто го памти), Гарена, или можеби у локалното интернет кафе.Неможиш да се семеш како репер лично ти, зошто има луѓе што (пример) во моментов почнуваат за прв пат да играат дота 2. Тие емисии и туторијали/финтици се наменети за нив. Чак и Middle range играч може да научи повеќе како да си ја подобри играта.
Е сега околу ајтемите исто така ќе те корегирам. Доброто е што играва не е pay to win како што ги има еден куп игри. Ајтемот што ќе го купиш или добиеш прави само визуелна промена на херојот за разлика од игри како Конквер каде што од старт можеш да си купеш набилдан херој и да газиш се пред себе.
Околу ранкед исто така не си во право зошто колку што ти е твојот скилл (или ммр), толку е плус/минус и на останатите твои соиграчи/противници. Ако си добар ќе напредуваш се до степенот каде што ќе си го достигниш врвот и ќе се задржиш на тој рејтин што незначи дека во иднина неможеш да напреднеш и уште повеќе да се качуваш нагоре. Исто така природно е секој поголем апдејт да ја менуваат метата, одредени херои да буфнат, одредени да нерфнат, иначе играта би станала крајно монотона. Фактички со промените одредени херои што слабо се играле претходно на некој начин играчите ги тераат да ги играат.
Значи се ова нормално е што се случува со играта зошто страшни пари се вртат околу незе.
И нагласив дека со тоа визуелните глупости дека не играм ВоВ (каде што има секакви сетови и свашта) туку си играм Дота. Исто си нагласив дека сум и просечен играјач (додуша немам се оклучено година-ипол-две, и не сакам да се уклучам), ранкед ме нервира но ете има и љуѓе кои што заработуваат кеш од тоа (лично познавам љуѓе кои имаат по 4-5к ммр и одат по натпревари за пари/награди и слично).
Чисто муабет си праам за играта од моја перспектива.