DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Мене нема да ме чуди до крај на Јули до 10 милиона да се стигне.
Искрено мене не ми се верува дека стигна до тука мислев дека највеке до 3,5 ќе догура и толку, ама ме изненади и тоа пријатно. Ги направивме работите за ејгисот поинтересни! :)

sea ostanuva dobro da se raspredelat tie pari ne sve da ide na prvo i vtoro mesto

Нека стават нови stretch goals и со 6 милиони да ги купат Riot games и да им направат shut down :pos:

Би требало да биде така некако ако е како TI3

1. (50%)
  2. (22%)
  3. (10%)
  4. (7%)
  5. (4%)
  6. (4%)
  7. (1.5%)
  8. (1.5%)

Засега имаат соберено скоро 6м , некако убеден сум дека ќе биде многу поголема таа цифра на почетокот на TI4. Мое мислење е дека треба да земат 10% на првиот тим и да се расподелат накако од 3 до 7 место за да има жар и за пониските места!

Извор за процентите http://dota2.cyborgmatt.com/prizetracker/international2014

Би требало да биде така некако ако е како TI3

1. (50%)
  2. (22%)
  3. (10%)
  4. (7%)
  5. (4%)
  6. (4%)
  7. (1.5%)
  8. (1.5%)

Засега имаат соберено скоро 6м , некако убеден сум дека ќе биде многу поголема таа цифра на почетокот на TI4. Мое мислење е дека треба да земат 10% на првиот тим и да се расподелат накако од 3 до 7 место за да има жар и за пониските места!

Извор за процентите http://dota2.cyborgmatt.com/prizetracker/international2014

Па мислам дека е фер на прво место 50% да им се даде. А и наградата за 7мо и 8мо место не е воопшто ниска...Уствари иста е колку да освоиш прво место на било кој друг турнир

Не дека се лоши парите напротив повеќе од добри се. Туку зборот ми беше 5 и 6 ; 7 и 8 земаат исти пари (ако не се лажам местата за истите се решава во директен дуел) треба да направат барем некој симболичен процент за да има поголема желба за победа.

Па мислам дека е фер на прво место 50% да им се даде. А и наградата за 7мо и 8мо место не е воопшто ниска...Уствари иста е колку да освоиш прво место на било кој друг турнир

da ali ne se dava prostor za razvivanje na scenata....so poveke pari ke se dade motiv na poveke timovi i moznosti...i nema da drzat monopol dva tri tima...ke ima konkurencija

da ali ne se dava prostor za razvivanje na scenata....so poveke pari ke se dade motiv na poveke timovi i moznosti...i nema da drzat monopol dva tri tima...ke ima konkurencija

Мислам дека и тие пари што се нудат се доволен мотив за тимовите. Во споредба со ланскиот TI овој е со далеку поголема конкуренција и мислам дека нема некој јасен фаворит како Alliance лани. После ланскиот TI сите тимови почнаа да вежбаат се повеќе и повеќе пошто нели, директен инвајт на TI и плус се борат за престиж и прилично голема сум на пари. Плус мислам дека колку поголема конкуренција толку повеќе се мотивираат...мислам дека помала улога имаат парите во тоа. Нема врска монопол тоа, ова, она... монопол имаат само Fnatic, ЕG заедно со Alliance, Na'Vi, LGD кои се организации кои имаат повеќе дивизии.

Штотуку достигнавме $6.000.000!!

つ ◕_◕ ༽つ GIVE NEW STRETCH GOALS!

Spored mene ke bide apsolutno iznenaduvanje , dokolku DK izgubat partija nekako epten se za klasa nad site drugi. Sepak se nadevam deka ke se povampiri nekoj evropski tim i da go osvoi turnirov

Sent from my HTC Desire 200 using Tapatalk

Spored mene ke bide apsolutno iznenaduvanje , dokolku DK izgubat partija nekako epten se za klasa nad site drugi. Sepak se nadevam deka ke se povampiri nekoj evropski tim i da go osvoi turnirov
Зошто изненадување? C9 според мене освојуваат :) Дечките буквално растураат. Мада иако не ми се омилени НаВи, отсекогаш играле во завршниците и реално имаат капацитет да ги отпаднат ДК (пример ако се паднат порано).

Не бе ја мислам С9 нема шанси да освојат.. пре би Фнатик или Нави

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom