DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Јас секогаш би ги ставил алхемичарот и воид пред лансер...

Хаха Alche пред PL? Биди реален. Alche ти е добар за мид-до почеток на лејт гејм доминација. После 30та минута го јаде од било кој друг хард кери(зависи од лајнапот и од скилот). Alchemist е добар snowball херој кој доколку го добие потребниот фарм,ќе го изеде цел противнички тим за секунда. Само под услов противничкото хард кери да биде затворено и да добива помалце фарм од него. Во никој случај не би рекол дека Alche > PL ако збориме за лејт. Единствени кои ќе можат нешто против него се Void,AM(до некаде),Medusa и Spectre.

Од мое искуство Лансерот го кине Воидот ако имаат еднаков фарм. Алхемистот не е ни во иста лига со нив кога се работи за лејт гејм.

Лансерот не е тоа што беше пред месец и претходно,сега е нерфнат.Нити е баниран нити е пикуван колку што е алхемичарот. Секоја партија со алхемичар трае макс 40 минути и поголемиот дел се тепани.За 20 минути обично има шадоу блејд и асаут куриас,не верувам дека би паднал од лансер,а и многу побрз атак спид има со улти.

ПС Станот на алхемичар е измислен за лансер.

У 5в5 у лејтгејм 50+ мин spectre/anti-mage ти се најјаки хард-кери херои
иначе не ги мешајте
semi carry: mirana, night stalker, sf, qop, storm spirit
carry: alchemist, naix, lone druid, sniper, traxex
hard-carry: anti-mage, spectre, phantom lancer, void, phantom assassin, morphling

Нема такво нешто како нај јак херој / кери! Има само добри / лоши играчи и добри тим пикови.

Има неможе да нема тоа е исто како да кажеш нема најјак херој за мид до играчо е. Ај иди ти со пуџ против ОД на мид да те видам ?

Јас секогаш би ги ставил алхемичарот и воид пред лансер...

Тоа једино зашто би се нафармал пред овие два...
Ние збориме да им се даде толку време колку што е потребно, толку злато колку што е потребно...

Значи при полн капацитет, кој е најтежок за запирање?

Void hands down, без никаква конкуренција.
Со фул слотови на воид никој не преживува сфера.

Е ама дали ќе ги фати сите во сфера. И што ако некој го хексне....
Не знам дали функционира heaven's halberd на magic immune units? Ако да ќе го зезнат, ќе му пропадне сферата.

И како ќе успее да стави сфера на правиот лансер?

Е ама дали ќе ги фати сите во сфера. И што ако некој го хексне....
Не знам дали функционира heaven's halberd на magic immune units? Ако да ќе го зезнат, ќе му пропадне сферата.

И како ќе успее да стави сфера на правиот лансер?

Па да претпоставиме дека тој што го игра Воид има IQ поголемо од бројот на чевлите и знае кој може да му наштети и кој да го фати во сфера. Не функционира иначе.

Евентуално ќе го погоди,да речеме тимот почнува да ги nuke-нува неговите илузии и приметува дека еден PL стои позади со тимот,ќе претпостави дека е тој. Па макар заедно и со поише илузии да го фати,секогаш кога има matchup VOID vs PL Воидот оди Battlefury build кој помага и тоа многу.

Па да претпоставиме дека тој што го игра Воид има IQ поголемо од бројот на чевлите и знае кој може да му наштети и кој да го фати во сфера. Не функционира иначе.

Евентуално ќе го погоди,да речеме тимот почнува да ги nuke-нува неговите илузии и приметува дека еден PL стои позади со тимот,ќе претпостави дека е тој. Па макар заедно и со поише илузии да го фати,секогаш кога има matchup VOID vs PL Воидот оди Battlefury build кој помага и тоа многу.
Двајца ќе земат halberd и секогаш ќе стојат на растојание поголемо од сферата.

Башка што ако земам Рубик, ја крадам сферата и му ја ставам на воидот.
Дупла сфера :drk:

Се на се, ми се чини има повеќе начини да се запре воид отколку лансерот.

За лансерот ќе треба два-тројца со cleave - зборам да имаат cleave како ability плус battlefury.

За лансерот ќе треба два-тројца со cleave - зборам да имаат cleave како ability плус battlefury.

Постои еден ајтем наречен Black King Bar,имаш чуено ваљда. Многу позастапен е во компетитивна дота него на пубовите,токму поради причините што ги кажа.

Те частам ако го фатиш воид со сфера :)

Постои еден ајтем наречен Black King Bar,имаш чуено ваљда. Многу позастапен е во компетитивна дота него на пубовите,токму поради причините што ги кажа.
Не ме заебавај жити бога, играм од верзија 5.хх....

Те частам ако го фатиш воид со сфера :)
Зашто, не го фаќа?

Мислам дека сферата фаќа magic immune units.

Disclaimer: Имам заборавено некои работи од механиката на играва, не играм веќе.

Не ме заебавај жити бога, играм од верзија 5.хх....

Зашто, не го фаќа?

Мислам дека сферата фаќа magic immune units.

Disclaimer: Имам заборавено некои работи од механиката на играва, не играм веќе.
Воидот е имун на неговата сфера,без разлика дали е од него или од рубик стилната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom