Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
Оваа калакурница ја нарекуваш демократија, абе Ватикан не успеја да го спречи пушењето и со многу подрастични мерки а тоа ќе и успее на оваа група од градинка...жими таквото....

Под капа на ватикан има голем број на педофили да им дадеме права на педофилите .

И 30 страни дискусии сватив дека пушачите се инатлива и слабаци кој преку терање инат сакат да покажат колку се “цврсти„ па ако треба и секој ден ќе плаќат 50 еу казна .

И дека диманта завеса низ кафичи ,ресторни... што ја прават е вистинско уметничко дело и дека се лидери во демократијата:smir:

A koj kur nekoj si zema pravo da mi go zagaduva prostorot vozduhot, oblekata i ZDRAVJETO...bolejki go stapot za drugite okolu nego.

Imas hipoteticka situacija. 1.Pusac 2. Nepusac.

1.Pusacot mu steti na nepusacot
2.Nepusacot ne mu steti na Pusacot.

Zatoa e i potreben zakonot, da ja razgranici represijata na pusacot vrz nepusacot...
A za toa dali nekoj tebe te tera ili ne....mozam da kazam samo edno: Samo TI mozes da se nateras sebesi da ne pusis. Samo nemoj da ne ti bide premnogu docna za toa, i da zalis za sekoj zbor ispisan protiv ovie dobronamerni soveti.

"Dodeka ne go osetis ognot kako ja pece kozata od svojata raka, nikogas nema da bides svesen za bolkata koja moze da ja predizvika"

Погрешно....
Пушачот не му се качува на глава и не го вади од такт непушачот со разно-разни попувања, со тоа качување на глава само го тера уште повеќе да пуши од нервоза да смири нерви зошто се бори со тешкото искушение да не му ја скрши главата....

Под капа на ватикан има голем број на педофили да им дадеме права на педофилите .

И 30 страни дискусии сватив дека пушачите се инатлива и слабаци кој т

Не, туку пушачите сакаат да кажат дека со оваа забрана се ограничува правото на избор и пушачите немаат избор дали сакаат да пушат или не. Кога пушам цигара, кога другарка ми ќе ми каже те молам изгаси ја ме печат очите, ја гасам. Ама тоа е прашање на договор, а не мене некој да ме малтретира и да не ми овозможува право да ИЗБЕРАМ дали сакам да пушам или не.

I od toj tvoj zaklucok dojdovme do zaklucok deka vo Makedonija pri registracija na lokal treba da ima distinkcija...i taka ke si dobieme

McDonalds -Za pusaci
McDonalds -Za nepusaci
Dal Met Fu -Za pusaci
Dal Met Fu- Za nepusaci
Internet Kafe XXX Za pusaci
Internet Kafe XXX Za nepusaci...

....i sekoj subjekt koj saka da investira vo biznis ke si proceni sto e poisplatlivo i koj pazar ke bide pogolem(vo slucajov pusaci vs nepusaci), so cel da ima najgolem mozen profit.
...a za segregacijata na lugjeto po PUSACKA OSNOVA i da ne zborime :pos2::pos2::pos2:
Не, просторија за пушачи, физички оддделена.

А дури и да има локали исклучиво наменети за пушачи, не е ништо лошо, затоа што има многу непушачи нели како тебе, кои не сакаат некој да им чури, па ќе одат во локални наменети за нив.

Исто и по фирми. Пушална за вработените мора да има.

Во спротивно, целосна забрана за продажба на цигари, за "грижата за здравјето на граѓаните" да не биде лицемерна.

и јас сум со тебе и јас пушев и не пушам веке 4-5 месеци некад ретко 2 пати умесец ми се десило да запалм цигара али онака!
и секој си има право на избор, сеа ќе ги мрзнат луѓево надвор да пушеле!хехе глупости!
Може треба да одвојат посебни простории за пушачи и не пушачи али се друго се глупости, па и реклами ќе забранувале како божем ако не рекламираат нема да се купуваат цигари ? Стварно не сфаќам!:toe:
Tuka kade sto ziveam jas reklami za cigari ne se zabraneti, ama koga ke gi vidis toa posterite za reklami na cigari(a i samite opakovki), strav ke te fati.
-Otvoreni beli drobovi na pusac,so tumori kolku edna tupanica..
-Otvoreni beli drobovi i pocrneti od katran
-Usni osakateni od operacija poradi nekoi bolesti povrzani so pusenjeto...
i taka nataka...poubavo nikakvi reklami otkolku ovie anti-reklami so koi im seat strav na lugjeto...

Кој си бе ти шабаноти да ми кажуеш да сменам земја или да трпам?
Ако беше кажано и требаше да го разберам у другиот можен контекст (пошто македонскиот е прилично дволичен јазик)
ДА... од петни жили ќе се трудам да ги сменам ова офуцаниве.
Ми се докурчиле.

Хахаха абе јас сум главен и те бркам. Оти шо!?!?! А?!?!

Друг ми е муабетот. Колку и да си ти во право, во демократија мнозинството го има пресудниот збор, а мнозинството можи да е сочинето од најголеми намќори, глупаци, идиоти, жени, црнци и секој кој има право на глас.

Такви сме намќори и глупаци, шо да прајме.

После 25 страни дебата, доаѓам до следниов заклучок:

1)Пушачите се за тоа да не ги загрозуваат непушачите и да пушат во специјално наменети простории за нив, за да не им го загрозуваат здравјето.

2)Непушачите (пошто се по дифолт намќоришта изгледа повеќето во карактер, затоа и не пушат) се за апсолутна забрана на пушењето, дури не се согласуваат ни да има посебни простории за пушачи, со што апсолутно никој нема да им го загрозува здравјето, затоа што тие нема да влегуваат таму (пошто што мајка бараат во пушална).

И , генералниот заклучокот е лесно да се изведе.

Не е точно дека некој можи да е толку инаетчија шо би инсистирал на непостоење и на пушални.

Јас го подржувам законот зошто е апсолутно подобар од претходниот за мене лично. Но сепак мислам дека треба да има пушални, пошто не му сметаат на никој фала богу.

Погрешно....
Пушачот не му се качува на глава и не го вади од такт непушачот со разно-разни попувања, со тоа качување на глава само го тера уште повеќе да пуши од нервоза да смири нерви зошто се бори со тешкото искушение да не му ја скрши главата....
хахахахаха:pos2::pos2::pos2:
ме изнасмеа бе!
нема смисла стварно и пушачите се луѓе аман!

Па и меѓу тие што ги носат закониве има пушачи, претпоставувам во поголем број дури.
Значи не е работава некој некому попува, туку се оди на поголема цел.

Мораш на работа да пушиш? Не, особено ако имаш забрана од шефот, ама него не би му противречел.

А во сите поделени места на пушачи и непушачи, во едно друштво се доаѓало до компромис...најчесто да се седи на маса за пушачи.
Така ќе биде секогаш.

А во однос на последици врз здравјето немоа да спомнувам, се додека некој не се соочи со истите ќе трипа овде за права на трујачите.

Друг ми е муабетот. Колку и да си ти во право, во демократија мнозинството го има пресудниот збор, а мнозинството можи да е сочинето од најголеми намќори, глупаци, идиоти, жени, црнци и секој кој има право на глас.

.

Демократијата е всушност легализирана диктатура. Кој како сака нека си ја поимува.

И 30 страни дискусии сватив дека пушачите се инатлива и слабаци кој преку терање инат сакат да покажат колку се “цврсти„ па ако треба и секој ден ќе плаќат 50 еу казна .
Џеки, ние не се инатиме, бараме да пушиме на места каде нема да ги загрозиме хипохондриците.

А за слабаци...слабак за мене е може некој кој не пуши пошто си вика за тие пари ќе си уплатам ливче спортска. Има полно такви створови слабаци, со многу погадни пороци.

Погрешно....

Ja pretera sega.Aj bidi iskren, dali tebe nekoj vo nekoj kafic ti dosol licno da ti kaze da ja izgasnes cigarata???

P.S Bas ubavo sto na forumov moze da diskutiras so pusaci i da ne go osekjas dimot kako ti gi pece ocite...:pos2:

Tuka kade sto ziveam jas reklami za cigari ne se zabraneti, ama koga ke gi vidis toa posterite za reklami na cigari(a i samite opakovki), strav ke te fati.
-Otvoreni beli drobovi na pusac,so tumori kolku edna tupanica..
-Otvoreni beli drobovi i pocrneti od katran
-Usni osakateni od operacija poradi nekoi bolesti povrzani so pusenjeto...
i taka nataka...poubavo nikakvi reklami otkolku ovie anti-reklami so koi im seat strav na lugjeto...

Еј немој со вакви муабети. Јас пушам долго, али не ги плашам луѓето на улица со изглед. Сама се трујам, убаво ми е и сакам да се трујам. Сто реклами нек се стават мене ми е потполно сеедно. Само нека има означен соодветен простор за осакатување.

Ja pretera sega.Aj bidi iskren, dali tebe nekoj vo nekoj kafic ti dosol licno da ti kaze da ja izgasnes cigarata???

P.S Bas ubavo sto na forumov moze da diskutiras so pusaci i da ne go osekjas dimot kako ti gi pece ocite...:pos2:

Не мора да дојде, такви напасти и на маса ги имам, ама кој ги ....ќе промрчат и толку, а од друга маса да дојде??????....не се препорачува...незгодни и заебани сме!....

Мораш на работа да пушиш? Не, особено ако имаш забрана од шефот, ама него не би му противречел..
Добро сега... `бем га...
:toe:
што е право- право си е.
Ова у твојот случај си е апсолутна вистина,ФАКАТ !

Ама не заборавај дека има и такви кои што не само што ќе го тераат шефот у три лепе,него и некоја шамарчина може да му свртат ако многу се препичава.

Мораш на работа да пушиш? Не, особено ако имаш забрана од шефот, ама него не би му противречел.
А ако немаш забрана од шефот, зошто да не можеш да пушиш во просторија наменета за пушење? Има стресни професии, подобро на цигара во пушална, отколку тастатури да крши некој.

А во однос на последици врз здравјето немоа да спомнувам, се додека некој не се соочи со истите ќе трипа овде за права на трујачите.
Во однос на последици по здравје, да не почнуваме чичковски муабети колку е се индивидуално. Рак на бели дробови закачуваат и непушачи и спортисти, а пушачи и пијандури верглаат до стотка.

Бомбардирањето на НАТО направи долгорочни последици по здравјето во регионов кои не можат да ти ги направат сите штеки цигари во државава. Да не спомнувам индустрија со филтри кои ко деца по отепе да ги правеле.

Еве на автобуска овде во Варшава е забрането да се пуши, коа дојдов прв пат и мене ми беше до негде нелогично.

“зона слободна од дим“ -така се наречени. “strefa wolna od dymu"

Ама постојат прописи и казни соодветно, значи секој си е свесен за ризикот да му пријде полицаец или како што ги викаат овде “месна стража“ локални полицајци и да ти пишат казна.

Неодамна кај нас во МК почнаа да казнуваат и за непрописно минување улица, овде веќе 10 години функционира, казната е на лице место 150 евра.

Истото важи доколку се возиш без карта во јавен превоз, постојано има контролори, не ти се исплати ризикот едноставно.

Ама тоа се вика правна држава и систем на казни.

На пауза за ручек пола администрација излегува пред објектот и пуши цигари. Внатре не е дозволено во ниту една институција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom