Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еве тема за сите теисти, верници и поклоници на системи на верувања, сакам да ми дадат нивни лични докази, дека бог навистина постои. Ве молам релевантни докази, не препишувани, не докази кои всушност не докажуваат ништо, плод на вашите фрустрации и комплекси.
Со години ја истражувам религијата и едно нешто забележав: сите верници се емотивно преслаби луѓе кои не можат да се справат самите со себе па бараат утеха и одговори во религијата.
Проблемот со овој тип на верници е што самите не си ја познаваат верата ниту пак себеси па ги гледаат грешките кај сите останати, но не кај себе си.Поентата на темава беше да се каже дека никој нема доказ за некаков бог, само си праат екскурзии на мозокот (ги заплашувале со дедо боже коа биле деца)
и замислете кое лудило, дека постои таму некој горе кој ќе не‘ казни за „гревовите“поентата на животот на таквите луѓе е обично утната.
Познавам возрасни луѓе кои ептен се навлезене во религија. Мајката на еден мој другар откако дозна дека сум атеист (тоа беше за неа нешто страшно!) престана да ме поздравува, и му рекла на другар ми повеќе да не одам кај нивкаква е таа христијанска етика, морал, каде е тука христијанската љубов??
или само се перат со религијата, се затскриваат зад неа?
Човек едино признавам и проценувам според ДЕЛАТА, џабе некои се праат религиозни кога на дело се 0!
Имам речено и пак ќе речам - човек е појак од карпа човек е помек од памук - не постојат преслаби и прејаки луѓеСо години ја истражувам религијата и едно нешто забележав: сите верници се емотивно преслаби луѓе кои не можат да се справат самите со себе па бараат утеха и одговори во религијата.
Поентата на темава беше да се каже дека никој нема доказ за некаков бог, само си праат екскурзии на мозокот (ги заплашувале со дедо боже коа биле деца)![]()
@HammerOfThor сум сретнал многу луѓе како тебе. Не зборам за атеисти, туку за искомплексирани кои се со вакви прашања нон стоп. Ај ти докажи дека не постои мојот Бог? Ако ти можеш да докажеш, тогаш и јас ќе докажам како и шо треба да се очекува.
“The first gulp from the glass of natural sciences will turn you into an atheist, but at the bottom of the glass God is waiting for you.“ - Werner Heisenberg
Мала корекција на пишаното. не се, туку се што е живо. А бог е онаа колективна супер-свест која ги движи работите.Бидејќи факт е дека се живо е поврзано со невидливи врски и тој трансмитер на тие врски е тоа шо го викаат бог.![]()
[DOUBLEPOST=1436520921][/DOUBLEPOST]БТЊ, животот е ехо - бог не казнува. луѓето со своите постапки се казнуваат и наградуваат.
Христијани, не се плашете, никој нема да ве казни, освен самите вие со постапките.
Се сложувам со тебе дека нема потреба од меѓусебно докажување на тоа дали и чиј бог пости или не.@HammerOfThor сум сретнал многу луѓе како тебе. Не зборам за атеисти, туку за искомплексирани кои се со вакви прашања нон стоп. Ај ти докажи дека не постои мојот Бог? Ако ти можеш да докажеш, тогаш и јас ќе докажам како и шо треба да се очекува.
“The first gulp from the glass of natural sciences will turn you into an atheist, but at the bottom of the glass God is waiting for you.“ - Werner Heisenberg
Шо ми крадеш мисла бе?There are hundreds of paths up the mountain,
all leading in the same direction,
so it doesn’t matter which path you take.
The only one wasting time is the one
who runs around and around the mountain,
telling everyone that his or her path is wrong.