Дојде пролет...

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
попопопо ова дедоми само ми го има кажувано прв пат да видам 60 см снег во сопсвениот двор и уште врни да видиш чудо

ме инспирира

Пролет зимска

Дојде пролет зимска,
се осеќам ко да сум Финска.
Наместо врапчиња да пеат,
Македонија пат сол и камчиња сеат...
Наместо женски на ролери да гледам,
јас дома на фејсбук седам...
Наместо цвеќиња и зеленило
секаде околу мене белило...
Глобално затоплување сите велат ќе дојде
а пуста зима никако да пројде...

ЗАКОН !!!!!!!!!!!!!! :pos2::pos2::pos2:

жими пролет,со снег до колена..

Лелее надвор е завеано, како да е средина на јануари. Топови :D

Дојде пролет ама дојде и снегот со пролетта. Кај се видело ова бе мислиш Јануари е. Па и во Јануари немаше толку снег, тука во Струмица цел ден си врне никако да престане...:toe::tapp:

Абе луѓе ај ако некој знае нека пише како се одвива сообраќајот низ Скопје. Треба попосле да искачам, па да знам за колку време одприлика ќе стигнам од Аеродром до Центар. Улициве исчистени се?! :)

Ебати баксузот што сме ние Скопјани.3 сантима нема.А какоп мава ништо не фати.
Само по коли и кровови.Дај нека ја затрупа Партизанска меракот да м го напраи.

И мене тоа најмногу ме изнервира вчера. Ама денес фатило бааѓи бе.. Мрднато времиште!

Ти ибам глобалното затоплување.........where tha are you!!

пред 2 месеци си мислев- ејјј кога ке дојде март да се опраи времето, на кафенце ке си седам надвор у некој кафич на тарасичка... кефски... сега еве ме боледувам... :tv: :toe:

Толку од снегов(барем во Скопје) веќе ни снег не е ова.Меко е времево за да фати многу.Во Центар 10 сантима преку сила да има за разлика од околината на Центар каде што претпоставувам има 30 сантима најмалце а за селата од 50 па нагоре.

Бета верзија на сценариото за глобално затоплување. Не е страшно, сите треба да партиципираат со санки и бунди.

Надвор има веќе фини 60-70cm снег. Миноритни багови има, али ипак се лизга.

Бета верзија на сценариото за глобално затоплување. Не е страшно, сите треба да партиципираат со санки и бунди.

Надвор има веќе фини 60-70cm снег. Миноритни багови има, али ипак се лизга.

Уоу 60-70 сантима?! Блазеси ви. :)
А од кај си?! Кај има толку наврнато?! :)

Дојде пролет ама дојде и снегот со пролетта. Кај се видело ова бе мислиш Јануари е. Па и во Јануари немаше толку снег, тука во Струмица цел ден си врне никако да престане...:toe::tapp:

Јас од вчера кога излегов од школо врнеше се качив у автобус за митинг и по цел пат врнеше не престана и во струмица цело време додека бевме таму и кога се вратив во Скопје врнеше дури и сабајле коа станав од кревет врнеше.Ненормална работа:tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom