Додатоци (зачини) во јадењата?

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Зачини во јадење

Јас воопшто не сакам додатоци во јадење, единствен зачин што го ставам е вегета, колку за вкус понекогаш.:toe:

Црн бибер, чили и вегета... :) Друго никако...

Ставам само црн бибер, а вагета несакам:toe:

zatoa sto doagam od persija sakam zacini.sakam luto,sol,origano,gumbir.majcina dusica,afion crven piper,i dr:smir:

Хммм можам комотно да си земам индијско државјанство. Зачин скоро секогаш ставам, зависи во кое јадење. Но има некои кои со секој оброк одат. Пример постои еден зачин ја викаат солца и е розево накај црвена (има внатре наут и црвен пипер) се продава по пазарите. Истотака и Провансанскиот микс (јодирана сол, црвен пипер, оригано, рузмарин, босилек, ќубрица и рогач) се дел кој во скоро секој оброк што го ставам. Постојат и оние кои се додаваат само во одредени јадења. Така власацот и ориганото ги ставам исклучиво во макарони и јадења подготвени со сирење. Од друга страна па црвениот пипер (чист) одлично оди со грав.

хмм не ги јадам многу но кога има во јадењето веке го јадам, а ако ептен ми е гадно и неможам да го јадам, слободно ги вадам некои кој неможам да ги поднесам ги вадам или ги отстранувам не ги јадам па на крај на чинијата остануват :)

Јадење што јас го спремам најчесто сендвичи не поминуваат без Кари ммммм едноставно неможам да му одолеам:vozbud:. И сакам не претерано туку доволно зачинета храна.

не сум многу по зачиниве...шознам:)

Не ми се допаѓаат тешки зачини. Јадења со вегета, бибер, оригано ми се ОК.

Sakate li zacineti jadenja? Koi zacini najmnogu gi stavate vo hranata dodeka ja prigotvuvate? Ili pak ne sakate dodatoci vo jadenjata?
Ako da,koi,ako ne zosto? :)

Jas sakam zacineta hrana,no ne samo domasna.I koga pravam sendvic sakam razni dodatoci vnatre. A vie?
Sto vi e najvkusno i neoddolivo kako zacin,sto vi otvara apetit?

Gi obozavam i ne jadam ako vo jadenjeto gi nema:nane,magdonos,lovorov list,biber,aleva piperka,origano,cili,a vo sendvicot ako nema majonez,tomato ne go priznavam.:)
Премногу зачини не се добри по здравјето како пто е Мексиканската кујна. Сепак храната мора да има некој вкус, па затоа користам само сол, бибер и вегета:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom