Додатоци (зачини) во јадењата?

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Дали користите зачини?
Кој ви е омилен зачин и дали сметате дека кај нас има убав избор на зачини.

Скоро во секое јадење користам, без разлика дали е некоја манџа во прашање или нешто суво спремено на брзина, имам навика оригано и мајоран ама баш во се да ставам...има голем избор на зачини поготово во поголемиве маркети како веро, тинекс и ред други само што нашава нација не е навикната да користи вакви работи, домаќинкиве наши знаат само за сол, црн пипер, црвен пипер...еве на пример, бев на гости кај братучедка ми и имаше незнам нешто чорбесто спремено и и побарав оригано ме погледна попреку ко животот да сум и го побарала...али тоа е, се е ствар навике...:pipi:

паа мн ретко користам само во салатата сол оцет..

koristam crn piper crven piper nane majcina dusica ruzmarin kopar i bosilok

Копар,чили и ким

Скоро во секое јадење користам, без разлика дали е некоја манџа во прашање или нешто суво спремено на брзина, имам навика оригано и мајоран ама баш во се да ставам...има голем избор на зачини поготово во поголемиве маркети како веро, тинекс и ред други само што нашава нација не е навикната да користи вакви работи, домаќинкиве наши знаат само за сол, црн пипер, црвен пипер...еве на пример, бев на гости кај братучедка ми и имаше незнам нешто чорбесто спремено и и побарав оригано ме погледна попреку ко животот да сум и го побарала...али тоа е, се е ствар навике...:pipi:
e sega origano vo corba ne ide , da pobarase nane :smir:

Не сакам многу зачини, повеќето не ги ни знам, сакам само оригано тоа се почитува, тоа обожавам, ама нешто многу зачини не сакам.

Да,користам зачин во секое јадење....:toe:

сакам зачинета храна сол вегета бибер црвен пипер буковец биена сол ким каранфилче оригано ловров лист мајчина душичка чили

ммммммммммм мн сакам за4ини во секое јадење ги употребувам....

Кари скоро на све ставам :poss:

Ретко...Ама ептен ретко..

Ние воопшто како подрачје немаме навика да користиме зачини во секојдевната употреба. Кај нас рузмаринот се користи во бавчи како жива ограда а ретко кој го користи како зачин за маринада со маслиново масло за скара.
Во секој случај драстично го збогатуваат вкусот и скоро сите имаат и нутритивна поврзаност со некои состојки.

Оригано, мајоран, вегета, црн пипер, буковец...и толку :)

dali i kolku upotrebuvate kurkuma? i vo koi jadenja najchesto?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom