Добитници на лотарија за САД

• Креатор на темата Креатор на темата noname7
  • Време на започнување Време на започнување
decki dajte pomos za ova pole od aplikacijata nikogas do sega ne sum go popolnuval na niedna druga rabota bile opcionalni pa sea neznam sto da pisam
8e. District/County/Province/State

исто и ако може некој совет што да пишам имам уште 3 испити до дипломирање дали да ставам дека највисоко образование ми е средно или некое од овие другиве на пример Some Graduate Level Courses

Си пишува убаво Country = Држава = Macedonia :)

Си пишува убаво Country = Држава = Macedonia :)
абе оно убаво пишува ама подоле го имаш посебно само држава, дали ваму да ја пишам само државата или да ги редам општина/држава/другиве ги неаме :) тоа ми беше малку чудно зашто одма после него има Држава, затоа побарав совет од некој поискусен ама чим викаш дека е така ќе ти верувам

ako ja ima dvapati. jas taka vnesov kaj mene.

Дечки може некој да ми помогне околу пополнувањето на апликацијата,некој работи не ми се баш јасни?

Дечки може некој да ми помогне околу пополнувањето на апликацијата,некој работи не ми се баш јасни?
Повели на ПМ, да не спамираме овде. Колку можам, ќе ти помогнам. :)

Сврши љубоФта за годинава, ај сега во мај да видиме што ќе е :D

Ми треба помош околу 8мо поле
Country of Eligibility for the DV Program

шо е фрката со воа ?

Ми треба помош околу 8мо поле
Country of Eligibility for the DV Program

шо е фрката со воа ?
Земја според која тврдиш дека се квалификуваш. Доколку одбереш Yes, на тоа под него не одбираш држава.

Сврши љубоФта за годинава, ај сега во мај да видиме што ќе е :D
Ако некој добие на лотарија, после некое време оди во амбасада и ако од таму му овозможат мора да направи влез за време од 6 месеци така ?
Зошто инаку би стопирале во амбасада ако веќе си бил среќлија/ка со лотаријава ? Знае некој ?

Јас колку што знам ако те одберат имаш 6 месеци да појдиш на интервју и да започниш процедура. Кога ќе заминиш за таму, ако те пуштат, нема врска, но ако не се појавиш во амбасада 6 месеци исто како да не те одбрале и се бира втор круг за таа година. Стално има такви што не се јавуваат, се пишманат и слично. И тие места ако веќе биле дадени на Македонија се префрлуваат на други од тука колку што знам. Лично знам за случај каде девојка одбила за лотаријава затоа што во меѓувреме се омажила за некој со англиски пасош па така баталила Обама и заминала за кај кралицата :)

И да, точно е дека иако те избрале не значи дека мора да те пуштат. Сепак тоа е процедура, може во межувреме си осуден нешто, имаш за затвор итн итн...

Ние аплициравме оваа година, по трет пат. Абе македонче, кај имаме ние среќа да излеземе од тука:pos:
Бидејќи заврши пријавувањето пред три дена, можам да кажам само Со среќа на сите што аплициравте, ќе ни треба:icon_lol:

Aku slucajno te izvlecat a imas zgreseno edna bukva vo prezimeto so se desavat ?
Ако те извлечат, сподели што се дешава :) Можно е да те дисквалификуваат, а можно е и конзулот да направи исклучок.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom