До кога мување?

• Креатор на темата Креатор на темата vexation
  • Време на започнување Време на започнување
За жал кога тогаш ќе мора да се соочат со обврските и одговорностите...таквите не бегаат само од тие туку и воопшто во животот што се нарекува одговорност,затоа се незрели...и тоа е тоаааа...
А тие 14 годишњаците мислам дека најпаметно им е да учат за амебата и Илинденско востание,а не да скитаат и да глумат љубов.

Фала на разбирањето и мило ми е што се согласуваме за ова.Се одјавувам од темава.Фала,чао,пријатно хехехехе.

Не гледам ништо лошо во мувањето, но на возраст поголема од 14-15 години како што спомна NeMiRnA. Точно дека се случува за една вечер па после кур те боли за него/неа(во повеќето случаи) но некои гледаат одлична можност да си поминат добро...вклучувајќи ме и мене:toe:

Абе ве молам, немате вие 40 год. сигурно па нешто вакво да ми зборите, и ако има некој, нека ми извини. Четиринаесет годишњаци, ма немој молимте, Немирна што си праела бе ? Си бубала за Илинден и за Амеби ? И во врска со глумењето.. тоа не е глума, тоа ти е прва фаза, низ која и ти и секој од нас поминал.. и низ која другиве ке поминуваат.

Љубов не сум глумел на 14 год, со сигурност тврдам дека сум ја осеќал и не ми било до "Леле колку си убава, и ај да ги напрајме љубоморни" .. бог да чува.

А, дека е нормално да се "мува" во нашиов свет е сосема ок. Само да не се претера.. :wink:

За жал кога тогаш ќе мора да се соочат со обврските и одговорностите...таквите не бегаат само од тие туку и воопшто во животот што се нарекува одговорност,затоа се незрели...и тоа е тоаааа...
Срц, мување си е мување. Слободна си, искачаш со другарки, ти се засвиѓува некој тип. Го муваш и после ти решаваш што ќе правиш. Сите врски почнале од мување, ништо страшно. Или ти знаеш-е со овој, долго ќе идам! Нема смисла.:)
А тие 14 годишњаците мислам дека најпаметно им е да учат за амебата и Илинденско востание,а не да скитаат и да глумат љубов.
Е сега ме изнасмеа.:icon_lol:
14 години-пубертет. Нек си се радуваат децата, размена на плунка и истражување туѓи крајници им е нешто интересно ново и возбудливо. Се` додека не се премине на разменување други телесни материи, ова е супер искуство.:)

Јас дефинитивно сум за врски (откако ги согледав предностите и мааните), ама ни мувањето не е ништо погрешно.

Мувањето како што некој рече подоле е чисто задоволство - сакаш само убаво да си направиш за себе - убаво да си поминеш. Додека во сериозната врска постои она што се вика вистинска љубов - ја прифаќаш личноста таква каква што е (со сите доблести и маани) и се врзуваш за неа. Поентата ми беше со мувањето ке изградиш еден мал дел од твојата личност (може и негативно да делува - голем дел од животот да се сведе само во мување и подоцна дури да сфатиш што е вистинска врска)

Сега да се изјаснам јас... Исклучиво сум за сериозна врска.

Хехехехе...Скул зависи од карактерот...Не верувам дека сите почнале од мување...Јас сум чист пример,мене сите врски ми почнале со другарство,а потоа прераснале во врска.Дали заради негативното мислење за мувањето или онаа моја фалинка од раѓање- да ги гледам сите ко другари,па ми треба време да сфатам дека неможе да ми биде другар и дека има некоја хемија,стварно незнам.Сакам прво да ја запознаам личноста,а потоа да имам нешто со неа.Пред се сум другарка,а после нешто повеќе,а со мувањето може и да си ја упроспастам шансата да имам стварно добра личност во животот макар и како другар,под услов тоа мување да не ми разбуди некои емоции и ништо од бизнисот освен уште еден *фраер* на списокот(хммм...е тука веќе се прашувам,како би можело мување да ми разбуди емоции затоа што се базира на целовечерно шлапање и ништо повеќе,па згора на тоа уште да се подразмислам за врска,а сепак освен неговата уста ништо друго не сум запознала#?!$&?????)
Луѓе несакам да ме сфатите погрешно,правете си како ви е најубаво,ако ви е вас убаво,мене ќе ми биде уште поубаво што вас ви е убаво и така сите среќни,весели...ама јас не сакам мување,не го сфаќам и несакам да размислувам на тема мување затоа што добивам нагони за смеење,а треба да учам...Кој е за другарство ајмо,машки,женски на мсн,па и кафе ќе пиеме ако сакате...хехе.

Пубертетот денес подранува за жал...Ах тие амерички батаци...:(
П.С.Авејк или така нешто...па после ќе заглавиш на Милионер на прашањето за 4 милиони денари...па ќе заглавиш нормално кога несакаш да бубаш за амеби и Илинденско...хехехехехе...Одеднаш образованието стана ништовно во однос на мувањето цк цк цк...:)

Мувањето е како предвесник на нешто што се вика врска...не сум за тоа првин другар па врска,па после ќе ти каже цурата ама јас сакам да ти бидма другарка...и што назад пак во реалноста...има моменти кога сакаш да излезеш да се издуваш од се,си излегол од врска,си излегол со другарите и запознаваш некој...нема да почнеш одма врска веќе тие е преку глава од се и сешто,од секоја караница за глупост и сакаш само убаво да си поминеш...жени,алкохол и добро друштво,па зар има нешто поубаво,а дали ќе продолжиш, зависи и од другата страна нели?

Хехехехе...Скул зависи од карактерот...Не верувам дека сите почнале од мување...Јас сум чист пример,мене сите врски ми почнале со другарство,а потоа прераснале во врска.Дали заради негативното мислење за мувањето или онаа моја фалинка од раѓање- да ги гледам сите ко другари,па ми треба време да сфатам дека неможе да ми биде другар и дека има некоја хемија,стварно незнам.Сакам прво да ја запознаам личноста,а потоа да имам нешто со неа.Пред се сум другарка,а после нешто повеќе,а со мувањето може и да си ја упроспастам шансата да имам стварно добра личност во животот макар и како другар,под услов тоа мување да не ми разбуди некои емоции и ништо од бизнисот освен уште еден *фраер* на списокот(хммм...е тука веќе се прашувам,како би можело мување да ми разбуди емоции затоа што се базира на целовечерно шлапање и ништо повеќе,па згора на тоа уште да се подразмислам за врска,а сепак освен неговата уста ништо друго не сум запознала#?!$&?????)
Луѓе несакам да ме сфатите погрешно,правете си како ви е најубаво,ако ви е вас убаво,мене ќе ми биде уште поубаво што вас ви е убаво и така сите среќни,весели...ама јас не сакам мување,не го сфаќам и несакам да размислувам на тема мување затоа што добивам нагони за смеење,а треба да учам...Кој е за другарство ајмо,машки,женски на мсн,па и кафе ќе пиеме ако сакате...хехе.

Пубертетот денес подранува за жал...Ах тие амерички батаци...:(
П.С.Авејк или така нешто...па после ќе заглавиш на Милионер на прашањето за 4 милиони денари...па ќе заглавиш нормално кога несакаш да бубаш за амеби и Илинденско...хехехехехе...Одеднаш образованието стана ништовно во однос на мувањето цк цк цк...:)

Значи ти бираш убави другари (аа оној ќе ми биде другар...):nesum: хаха, се зезам!
Какво е тоа пријателство меѓу машко и женско кога меѓу нив постои привлечност? Замисли си вака...Запознаваш некој тип, интересен ти е, паметен, убав и не знам, се што сакаш кај машко... и зар ќе можеш да издржиш да го гледаш само како другар? Хемијата ќе проработи и ќе си го направи своето, не можеш да се бориш против неа:helou: . Во ред, ќе муабетите, ќе се запознаете подробно, и така по 2-3 излагања ќе ти каже дека сака нешто повеќе. Ти што ќе му речеш, извини, ама сакам прво да бидеме другари?!:nesvest:
И уште нешто во врска со болдираното: Зашто под мување се подразбира само целовечерно разменување плунка? Можеш ем убаво да го запознаеш типот (добро, колку што дозволуваат тие 2-3 саата) ем да разменувате плунка! Многу често од вакви мувања излагаат врски!

Не сум против мување затоа што за да влезам во сериозна врска со некоја девојка треба да има нешто посебно што ме привлекува. Не сум некој што се заљубува на секои 5 дена што се вика. Бидејќи не сакам да имам врска која би била само онака колку да се рече останувам на мување се дур не почуствувам дека може и посериозна да стане ситуацијата. А на 14 - 15 години воопшто не ни помислував на сериозно. Сега сум позрел ама сепак мислам дека сеуште ми е рано за да се врзам нешто посебно.

Мување... Како што спомна Земчо, и како што се размуабетија Немирна и Неч`рал (да не ве цитирам сега сите), според мене најприроден начин да се влезе во врска е мување. Да речеме, еден дечко и една девојка си се свиѓале, малце биле срамежливи и не биле сигурни што чувствува другиот, и како најлесно (би) се фатиле? Преку (пијано! :)) мување! Имало атмосфера, не знам, им тргнал муабетот, убаво било музичето, он ја гушнал кога ја кренал раката за да ја види колку е саат, или она го бацила во образ и му рекла "срце си", се доближиле и... И СЕ СМУВАЛЕ! Не рекол едниот "Чекај, ај да се фатиме па после да се залапаме пошто ја мрзам мувања", туку прво се смувале, па се фатиле. Класика. Тоа е она природното, мувањето за "подобри цели"...
А ова другово... Мувањето без цел за фаќање, мувањето без обврски... Го презирам кога сум во врска, го оправдувам кога сум сингл :kesa: Така, сега ми е ОК. :) Онака, да се разбие монотонија, да се помине убаво, да се направи ќејфот да бидеш со некој со кој знаеш дека нема да функционирате во врска, а постои привлечност. Забавно е. Онака, за чат-пат. Само да не се претера, да не се даде лажна надеж и да не се засака личност што не треба да се засака.

Мувањето е потреба. Ако си сингл а нели имаш `потреба` а несакаш врски - мувањето е решение ..

доколку не си сингл си имаш женска/дечко, маж/жена .. нема потреба од мување со друг/а , а ако ти уште одиш на мување, врската е фалш.

Значи ти бираш убави другари (аа оној ќе ми биде другар...):nesum: хаха, се зезам!
Какво е тоа пријателство меѓу машко и женско кога меѓу нив постои привлечност? Замисли си вака...Запознаваш некој тип, интересен ти е, паметен, убав и не знам, се што сакаш кај машко... и зар ќе можеш да издржиш да го гледаш само како другар? Хемијата ќе проработи и ќе си го направи своето, не можеш да се бориш против неа:helou: . Во ред, ќе муабетите, ќе се запознаете подробно, и така по 2-3 излагања ќе ти каже дека сака нешто повеќе. Ти што ќе му речеш, извини, ама сакам прво да бидеме другари?!:nesvest:
И уште нешто во врска со болдираното: Зашто под мување се подразбира само целовечерно разменување плунка? Можеш ем убаво да го запознаеш типот (добро, колку што дозволуваат тие 2-3 саата) ем да разменувате плунка! Многу често од вакви мувања излагаат врски!
Несакаш да ме сфатиш или стварно не ме сфаќаш?
Јас убаво кажав дека ако има хемија дека немам ништо против,така ми започнале сите врски до сега,од другарство,со убаво запознавање и дружење.И незнам од каде сфати дека по убавина ги бирам другарите.И да,верувам во другарство меѓу машко и женско и имам многу другари,затоа што најверојатно така и се поставувам.
Па види у дискотека или кафич незнам колку ќе можеш да се расприкажеш кој си,што си,особено кај што е гласна музиката...
А зошто да не започнеш муабет и тоа да ти биде доволно за вечерта,побарај мобилен излезете на кафе.запознајте се,па потоа правете нешто.Искрено јас нема да се осеќам убаво да бацам некој што прв пат во живот го гледам,а особено не само судејќи го по изглед.
И добро секој со своето аман!Не ми се допаѓа и крај!Тоа е мојот став,не презирам никого што го практикува тоа,ако му е убаво,супер,сакам да се среќни луѓето...

Многу е нормално мувањето, само не секој подеднакво го практикува.
Скоро секоја врска почнува со мување, мојата почна така пред година дена и уште трае. И? Сум испаднала плитка зашто сум сме смувала?

Отсекогаш сум била против мување со кој се најде на пат... тоа ми е крајно понижувачки( барем за мене ) а има бајаги што го практикуваат, ама ако тие гордо се носат со бројот на “муватори“ и не им е срам, зашто мене би ми било? Јебеш га, како за некои што е нормално секс за една вечер и после “не те знам“ филм, за некои е нормално да се муваат со кој стигнат.

iskreno jas nikogas ne sum go pravel toa a nema ni da go pravam, muvanjeto ima najpoveke vrska mislam so tipot na licnosta, jas sum mozebi preemotiven covek i za da bidam so nekoj treba da custvuvam nesto, nema teoretski sansi da se zapalam na fizicki izgled kolku saka ubava neka e, duri mozam da recam deka i mi e gnas na nekoj nacin, kolku saka neka e ubava. E sega koga sakam nekoj i custvuvam nesto za nea togas e se poinaku, ima edna misla sto veli, "Ne gi sakame lugeto zatoa sto se ubavi, tuku tie se ubavi zatoa sto gi sakame". Znaci odgovorot mi e NE sum se muval i NEMA da se muvam. (znam malce dega zabegav)

Се мувам за да се зближам повеке со личноста која ми се допаѓа.Така што ако тргне во позитивен правец може ке прејдам на врска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom