До кога мување?

• Креатор на темата Креатор на темата vexation
  • Време на започнување Време на започнување
Abe so znam... porano poveke mi bese interesno da se muvam, ama...
Fakt e deka sekoe zensko kopnee po vrska, stabilna, vakva-takva, i deka duri i da se muva so nekoj ke si ja isplanira i svadbata!
Moze da pocne so muvanje, onaka bez veze kolku da vidis so i kako ke ide, pa ako e se OK da prerasne vo vrska.
Iako ponekogas muvanjeto stanuva neoficijalna vrska- znaci se si e kako sto bi trebalo da bide vo 1 normalna vrska, ama da nema kazano amin oficijalno ideme...
ova od iskustvo kazuvam deka e i najubava i najzaebana rabota.
u sekoj slucaj, sekoj si e razlicen, pa na koj kako mu odgovara:D

Мување ептен ми идеше кога бев мала, у последно време ич, со кого и да се смувам заглавувам во дугачка врска. Мислам дека кога се постари, луѓето повеќе бираат со кого ќе разменат телеси течностни. Кога си постар, некои работи повеќе ти значат, и полесно можеш да бидеш длабоко повреден .. а и многу повеќе внимаваш на чувствата на другите.. бар ја :)

Jas sum protiv ova!!! Na pr edna moja drugarka se zaljubi vo eden i izleguvaa edno 8-9 pati. I taa celo vreme mislese deka se vo vrska a toj deka se muvaat. I na kraj se naljutija megusebno poradi toa sto taa sakase vrska a toj samo muvanje oti nesakal obavezi (a dvajcata imaat 18) i na kraj i rece deka bile samo najdobri drugari, a i jas se prasuvam kako moze da bidat najverni drugari koga imase lapanje dopiri ona ova i me interesira dali i on se lapa taka so negovite drugarki!? I na kraj kraeva i go skrsi srceto na drugarka mi......SRAMOTA!!!:(

Луѓе сме од крв и месо, со свои желби и потреби. У мојот случај се додека има убави машки ќе има и мувања. И да, понекогаш сите сакаме едноставно да "пробаме" некој, да си поминеме убаво иако знаеме дека можеби ќе биде кратко, бар ќе биде слатко.

Се додека не си фатам дечко:pipi:

Konecno !!!!
Pa fala bogu deka nekoj e na mojava branova dolzina !
Se razbira deka decko ne moze da se fati taka od prva , tuku mora da se POCNE OD NEKADE-kako i jas sto morav da pocnam od nekade so potragata.

Луѓе сме од крв и месо, со свои желби и потреби. У мојот случај се додека има убави машки ќе има и мувања. И да, понекогаш сите сакаме едноставно да "пробаме" некој, да си поминеме убаво иако знаеме дека можеби ќе биде кратко, бар ќе биде слатко.

Yes! Mislam , imas pravo samo jas bi go zemal vo predvid i obratniot moment !

Мување е кај нас голема работа, ама во Англија или Америка, секој се шлапа со секој.....што не ми се допаѓа ни најмалку.....call me oldfashioned, I don't care.
Он топик: Мување за мене претставува начин на забава на одредена возраст. Кога не ти е до дечко, само забава, и кога љубењето во текот на некоја вечер е таа забава. Сум го правела тоа и не гледам причина за срамење. Дали сега би го правела тоа? Не... Едноставно не ми претставува забава повеќе, ниту ме исполнува. :pipi:

А да не го заборавиме малограѓанскиот муабет: Средношколка што се мува е мувачица, а факултетџика што се мува е ебачица (читај:slut). :tapp:

Ne e bas taka....na primer ako se zaljubis vo nego i sakas vrska a on ne...sto posle??

Мување е кај нас голема работа, ама во Англија или Америка, секој се шлапа со секој.....што не ми се допаѓа ни најмалку.....call me oldfashioned, I don't care.
Он топик: Мување за мене претставува начин на забава на одредена возраст. Кога не ти е до дечко, само забава, и кога љубењето во текот на некоја вечер е таа забава. Сум го правела тоа и не гледам причина за срамење. Дали сега би го правела тоа? Не... Едноставно не ми претставува забава повеќе, ниту ме исполнува. :pipi:

А да не го заборавиме малограѓанскиот муабет: Средношколка што се мува е мувачица, а факултетџика што се мува е ебачица (читај:slut). :tapp:
:pos: дефинирање на поимите :pos2::pos:

Ne e bas taka....na primer ako se zaljubis vo nego i sakas vrska a on ne...sto posle??
-Нема врска и тоа е тоа. За вистинска врска мора обострана љубов. И секој си продолжува по својот пат...

MUVANJETO E TOP RABOTA,MALKU BAKNEZI I GUSKANJE BEZ OBVRSKI E MNOGU INTERESNO I ZABAVNO DODEKA NE TI SE POJAVI NEKOJ EPTEN ZGODEN TIP PA DA GO VRZES SO LANCI DA NE TI KIDNE I DA ZABORAVIS NA SITE DRUGI MUVACKI TIPOVI :baeh:

muvanje e spored mene gubenje vreme do negde...
ama i ok e da si muvas na nakoj nacin si digas reputacija na jebo haha

:pos: дефинирање на поимите :pos2::pos:

-Нема врска и тоа е тоа. За вистинска врска мора обострана љубов. И секој си продолжува по својот пат...

Баш го чув муабетот пред некој ден, па ми текна колку човековата глупост нема граници некогаш.

Иначе, don't get me wrong, немам ништо против мување....се додека е вкусно. :smir:

Мување додека не престанат хормоните да работат како луди. Или пак додека не најдеме личност за која сме сигурни дека не смееме да ја испуштиме од раце.

А бе мувањето е онака.....
Колку за разбивање монотонија......

Не мора нешо посебно да се случи...може и малку драпање....
Во секој случај не ми претставува морална дилема.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom