Дијанетика и Скиентологија

• Креатор на темата Креатор на темата Limonida
  • Време на започнување Време на започнување
Stvarno ako tolku se grizi za zdravjeto na lugeto i voopsto za niv kakva e taa crkva sto cedi pari od lugeto?

шематски приказ како до душевен мир.

xr7ux1ei.jpg

Хехехе, знаеф дека за ова ќе се фатите. Тоа кога ќе се ожениш е само ако станеш член на SeaOrg. Онака имаш право да се жениш кога сакаш и со кого сакаш. И Мони не е во SeaOrg.

Фабјулос, нормално е дека нема да се чистиш ти па да останеш без ебан денар. Тоа се прави кога веќе имаш можност, во спротивно си живееш со сето она што го имаш во себе.

Абе луѓето убаво ви викаат
-ќе ве "исчистиме" од секакви зла кој го напаѓаат човечкиот дух....
(ама финтата е што вие сте толку очајни што дури зборот "исчистиме" го сфаќате со друга конотација......чистење од злото-парите :uvo:)

Тоа иде у стилот....
-Дај ми толку и толку пари(а во парите демек е злото) па јас како така ќе се справам со злото ако треба и мене нека ме прифати :baeh:........(пазете колку е двосмислена реченицата...ама сепак очаен човек нема време за размислување на вакви детаљи).

Е и ќе додадам..........сугестијата е таа што ги лечи сите болести и зла!!!

Абе луѓето убаво ви викаат
-ќе ве "исчистиме" од секакви зла кој го напаѓаат човечкиот дух....
(ама финтата е што вие сте толку очајни што дури зборот "исчистиме" го сфаќате со друга конотација......чистење од злото-парите :uvo:)

Тоа иде у стилот....
-Дај ми толку и толку пари(а во парите демек е злото) па јас како така ќе се справам со злото ако треба и мене нека ме прифати :baeh:........(пазете колку е двосмислена реченицата...ама сепак очаен човек нема време за размислување на вакви детаљи).

Е и ќе додадам..........сугестијата е таа што ги лечи сите болести и зла!!!
Многу точно,ценет мој колега Хофмане...:pos2:

WoW...Култот на алчноста почна да се рекламира и на нашето познато и едно од најслушаните радиа Antenna5,со давање на бесплатни примероци од книгата на Хабард за Дијанетика и Скиентологија...

Дијанетика..Скиентологија...Сајентологија...се е тоа едно и исто. Тоа е најнов интелектуален напад врз изворното христијанско учење, само запакувано во „најнова„ амбалажа. Ништо таму не е ново ниту тазе измислено. Тоа се проверени финти, кои се стари колку и светот, само се прилагодуваат кон современите трендови за да бидат прифатени од „модерните„ луѓе со т.н. „отворен„ ум, кој прифаќа се што е модерно, а непроверено.

WoW...Култот на алчноста почна да се рекламира и на нашето познато и едно од најслушаните радиа Antenna5,со давање на бесплатни примероци од книгата на Хабард за Дијанетика и Скиентологија...

????????????????? кога ???? не може да биде можно :(

Хабардовиот Центар за Дијанетика и Скиентологија има соработка со скоро сите радија и телевизии во градов.

МИКИ1, колку само Христијанството нема врска со Скиентологијата...
Поголем дел од работите се превземени од Источните религии и философии.

Бог знае колку пари им платиле.

Поголем дел од нивната филозофија се заснова на мислењето на болен човек.

Бог знае колку пари им платиле.

Поголем дел од нивната филозофија се заснова на мислењето на болен човек.

Болен, како тебе.

Прво прочитај некоја книга, па потоа збори, не давај празни коментари.

Марко сине....чим ја браниш оваа "наука"....речи му на татко ти да не отвара штедни книшки понатаму бидејќи ќе ти треба поголем кеш на разполагање ако сакаш да учествуваш во другарувањето со скиентолози!!!

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Марко сине....чим ја браниш оваа "наука"....речи му на татко ти да не отвара штедни книшки понатаму бидејќи ќе ти треба поголем кеш на разполагање ако сакаш да учествуваш во другарувањето со скиентолози!!!

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Извини бате, ама јас имам прочитано доста книги околу Скиентологијата и Дијанетиката, имам завршено повеќе од нивните курсеви, и не, не ширам погрешни дискусии на форуми, полни со глупавост, дебилност, а немање докази за тоа. Имам повеќе пријатели на кои им препорачав да одат во Нарконон да се излечат, и до ден денес ми се благодарни.
А вие ширете си празни и погрешни дискусии.

Ајде бе Марко душо мачна...ај кажи ни сеа на сите колку те кошташе лечењето...или колку ги коштало другите што ти се благодарни....само ќе те замолам без дипломатски одговори од типот-секоја сеанса е различна!

:uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom