Дигитални канали на Телекабел

• Креатор на темата Креатор на темата peter
  • Време на започнување Време на започнување

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Dali nekoj koj sto ima digitalen recived od telekabel moze da mi kaze koj kanali moze da se gledaat? Ovie tetkive na tehnicka poddrska, a bogami ni tie vo prodavnica nemaat pojma. Iskreno ne mi se davaat 3000 za risiver a da neznam so ke dobijam ;)

Thanks

Листа на дигитални канали на Телекабел и Кејблтел

Ме интересира ако некој може да ми каже кои програми се емитуваат во дигиталниот пакет на Телекабел и Кејблтел?Пробав да ги контактирам и Телекабел и Кејблтел ама нема одговор... :nenene:

на cabletel едно време ги имасе на интернет страната, а за телекабел и мене ме интересира кои се каналите ???

Луѓе знае ли некој кои се дигиталните канали?Никој од форумов нема ЛЦД телевизор со каналиве,или со ресивер?:toe:

Луѓе знае ли некој кои се дигиталните канали?Никој од форумов нема ЛЦД телевизор со каналиве,или со ресивер?:toe:

Јас имам ресивер. Има доста канали, ама гледам татко ми само еден канал го има подесено таму и само тој го гледа РТЛ некој српски мислам, и тоа цело време е тој пуштен или ХРТ 2, се друго вика е булшит. Сликата е многу добра на каналите.

Да, со ЛЦД отприлика фаќа отприлика 100 дигитални програми од Телекабел,но ништо посебно интересно. Повеќето се германски телевизии, документарни, спортски емисии пред се, но и многу цртани на германски јазик. Има некои српски музички канали, во стилот на дм сат или астрологија.Словенските канали ги има мислам сите 3, и хрватските некогаш ги пуштаат. Од нашите порано беше Сител, но сега само К-15 музичкиот канал. Нормално нема ниедна програма со превод, но сликата - стакло.
Постојано ги менуваат, некогаш и ниедна нема, но по некое време ќе ги пуштат.

Да, со ЛЦД отприлика фаќа отприлика 100 дигитални програми од Телекабел,но ништо посебно интересно. Повеќето се германски телевизии, документарни, спортски емисии пред се, но и многу цртани на германски јазик. Има некои српски музички канали, во стилот на дм сат или астрологија.Словенските канали ги има мислам сите 3, и хрватските некогаш ги пуштаат. Од нашите порано беше Сител, но сега само К-15 музичкиот канал. Нормално нема ниедна програма со превод, но сликата - стакло.
Постојано ги менуваат, некогаш и ниедна нема, но по некое време ќе ги пуштат.
Да не знаеш до шо е проблемот шо неможам да ги пронајдам дигиталните канали?Телекабел сум,тв-то има DVB-C/и ауто и мануал пробав...
:tapp:

Да не знаеш до шо е проблемот шо неможам да ги пронајдам дигиталните канали?Телекабел сум,тв-то има DVB-C/и ауто и мануал пробав...
:tapp:

Незнам шо можи да биди проблемот.Кога ќе го пуштам на автоматско програмирање и на кабел(не антена) тогаш ми се програмираат и аналогните и дигиталните канали, како и радиа. Имам LG 32LF2510, кај мене нема проблем.

imam philips so dvb-t i sum na telekabel. Kako da gi fatam digitalnite? Nejke da gi najde digitalnite. Probav so zemja na poteklo, norveska, finska i sl pak niso.
Pomos?

Листа на дигитални канали на Телекабел и Кејблтел

Ме интересира ако некој може да ми каже кои програми се емитуваат во дигиталниот пакет на Телекабел и Кејблтел?Пробав да ги контактирам и Телекабел и Кејблтел ама нема одговор... :nenene:
http://www.cabletel.com.mk/file/DTV120_lista_8.06.2011.pdf

imam philips so dvb-t i sum na telekabel. Kako da gi fatam digitalnite? Nejke da gi najde digitalnite. Probav so zemja na poteklo, norveska, finska i sl pak niso.
Pomos?
DVB-T е терестријална дигитална телевизија а кабловските дигитални се од типот DVB-C

okej imam opcija dvb-c i ja izbrav i mi barase frekvencija i kod od operatorot, arno ama ja gi neam tie info i iskucav neso kolku da vidam i op 6 digitalni se pojavija. Kako da gi najdam drugite. dali ima frekvencija ili kod sto go znaete ili zemja na poteklo treba da biram nekoja osobeno (zaso nekoi taka mi kazaa) i sl.?
Fala mnogu

okej imam opcija dvb-c i ja izbrav i mi barase frekvencija i kod od operatorot, arno ama ja gi neam tie info i iskucav neso kolku da vidam i op 6 digitalni se pojavija. Kako da gi najdam drugite. dali ima frekvencija ili kod sto go znaete ili zemja na poteklo treba da biram nekoja osobeno (zaso nekoi taka mi kazaa) i sl.?
Fala mnogu

еве ти ги фреквенциите, ќе ги внесуваш една по една сите фреквенции само првите 3 бројки на пр.143, 498.... а symbol rate можеш да го ставиш на автоматски и треба да ти ги даде. Ај пробај па пиши ако треба уште помош бидејќи и јас имам Филипс па ќе ја решиме работава сигурно ;)
Земја на потекло стави ја Шведска :)

Digital StreamФрекфенцијаSymbol RateConst.
Stream 1 143000 6900 64-QAM
Stream 2 498000 6900 256-QAM
Stream 3 506000 6900 256-QAM
Stream 3 514000 6900 256-QAM
Stream 4 538000 6900 256-QAM
Stream 5 418000 6900 256-QAM
Stream 6 650000 6900 256-QAM
Stream 7 658000 6900 256-QAM
Stream 8 730000 6900 256-QAM
Stream 9 770000 6900 256-QAM
Stream 10 794000 6900 256-QAM
Stream 11 802000 6900 256-QAM

Fala, ke probam obavezno. Ako ima uste nekoja kocnica ke pisam sigurno.
Pozdrav

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom