Диети и слабеење

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
маслинките и сирњето дебелеат ли?

ce debelee brat, ako se jade preku norma se ke te zdebeli.

FIntata e da se kontrolira sto se jade preku den, jas jadam se ama pazam kolku jadam posto kraj kraeva treba se da jades.

koga drzam dieta 50% od hranata sto ja vnesuvam dnevno e proteini posle 30 Karbohidrati i 20% ke vidis kako i sto.

za efektivno slabeenje e ubavo da se jade najmalku 3 pati dnevno za da se drzi metabolizmot aktiven i da goris kalorri posto ako gladuvas teloto ti pominuva vo STARVATION MODE sto e zastituvacki mekanizam na teloto da ja zadrzi energijata i ne gubis kilaza.

Dobro e na eden den da se konsumira 2200 - 2300 Kalorii nisto pojke od toa.

da se konsumira pomalku od 20 grama FAT ( m`rsnotija dnevno ).

Јас шо гледав една емисија значи викат дека млечните производи мора дневно да се конзумираат но по малку и најдобро е ако јадете пример пица со сета нејзина мрснотија по неа да се напиете јогурт/млеко/да изедете кисело млеко за да се ослободите од лошите транс-масти.
Инаку за мене ете како кај Teaaa и јас кај стомакот имам околу 1 цм. вишок кој никако да го симнам и многу ме нервира ама ... :toe:

Ако внимаваш колку калории дневно внесуваш еве ти плус податок за тоа колку дебелеат:
Во 100 грама црни маслинки имаш околу 420 калории, а во кравјо сирење имаш околу 180 калории. Мешаното има повеќе над 250, а овчото 350 некаде.

Ако внимаваш колку калории дневно внесуваш еве ти плус податок за тоа колку дебелеат:
Во 100 грама црни маслинки имаш околу 420 калории, а во кравјо сирење имаш околу 180 калории. Мешаното има повеќе над 250, а овчото 350 некаде.

Значи океј е...ја шо се вика вкупно ни 100 грама не јадам од двете..:salut:

Дајте ми некоја лесна диета .. сакам да ослабам некои 4кг .. ама не сакам нешо ригорозно да седам гладен цел ден !! Фала ви :)

Луѓе, мој совет за сите што барате начин да се ослободите од вишокот килограми е

- Јадете во помали количини, повеќе пати во денот
- Пијте вода колку што можете
- И најважно од се - Спортувајте ! Без разлика дали е само џогирање, или некој друг спорт.

Здраво , дали некој има користено диета со Пергамел , ве молам за одоговро колку е ефикасно ..фала однапред

немам спојлери туку нешто полошо...мноогу полошо...надуен стомак.....:nesum:....надуен ми е кај пупакот и делот под него...мнооогу ме нервира
kuti isto , ako najdesh resenie pisi pp

nego da ve prasam jas nesto...site vikate demek pomalce jaglednohidrati...ama od proteini stek riba i jajca mi e preku glava...daj kazete nesto drugo!

веке мислам дека не ми е од деелин...па имав 50 кг сега имам 45,5 и стомакот ми е ист...ослаблав во нозе и 2 цм од страните на стомакот ама уште ми е подуен...мислам дека има врска со подуеност на стомакот...немам ни рековна столица на 2/3 дена одам и + многу често и после 3 саати од ручекот се чуствувам тешко и надуено иако чуствувам глад....хелпп

Значи пред 1 месец си реков да почнем со еден режим на исхрана за прочистување на организмот пред да почнем да спортувам. Значи секое утро јадам овошје (јаболка портокал) и зелен чај . За оброк у меѓувреме обавезно си јадем едно јаболко. За ручек јадем све освен леб и благо. Навечер јадем овошје (јаболка портокал) Не јадем после 9 максимум 10. Од течности само вода, кисела вода ретко и јогурт ретко. Е сеа прашањето ми беше дали е доволно ова што го јадем да не нарушим нешто имунитет или крв или не знам што :D Исто така еднаш до два пати у недела отстапувам и јадем премногу малу благо. Алкохол не пиев 1 месец ама сега пак почнав до 2 пива максимум преку викенд. Мислим дека и смалив на килограми, и поубаво се осеќам и некако мозоков ми функционира подобро. Дали е здраво ова или да престанам да го правам? Сега да пројде четврток (имам колоквиуми) ќе фатим пак активно со спорт барем 4 дена во недела. Би требало апетитот да ми се зголеми ама ќе го гаснем со строго со овошје. :D

Значи пред 1 месец си реков да почнем со еден режим на исхрана за прочистување на организмот пред да почнем да спортувам. Значи секое утро јадам овошје (јаболка портокал) и зелен чај . За оброк у меѓувреме обавезно си јадем едно јаболко. За ручек јадем све освен леб и благо. Навечер јадем овошје (јаболка портокал) Не јадем после 9 максимум 10. Од течности само вода, кисела вода ретко и јогурт ретко. Е сеа прашањето ми беше дали е доволно ова што го јадем да не нарушим нешто имунитет или крв или не знам што :D Исто така еднаш до два пати у недела отстапувам и јадем премногу малу благо. Алкохол не пиев 1 месец ама сега пак почнав до 2 пива максимум преку викенд. Мислим дека и смалив на килограми, и поубаво се осеќам и некако мозоков ми функционира подобро. Дали е здраво ова или да престанам да го правам? Сега да пројде четврток (имам колоквиуми) ќе фатим пак активно со спорт барем 4 дена во недела. Би требало апетитот да ми се зголеми ама ќе го гаснем со строго со овошје. :D

Ух, браво!!

ee sega vaka sakam jas da si prasam dali ekoj od ovoj nas forum ima slusnato znae nesto za ovoj vid na apcinja iskustvo nekoe..... :toe: nekaa pise slusam kaj ida se dvizam sekoj za niv mi zbori i si vikam aj da vidam uste nekoj so kekaze i sto mislitte za ovoj nacin na slabenje...

Десет дена ги пиев и вчера завршив во брза помош,па со болничка кола во интерна,дехидрирана.
Не ги препорачувам :)

Мислам дека ако некој сака да ослаби, нема потреба од диета има потреба од здрава исхрана,
колку што ви дозволуваат условите се разбира.
Но најважна е физичката активност најпрепорачливо е трчањето, фудбал и сл.
Ништо не е поефикасно од трчањето.
За оние што почнуваат со трчање и немаат кондиција подобро е да се трча 5 до 15 мин со темпо кое нас ни одговара после
тоа пешачење 5 мин пак трчање и одбратно првиот ден доволно е барем еден час активност значи трчање и пешачење.
Доволно е 2 или 3 пати неделно па и повеќе,
и со текот на времето темпото и времетраењето на трчањето ќе ги прилагодуваме со зголемувањето на
нашата кондиција и издржливост.
Поефикасно нешто од ова нема и се постигнува многу подобро здравје, повеќе сила и кондиција и подобро расположение.
Или пак вежбајте некоја боречка вештина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom