Диети и слабеење

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
маслинките и сирњето дебелеат ли?

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
ce debelee brat, ako se jade preku norma se ke te zdebeli.

FIntata e da se kontrolira sto se jade preku den, jas jadam se ama pazam kolku jadam posto kraj kraeva treba se da jades.

koga drzam dieta 50% od hranata sto ja vnesuvam dnevno e proteini posle 30 Karbohidrati i 20% ke vidis kako i sto.

za efektivno slabeenje e ubavo da se jade najmalku 3 pati dnevno za da se drzi metabolizmot aktiven i da goris kalorri posto ako gladuvas teloto ti pominuva vo STARVATION MODE sto e zastituvacki mekanizam na teloto da ja zadrzi energijata i ne gubis kilaza.

Dobro e na eden den da se konsumira 2200 - 2300 Kalorii nisto pojke od toa.

da se konsumira pomalku od 20 grama FAT ( m`rsnotija dnevno ).

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Јас шо гледав една емисија значи викат дека млечните производи мора дневно да се конзумираат но по малку и најдобро е ако јадете пример пица со сета нејзина мрснотија по неа да се напиете јогурт/млеко/да изедете кисело млеко за да се ослободите од лошите транс-масти.
Инаку за мене ете како кај Teaaa и јас кај стомакот имам околу 1 цм. вишок кој никако да го симнам и многу ме нервира ама ... :toe:

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691

Ако внимаваш колку калории дневно внесуваш еве ти плус податок за тоа колку дебелеат:
Во 100 грама црни маслинки имаш околу 420 калории, а во кравјо сирење имаш околу 180 калории. Мешаното има повеќе над 250, а овчото 350 некаде.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ако внимаваш колку калории дневно внесуваш еве ти плус податок за тоа колку дебелеат:
Во 100 грама црни маслинки имаш околу 420 калории, а во кравјо сирење имаш околу 180 калории. Мешаното има повеќе над 250, а овчото 350 некаде.

Значи океј е...ја шо се вика вкупно ни 100 грама не јадам од двете..:salut:

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Дајте ми некоја лесна диета .. сакам да ослабам некои 4кг .. ама не сакам нешо ригорозно да седам гладен цел ден !! Фала ви :)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Луѓе, мој совет за сите што барате начин да се ослободите од вишокот килограми е

- Јадете во помали количини, повеќе пати во денот
- Пијте вода колку што можете
- И најважно од се - Спортувајте ! Без разлика дали е само џогирање, или некој друг спорт.

Член од
7 август 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Здраво , дали некој има користено диета со Пергамел , ве молам за одоговро колку е ефикасно ..фала однапред

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
немам спојлери туку нешто полошо...мноогу полошо...надуен стомак.....:nesum:....надуен ми е кај пупакот и делот под него...мнооогу ме нервира
kuti isto , ako najdesh resenie pisi pp

nego da ve prasam jas nesto...site vikate demek pomalce jaglednohidrati...ama od proteini stek riba i jajca mi e preku glava...daj kazete nesto drugo!

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
веке мислам дека не ми е од деелин...па имав 50 кг сега имам 45,5 и стомакот ми е ист...ослаблав во нозе и 2 цм од страните на стомакот ама уште ми е подуен...мислам дека има врска со подуеност на стомакот...немам ни рековна столица на 2/3 дена одам и + многу често и после 3 саати од ручекот се чуствувам тешко и надуено иако чуствувам глад....хелпп

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Значи пред 1 месец си реков да почнем со еден режим на исхрана за прочистување на организмот пред да почнем да спортувам. Значи секое утро јадам овошје (јаболка портокал) и зелен чај . За оброк у меѓувреме обавезно си јадем едно јаболко. За ручек јадем све освен леб и благо. Навечер јадем овошје (јаболка портокал) Не јадем после 9 максимум 10. Од течности само вода, кисела вода ретко и јогурт ретко. Е сеа прашањето ми беше дали е доволно ова што го јадем да не нарушим нешто имунитет или крв или не знам што :D Исто така еднаш до два пати у недела отстапувам и јадем премногу малу благо. Алкохол не пиев 1 месец ама сега пак почнав до 2 пива максимум преку викенд. Мислим дека и смалив на килограми, и поубаво се осеќам и некако мозоков ми функционира подобро. Дали е здраво ова или да престанам да го правам? Сега да пројде четврток (имам колоквиуми) ќе фатим пак активно со спорт барем 4 дена во недела. Би требало апетитот да ми се зголеми ама ќе го гаснем со строго со овошје. :D

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Значи пред 1 месец си реков да почнем со еден режим на исхрана за прочистување на организмот пред да почнем да спортувам. Значи секое утро јадам овошје (јаболка портокал) и зелен чај . За оброк у меѓувреме обавезно си јадем едно јаболко. За ручек јадем све освен леб и благо. Навечер јадем овошје (јаболка портокал) Не јадем после 9 максимум 10. Од течности само вода, кисела вода ретко и јогурт ретко. Е сеа прашањето ми беше дали е доволно ова што го јадем да не нарушим нешто имунитет или крв или не знам што :D Исто така еднаш до два пати у недела отстапувам и јадем премногу малу благо. Алкохол не пиев 1 месец ама сега пак почнав до 2 пива максимум преку викенд. Мислим дека и смалив на килограми, и поубаво се осеќам и некако мозоков ми функционира подобро. Дали е здраво ова или да престанам да го правам? Сега да пројде четврток (имам колоквиуми) ќе фатим пак активно со спорт барем 4 дена во недела. Би требало апетитот да ми се зголеми ама ќе го гаснем со строго со овошје. :D
Ух, браво!!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
ee sega vaka sakam jas da si prasam dali ekoj od ovoj nas forum ima slusnato znae nesto za ovoj vid na apcinja iskustvo nekoe..... :toe: nekaa pise slusam kaj ida se dvizam sekoj za niv mi zbori i si vikam aj da vidam uste nekoj so kekaze i sto mislitte za ovoj nacin na slabenje...
Десет дена ги пиев и вчера завршив во брза помош,па со болничка кола во интерна,дехидрирана.
Не ги препорачувам :)

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Мислам дека ако некој сака да ослаби, нема потреба од диета има потреба од здрава исхрана,
колку што ви дозволуваат условите се разбира.
Но најважна е физичката активност најпрепорачливо е трчањето, фудбал и сл.
Ништо не е поефикасно од трчањето.
За оние што почнуваат со трчање и немаат кондиција подобро е да се трча 5 до 15 мин со темпо кое нас ни одговара после
тоа пешачење 5 мин пак трчање и одбратно првиот ден доволно е барем еден час активност значи трчање и пешачење.
Доволно е 2 или 3 пати неделно па и повеќе,
и со текот на времето темпото и времетраењето на трчањето ќе ги прилагодуваме со зголемувањето на
нашата кондиција и издржливост.
Поефикасно нешто од ова нема и се постигнува многу подобро здравје, повеќе сила и кондиција и подобро расположение.
Или пак вежбајте некоја боречка вештина.

Kajgana Shop

На врв Bottom