Диети и слабеење

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Ок бе Аце,знаеш подобро што не почнеш.
Ако е толку лесно да им одговориш на прашањата на луѓето зашто не им дадеш конкретен одговор,а ме критикуваш мене што им давам насока и пат за нивните проблеми.
Зарем тоа не е доволно што имам знаење и практична работа.
Таа практична работа не е само на мене,сум посетувал курсеви,сум читал книги.
Ако знаеш што е прогресивно натоварување,максимално повторување,колку дневно протеини треба да се внесат,колку јаглехидрати треба да се внесат и сето тоа да им го свариш на еден клиент зашто не почнеш да бидеш ТИ личен тренер?
Ајде контрадикторен сум,ако знаеш подобро почни не ми викај тука дека не знам ништо и немам искуство.

Потспушти се на земја, тоа е твојот најголем проблем, си кренал тег и мислиш дека си Џеј Катлер, а пак ќе ти кажам повеќе делуваш на Џеј Рамадановски. Твојата практична работа и знаење го следам и се сведува на интернет и оптеретување на серверот на Википедија, но за жал ова не е доволно за да се самонаречеш Тренер или Нутриционист. Книги фала богу сите знаеме да читаме, повеќе или помалку. Плус кога веќе објаснуваш не го тупи со интернет поими да покажеш колку си го раширил електронскиот вокабулар, туку пробај со поедноставни поими да им ја доловиш суштината на потенцијалните клиенти, но во ова да не ти се мешам ти си знаеш.
Во однос на болдираново, треба да сфатиш дека не секој има иста цел во животот, натпреварувачот има една, рекреативецот друга а тој што сака само да ослабне сосема трета цел, а ти го тераш истиот шаблон за било која ситуација. Јас за разлика од тебе сум приземјен и знам дека не сум кадарен да бидам личен тренер, иако подолго од тебе се занимавам со спортов свесен сум дека имам уште многу за учење.
Не наведов дека не знаеш ништо, но не знаеш доволно за да се претставуваш како искусен тренер и нутриционист, со една година искуство :facepalm:

Sungerot Bob
Вежбај ја програмава со сопствена тежина,додај малку кардио пешачење 3-4 пати неделно по 30 минути.
Секоја 2 недела зголемувај за 5 минути повеќе,запомни дека телото се адаптира.
http://www.atletiks.mk/bodibilding-nauka/2013-04-06-18-54-48/topenje-masti/173-nedelna-programa
Калкулирај ги дневните потреби.
http://www.atletiks.mk/vesti/ostanato/104-kalkulator-na-kalorii
Научи за исхраната
http://www.atletiks.mk/component/co...odi-building/227-priracnik-za-stanuvanje-zver\
И зачлени се на myfitnespal и во групата Атлетикс и постирај ја исхраната.
Така ќе бидеш мотивиран и сите прашања ќе ти бидат одговорени :)
--- надополнето: 9 јули 2013 во 03:32 ---

Значи тотална рестрикција не е добра,освен ако треба да ослабнеш 100 кг па да мораш да користиш ригорозни чекори како гастричен бајпас,па да мора да се пресече дел од стомакот или да му се скрати патот на хранопроводникот.
Што е добра исхрана е прашањето твое?
Добра исхрана е таа храна што гледаш резултати естетски(подобрување на изгледот),ги внесуваш сите минерали и витамини и макроелементи во одреден сооднос(јаглехидрати,масти и протеини),ти дава енергија и мотивација за целиот ден да се чувстуваш супер и психички,ментално и физички и го подобрува твоето здравје.
Тоа што секој треба да го отстране особено кај мажите е стомакот,затоа што тој е голем индикатор за кардиоваскуларни болести,дијабетис и холестерол.
Ако имаш меф не си шеф :).
Има разлика во мастите на стомакот и било каде што ги прави штетни.
Затоа треба да се отстраната вишокот масти и да се минимализира намалувањето на активната маса,која е потешко да се зачува и нуди повеќе бенефиции од било која рестриктивна диета и гладување.
--- надополнето: 9 јули 2013 во 03:33 ---

Викаш е лесно да се добие 15 кг мускулна маса.
Ако е толку лесно зашто не го направиш тоа?
Имаш мала грешка во твојата констатација.
Не е само да се ослабне,битно е да се задржи имунитетот и активната маса.
Тоа само со овошје и зеленчук не се прави...
--- надополнето: 9 јули 2013 во 03:36 ---

Ок бе Аце,знаеш подобро што не почнеш.
Ако е толку лесно да им одговориш на прашањата на луѓето зашто не им дадеш конкретен одговор,а ме критикуваш мене што им давам насока и пат за нивните проблеми.
Зарем тоа не е доволно што имам знаење и практична работа.
Таа практична работа не е само на мене,сум посетувал курсеви,сум читал книги.
Ако знаеш што е прогресивно натоварување,максимално повторување,колку дневно протеини треба да се внесат,колку јаглехидрати треба да се внесат и сето тоа да им го свариш на еден клиент зашто не почнеш да бидеш ТИ личен тренер?
Ајде контрадикторен сум,ако знаеш подобро почни не ми викај тука дека не знам ништо и немам искуство.
Фала за советот :)

Викаш е лесно да се добие 15 кг мускулна маса.
Ако е толку лесно зашто не го направиш тоа?
Имаш мала грешка во твојата констатација.
Не е само да се ослабне,битно е да се задржи имунитетот и активната маса.
Тоа само со овошје и зеленчук не се прави...

Ај немој вакви детски муабети :).

Сам измислуваш реченици што никој освен тебе не ги рекол за самиот да се цитираш, за самиот да направиш измислен дијалог во кој самиот ќе си дадеш наводен одговор колку си учен а колку другите поим немаат, за на крај секогаш да дадеш совет кој никој не го побарал.

Чим видам наводен цитат што е 100% измислен знам однапред каков ќе биде остатокот - односно никаков.

Sungerot Bob
Вежбај ја програмава со сопствена тежина,додај малку кардио пешачење 3-4 пати неделно по 30 минути.
Секоја 2 недела зголемувај за 5 минути повеќе,запомни дека телото се адаптира.
http://www.atletiks.mk/bodibilding-nauka/2013-04-06-18-54-48/topenje-masti/173-nedelna-programa
Калкулирај ги дневните потреби.
http://www.atletiks.mk/vesti/ostanato/104-kalkulator-na-kalorii
Научи за исхраната
http://www.atletiks.mk/component/co...odi-building/227-priracnik-za-stanuvanje-zver\
И зачлени се на myfitnespal и во групата Атлетикс и постирај ја исхраната.
Така ќе бидеш мотивиран и сите прашања ќе ти бидат одговорени :)
--- надополнето: 9 јули 2013 во 03:32 ---

Значи тотална рестрикција не е добра,освен ако треба да ослабнеш 100 кг па да мораш да користиш ригорозни чекори како гастричен бајпас,па да мора да се пресече дел од стомакот или да му се скрати патот на хранопроводникот.
Што е добра исхрана е прашањето твое?
Добра исхрана е таа храна што гледаш резултати естетски(подобрување на изгледот),ги внесуваш сите минерали и витамини и макроелементи во одреден сооднос(јаглехидрати,масти и протеини),ти дава енергија и мотивација за целиот ден да се чувстуваш супер и психички,ментално и физички и го подобрува твоето здравје.
Тоа што секој треба да го отстране особено кај мажите е стомакот,затоа што тој е голем индикатор за кардиоваскуларни болести,дијабетис и холестерол.
Ако имаш меф не си шеф :).
Има разлика во мастите на стомакот и било каде што ги прави штетни.
Затоа треба да се отстраната вишокот масти и да се минимализира намалувањето на активната маса,која е потешко да се зачува и нуди повеќе бенефиции од било која рестриктивна диета и гладување.
--- надополнето: 9 јули 2013 во 03:33 ---

:pos: Дал да плачам ил да се смеам :D
Прво на батето НИШТО конкретно не му одговори за тоа што те праша. И јас можам да му најдам еден куп линкови и да му речам иди читај, учи прави како што ти пишува, снаоѓај се сам и ќе има резултати. Како и да е, нема врска.
Побитно е болдираново колку предходното не ти е воопшто издржано.
Значи добра храна е онаа што гледаш ЕСТЕТСКИ резултати а? А успат те прави среќен ради тоа. OMG man! Значи на вас билдерите битно ви е да го напопмате мускулот, со тоа и психата ти е средена и се чувствуваш среќен, не обрнувајки внимание каков терор му правеш на телото. По твојава логика ќе се напумпам со стероиди, ќе пијам протеини, ќе накачам маса за 1 месец и екстра сум. Здравјето ми ПУКА!
Свака част на муабетов, друго немам што да речам.

Stef Bachatero Martin доста се надмудрувате. Темава не е за стручноста и сертификацијата на Стеф, туку е за совети околу диети и слабеење. Кој не сака да ги применува советите на Стеф ич не мора. Ова ви е последно предупредување, да не ви давам казнени. Следното мислење со кое ќе продолжите да си ги мерите (знаењата) ќе ви донесе казнени и бан од тема.

Tose Zafirov bilderot go slusav na nekoja tv nz koja bese na edno intervju kade kazuva za 1 nedela oslabuvaat po 8 kg koga treba da odat na natprevar PoZz

Точно е дека за 7 дена можеш да симнеш и до 15 кг. Разликата е во тоа што тоа се нарекува процес на дехидрација на организмот и го прават професионални спортисти со цел да постигнат ограничена килажа за да се натпреваруваат во некој спорт. Ова значи дека се исфрлаат речиси сите течности од телото преку мачен процес на прво пиење многу вода после не пиење вода + вежби + сауна. Ова не е природно бидејќи таа килажа се враќа за помалку од 24 часа. Значи глупост е да го прави ова некој затоа што брзо му дошло летото - тешка глупост.

Лубеница диета: За 7 дена 15 килограми

Понеделник
Појадок: Посакајте им на вашите добро утро, известете ги дека од денес сте на фантастична „лубеница диета” и оставете ги да ви завидуваат
Ручек: Прошетајте до пазарот на другиот крај од градот, купете ги двете најголеми лубеници што ќе ги видите, земете ги под мишка и пешки вратете се дома.
Вечера: Испијте чаша млака вода.
Вторник
Појадок: Аспирин, а ако воспалението на мускулите е неподносливо, тогаш испијте два
Ручек: Изведете ги двете лубеници на прошетка! Покажете им ги знаменитостите на вашиот град, одете пешки и цело време носете ги под мишка.
Вечера: Мала шолја незасладен чај од жалфија. Евентуално повратете.
Среда
Појадок: Земете една лубеница во раце, испружете ја пред себе, направете 20 чучњеви.
Ручек: Тркалајте ги лубениците низбрдо, потоа пуштете ги и трчајте по нив. Ручајте 2-3 пати
Вечера: Насмевнете му се на огледалото. Позитивниот став е најдобра вечера.
Четврток
Појадок: Легнете на под, рацете позади глава, лубеница во раце. Направете 5 серии од по 20 стомачни.
Ручек: Однесете ги вашите лубеници на Водно. Носете ги под мишка додека се качувате кон Милениумскиот Крст.
Вечера: Кришка домат и свежа зелена маслинка. Чаша вода и насмевка!
Петок
Појадок: Качете се на вага, до сега би требало да сте послаби за 9 килограми. Споделете ја радосната вест со вашите, ама не и нивниот доручек.
Ручек: Мх мх мх! Ручекот од средата баш ви годеше, нели? Со сласт се потсетувате... Частете се и повторете го тоа гастрономско искуство!
Вечера: Мислете на храна добри 15 минути.
Сабота
Појадок: Фатете една лубеница со нозете, со раце фатете се за шипка и кревајте се и спуштајте во 3 серии од по 10 пати. Ако уште сте гладни, направете уште една серија!
Ручек: Исечете една од лубениците, изедете 3 кришки. Остатокот изнесете го надовор и трчајќи фрлете го во ѓубре во контејнер на другиот крај од градот.
Вечера: Фантазирајте дека сте згодни и витки. Плажа, стомачни мускули во бакарна боја, море.
Недела
Појадок: Покажете им ја својата нова линија на домашните, извадете им го низ тоа што не веруваа во вас.
Ручек: Начнете ја и втората лубеница, почастете се и изедете парче од средината. Остатокот изнесете го и фрлете го во ѓубре, на другиот крај од градот.
Вечера: Важно е да не ја прескокнувате вечерата, па затоа изедете 3 бадеми и еден лист зелена салата. Слободно по желба зачинете со вода.

Ја знам една се вика „Ананас диета„,
Многу е едноставна:
Јадеш се освен ананас (y)

Не си ја мачете душичката со некој вакви глупи диети, средете си ја исхраната и почнете да спортувате и подобро ќе се чувтствувате, подобра кондиција повеќе енергија и нема да имате вишок килограми. А со диетиве килограмите што ќе ги скинете се враќаат многу брзо, а и кога кинете пак сте како балон истишен нема никаква форма телото.

Оди бери ја лубеницата,барем тие што ја садат немаат никаков проблем со килажата :)

Во врска со диетата кој разбира,разбира кој не здравље

Многу лесно може да “ослабете“ со било која диета.
Генерално тоа е микс на вода,мускули и масти.
Потешко е да стопиш масти и да задржиш мускули :)

Го прашале некој пополничок човек, дали држи диета
-Ехеее, две дури наеднаш
- Зошто две?
- Па една не ме најадува
:LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom