S
Stef Bachatero
Гостин
Не е штетна,ако се прави правилно.
Ако вежбаш интензивно и не додаваш јаглехидрати,отидоа мускулите...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е штетна,ако се прави правилно.
Можеш слободно да живееш без јаглехидрати.
Процесот на конвертирање на протеини во јаглехидрати(глукоза) се вика глукогенеза.
Конвертирањето на протеините во јаглехидрати е 58% ефикасно.
Проблемот ќе ти биде ако сакаш да вежбаш со интензитет.
Ако ти е за слабеење не гледам зашто да не пробаш,има многу студии и аргументи зашто е добро да си на ниско јаглехидратна исхрана.
Процесот на конвертирање на протеини во јаглехидрати(глукоза) се вика глукогенеза.
Ај некоја препорака за производи со висок процент на протеини, sugar free, low fat, покрај стандардните јајца и стек. Или некои лесни јадења што ги готвите.
Моментално сум на диета заради малку покачени маснотии.
Но, апетитот ми е проблем, имам преголем апетитги гледам оние чоколатцата со глутаманан на Топ-Шоп демек те прават сит и помалку јадеш... Па дали некој ги има испробано и што мислење имате за нив?
Како што пиша членот над мене калории се калории,не може да избегнеш од тоа.
Тоа се законите на термодинамиката и енергијата во овој случај од зеленчукот дали ќе се складира зависи од многу фактори.колку си активен и дали ќе изедеш 3000 калории од зеленчук.
Во случај да можеш да изедеш толку многу да дел ќе се складира како гликоген,а ако претераш повеќе денови ќе се складира како масти.
Процесот на ковнвертирање јаглехидрати во масти се вика де ново липогенеза,многу не е ефикасен процес но се дешава.