Diablo 3

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Зашто би МОРАЛ да се жалам кога секако ми одговара?

И по 28 пат да ги спомнам Assassins Creed и GTA IV за кои треба да си онлајн иако се далеку повеќе single player игри од Diablo 3. Или никој не се жалеше за нив затоа што ги кракнаа за 2 минути? Мислам дека е ова последново.

А и зашто би ја купил некој кога не му одговара тоа што мора да си онлајн???

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Готово, не правам повеќе муабет со вас.

Прво веа ограбија со превисоката цена.
После не ве оставаа да играте кога сакате заради глупсонското ДРМ. Да му здрмам јас еднаш.
После ве хакнаа - ве ограбија по вторпат.

Вие пак сакајте ги, вие пак љубете ги.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Значи ако нешто тебе ти смета, мора и на другите? не разбирам....јас реков, респектот што го имам за Blizzard ништо нема да го смени, ги имаат направено најдобрите игри во историјата и сеуште ги прават, е сега имале проблеми со нова игра, па нормално дека ќе имаат, која игра била совршена од 1 ден? за месец/два ќе ја средат скроз, така да ќе биде све ок.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Готово, не правам повеќе муабет со вас.

Прво веа ограбија со превисоката цена.
После не ве оставаа да играте кога сакате заради глупсонското ДРМ. Да му здрмам јас еднаш.
После ве хакнаа - ве ограбија по вторпат.

Вие пак сакајте ги, вие пак љубете ги.
Зашто одиш со глава во ѕид кога 15 пати ти ја покажав вратата?

Наброј ми ги цените на:
1. Assassins Creed
2. Assassins Creed 2
3. Assassins Creed Brotherhood
4. Assassins Creed Revelations
5. Call of Duty Modern Warfare
6. Call of Duty Modern Warfare 2
7. Call of Duty Modern Warfare 3
8. Call of Duty Black Ops
9. Crysis
10. Crysis 2
11..........
Која од овие игри е 300-500 денари?

Пак глуп/прост/прво одделенски пример со кола: Кога ќе ја однесеш на сервис, ќе можеш ли во исто време да одиш на одмор со неа?

Кога ќе ти го украдат телефонот и после ден-два ќе ти го вратат нечепнат, ќе се откажеш од компанијата која го произведува?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Значи ви дадов 3 многу логични и здраворазумски причини, со смисла, зошто близард ја оплеска до пеколот и назад. Не е работава мене не ми чини тебе ти чини. Здрав разум е. Здравиот разум ми вели ако сум платил 60 евра за игра, ќе си ја играм кога сакам. Ако вие немате здрав разум во што се сомневам незнам оти се инаетите.

И незнам оти овде ми давате апсурдни и нелогични примери и ми вртите теми.

респектот што го имам за Blizzard ништо нема да го смени, ги имаат направено најдобрите игри во историјата и сеуште ги прават
Не зборуваме за креативната страна на играта. Тоа е друга приказна во која нема многу многу да ја фалам дијабло. Ама нема ни да ја плукам.

Зборуваме за техничките проблеми и слични работи. За тоа веќе близард ги заслужува сите можни погрдни зборови кои постојат. Ако не беа спремни сега, што не ја пушија играва на 15ти септември? Ебаму мајката, милијардерска компанија имале проблеми и ќе ги жалиме.

Неможам ни посраната пробна верзија, демото што тие си го нарекуваат „Starter edition“, да ги изиграм што трае максимум 3 саати. Ако тоа не работи, треба ли да очекувам целата игра да функционира.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Значи ви дадов 3 многу логични и здраворазумски причини, со смисла, зошто близард ја оплеска до пеколот и назад. Не е работава мене не ми чини тебе ти чини. Здрав разум е. Здравиот разум ми вели ако сум платил 60 евра за игра, ќе си ја играм кога сакам. Ако вие немате здрав разум во што се сомневам незнам оти се инаетите.

И незнам оти овде ми давате апсурдни и нелогични примери и ми вртите теми.

Според болдираново, си го утнал твојот здрав разум.

Значи многу јасно си беше за Diablo 3 - ИГРАТА ЗА ДА СЕ ИГРА, МОРА ДА СИ ОНЛАЈН!

Сега кажи ми ти мене, со кој здрав разум си дал 60 евра и САКАШ ДА ЈА ИГРАШ КОГА САКАШ?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Според болдираново, си го утнал твојот здрав разум.

Значи многу јасно си беше за Diablo 3 - ИГРАТА ЗА ДА СЕ ИГРА, МОРА ДА СИ ОНЛАЈН!

Сега кажи ми ти мене, со кој здрав разум си дал 60 евра и САКАШ ДА ЈА ИГРАШ КОГА САКАШ?
ОНЈАЛН СУМ И НЕМОЖАМ ДА ЈА ИГРАМ. КАКО ПИШУВАМ НА ФОРУМОВ.

Јас сум онлајн. Тие се офлајн.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Зашто одиш со глава во ѕид кога 15 пати ти ја покажав вратата?

Наброј ми ги цените на:
1. Assassins Creed
2. Assassins Creed 2
3. Assassins Creed Brotherhood
4. Assassins Creed Revelations
5. Call of Duty Modern Warfare
6. Call of Duty Modern Warfare 2
7. Call of Duty Modern Warfare 3
8. Call of Duty Black Ops
9. Crysis
10. Crysis 2
11..........
Која од овие игри е 300-500 денари?

Пак глуп/прост/прво одделенски пример со кола: Кога ќе ја однесеш на сервис, ќе можеш ли во исто време да одиш на одмор со неа?

Кога ќе ти го украдат телефонот и после ден-два ќе ти го вратат нечепнат, ќе се откажеш од компанијата која го произведува?
Orange Box чини само 14 евра моментално на Steam, а е најдобрата игра (ако воопшто може да се нарече игра, бидејќи е колекција од 5 (со букви - ПЕТ) игри) и секоја од нив е подобра од сите овие што ги наброја. 5те заедно вредат повеќе од сите игри излезени досега. End of story.
Дури и кога излезе беше 50 евра што е поевтино од почетната цена на овие од листава.

Член од
26 октомври 2011
Мислења
795
Поени од реакции
375
Ај да си ја купил целата игра па да те разберам али сереш толку постови за Starter Edition е тоа е веќе претерано...Јас ја купив играта пред 5 дена и немам никакви проблеми 51 левел кренав,ја играм кога сакам и колку сакам никој и ништо не ме спречува.Ни еднаш не добив ерор дека сум избацен од серверот или ерор 37 !

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
mi se dopagja drugarov so kenja za igra so ne ja kupil i starter edition probuva da igra....YOU MAD BRO???

drugari si imase napomena tamu deka online ke bide e sea logicno e so online i igra so 7 miljoni igraci da ima frka....ako sakas da nema frki igraj kanter ne zamaraj...Kupi ja igrata pa togas zbori!!!!

Wow e veke 7 ipol godini i pak ima problemi mn jasno....ziv server e komlikaciii gluposti...ovie tuka od one nemozat internetot da go odrzavaat paga na sekoj 10 min.....a da ne zboram za serveri.....ali neli kupeta ja igrata pa kenjajte togas!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ОНЈАЛН СУМ И НЕМОЖАМ ДА ЈА ИГРАМ. КАКО ПИШУВАМ НА ФОРУМОВ.

Јас сум онлајн. Тие се офлајн.

Ме буни што се нервираш кога објаснето и објавено е дека играта ќе е онлајн што значи ќе има и вакви технички проблеми и поправки. Значи знаејќи го ова, со здрав разум си ја купил...

Orange Box чини само 14 евра моментално на Steam, а е најдобрата игра (ако воопшто може да се нарече игра, бидејќи е колекција од 5 (со букви - ПЕТ) игри) и секоја од нив е подобра од сите овие што ги наброја. 5те заедно вредат повеќе од сите игри излезени досега. End of story.
Дури и кога излезе беше 50 евра што е поевтино од почетната цена на овие од листава.
Прашањето не беше општо наменето за сите, туку само за bibil, а гледам и ти погрешно си ме разбрал. Игра за да е евтина, треба да е ете 10 евра максимум, а сите игри на денешницава се 50+ евра. Не гледај Orange Box после толку време. Може за 5 години сите 3 диабло ќе бидат 10 евра.... ама не се смета така цената.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
"Сум ја купил [внеси име на рандом MMO], серверите се офлајн заради одржување или пач и не можам да играм. Сум платил 60 евра и ќе ја играм кога сакам!"

Некој ќе каже дека споредбава не е на место, бидејќи Diablo е single player и се разликува од MMO. Јас би рекол дека било кое MMO може да биде single player доколку јас така сакам да го играм. Не сакам да играм со други играчи, не сакам да користам аукција. И сега треба да се бунам што треба да се конектирам на сервер и покрај тоа што играм single player?

Од друга страна, Diablo 3 e направена со елементи од MMO, како аукција, PvP што ќе го стават со пач. Играш со други играчи и фармате босови. Ви се допаѓало или не, играта е направена на тој принцип. Доколку не сакате да играте со други луѓе и да користите аукција, тоа е ваш избор, но не можете да се буните зашто мора да се конектирате на сервер за да ја играте играта. Ќе речете требало да направат и офлајн верзија кај што можеш да играш single player. Епа ајде тогаш да бараме да се направи офлајн верзија и од WoW.

Заради повеќе причини, Blizzard решиле да ја направат Diablo 3 како ММО. Тоа се знаеше уште долго време пред да излезе играта. Никој не се бунеше. Многу луѓе ја купија играта. И почнаа да се бунат кога падна серверот.

S

Shaman

Гостин
Играта си е на место. Точно дека има маани ама нова е.
Јас ерор37 не сум видел од вториот ден.
Денес имаше некои компликации после пачот,
ама ја реинсталирав и си ја играм пак.
За ММО игри проблеми се нормална работа.
И на крај краева само идиот може да споредува проблеми
во игра што ја играат 100000 луѓе и проблеми во игра што
ја играат 10 милиона. Така да олабавете.
Проблемите се моментални и ќе поминат.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
mi se dopagja drugarov so kenja za igra so ne ja kupil i starter edition probuva da igra....YOU MAD BRO???

drugari si imase napomena tamu deka online ke bide e sea logicno e so online i igra so 7 miljoni igraci da ima frka....ako sakas da nema frki igraj kanter ne zamaraj...Kupi ja igrata pa togas zbori!!!!

Wow e veke 7 ipol godini i pak ima problemi mn jasno....ziv server e komlikaciii gluposti...ovie tuka od one nemozat internetot da go odrzavaat paga na sekoj 10 min.....a da ne zboram za serveri.....ali neli kupeta ja igrata pa kenjajte togas!
Зошто да ја купи играта (или било кој да ја купи играта) кога знае дека ќе си има проблеми со неа?

Прашањето не беше општо наменето за сите, туку само за bibil, а гледам и ти погрешно си ме разбрал. Игра за да е евтина, треба да е ете 10 евра максимум, а сите игри на денешницава се 50+ евра. Не гледај Orange Box после толку време. Може за 5 години сите 3 диабло ќе бидат 10 евра.... ама не се смета така цената.
Diablo II 12 години после излегувањето е 15 евра. Black Ops 2 години после излегувањето уште си е 60 евра. Од друга страна, Portal 2 1 година после излегувањето е само 15 евра, а редовно ја има и на попуст по цена од 5 евра. Стварно мислиш дека на некои игри би им паднала цената иако се хх години стари? Јас мислам дека се' додека има луѓе што ќе дадат било колку пари за одредена игра само заради името - компаниите ќе продолжат да ги молзат тие луѓе. Oh, wait. Веќе го пишав тоа.

S

Shaman

Гостин
Абе секој си игра шо си сака аман.
Се запнавте за индивидуални ставови.
Никој никого неможе да убеди дали да игра
нешто или не. :)
Ако ти мислиш дека ние сме глупи што сме дале 60 евра
нека ти биде. Уживај....
Ја све си играм и си уживам и ич не ми свири.

Kajgana Shop

На врв Bottom