Џорџ Флојд

• Креатор на темата Креатор на темата whatto
  • Време на започнување Време на започнување
Добар текст за новинарството во "демократската" Америка, слободата на говор притисната од политичката конкретност и темите со расите и ЛЏБТ лицата таму.

Понекогаш си мислиш и не е така лошо да се живее тука на Балканов, барем ваквите изроди кои произлегуваат од некои си невладини кои шират политичка конкретност (налик Хелсиншки на чело со Куранија Пировска) сеуште не ги асапиме 2%

Ај кога веќе почнавте Холивуд да умешувате тука... Meanwhile, 20 години порано, кога расизмот се исмејуваше со „расизам“ и кога глупата смешна политички инкоректна комедија беше само комедија а не некоја директна творба на самиот ѓавол со специјална благодарност до Хитлер и ККК:

И последново сигурно е расизам спрема хиндусите или кравите... :sick:

Инаку да не испаднам расист :cautious:, тоа дека полицијата во УСА знае да се понаша као ѓубре знае и на суров начин одземаа човечки живот, значи човечки живот но веќе цел свет тоа го гледа како црнечки живот и не се размислува каде води трубањето на колективни права и сега колективна вина... the end is nigh... :anco:
Ne treba da odis ni pred 20 godini.

Samo seti se na Tropic Thunder i White Chicks

Ne treba da odis ni pred 20 godini.

Samo seti se na Tropic Thunder i White Chicks

Jim Carrey.

Инаку да може да се каже дека таа декада беше во глобала ок за правење глупости...

Последно уредено:

тазе расистичко видео од Северна Америка. Не е во САД - туку во CHAZ демек автономна зона во Сиетл.
Имаше некои овде на темава шо ги подржуваат, па ете нека пратат некој денар таму.

тазе расистичко видео од Северна Америка. Не е во САД - туку во CHAZ демек автономна зона во Сиетл.
Имаше некои овде на темава шо ги подржуваат, па ете нека пратат некој денар таму.
Замисли колку треба да имаш ниско мислење за тебе, да се радуваш дека некој ќе ти даде 10 долари само за да докаже дека не е расист.
И второ замисли овој идиотов што го предлага ова, колку ниско мислење има за црнциве, кога предлага да им се даде по 10 долари, само затоа што се црнци, до толку ли се неспособни да заработат 10 долари?

Иначе идиотите што ја прогласиле оваа автономна зона ЧАЗ, првото нешто што го направиле е ЅИД околу зоната !
За ѕидот на Трамп јадеа гомна, а тие се први што направија ЅИД околу нив. Која иронија. :pos:

И да...WALLS WORK AND WALLS SAVE LIVES !

Не е во зачеток, дистопијата е веќе тука. Покрај политичка коректност и сите тие ситуации од првиот свет, кои полека се прелеваат кон вториот и третиот, пристигна и вирусот и полициски час од 85 часа и задолжително носење маска во спротивно умирање од глад или болест/синдром.
Нема фанфари, нема големи експлозии, туку безлично и подмолно, ситни и безначајни технократчиња го начукаа фашизмот во 2020, и сеа теории на заговор. Пред пола година некој да кажеше дека ќе дојде време да не ти даваат да купиш леб ако не ги следиш упатствата на власта = ќе те сметаа за луд.
Наздравје сега на сите, ќе биде уште погадно. Човештвото сериозно се обрука.
"Фашизмот" си постоел отсекогаш, кафезот златен или зарѓан си е кафез.....она што го одликува ова време е потребата од брза трансформација во поглед на употреба на технологија која би го споила човекот со вештачка интелигенција....фактички правење киборзи од луѓето. Не дека не е и сега тоа во одредена мера со телефониве, ама ова ќе биде далеку подрастично. За год. дена ќе почнат на пример парализирани за 10 милионско чипче да проодуваат и ќе им биде јасно на тие што не веруваат за што станува збор :)

Човештвото не се обрукало....оно е константно бомбардирано(програмирано) и таргетот е свеста. Така да од памтивек па навака имаме war on consciousness. Такво време е да ретко кој може да види што се случува....преку 90% и од академскиот свет нема појма што се работи уствари.....нив им се смешни овие приказни :icon_lol:
Така да кога ќе ми каже некој теорија на заовор не знам дали да плачам или да се смејам....затоа и прекинав да објаснувам на секоја дилајла што се случува во светов.

За проамериканските форумџии попут @teneke @Bateman , кои истовремено ги порджуваат либтардските протести, се крстат во либтардските медиуми и се ежат на помислата на Трамп...

Америчкото знаме запалено во Портланд од страна на протестантите и тоа на стогодишната статуа на таткото на нацијата Џорџ Вашингтон..

Истата статуа подоцна турната од истите протестанти...

Или со други зборови, како либтардите кои ги поштуете, ја урнисаа државата што ја поштуевте...

"Фашизмот" си постоел отсекогаш, кафезот златен или зарѓан си е кафез.....она што го одликува ова време е потребата од брза трансформација во поглед на употреба на технологија која би го споила човекот со вештачка интелигенција....фактички правење киборзи од луѓето. Не дека не е и сега тоа во одредена мера со телефониве, ама ова ќе биде далеку подрастично. За год. дена ќе почнат на пример парализирани за 10 милионско чипче да проодуваат и ќе им биде јасно на тие што не веруваат за што станува збор :)

Човештвото не се обрукало....оно е константно бомбардирано(програмирано) и таргетот е свеста. Така да од памтивек па навака имаме war on consciousness. Такво време е да ретко кој може да види што се случува....преку 90% и од академскиот свет нема појма што се работи уствари.....нив им се смешни овие приказни :icon_lol:
Така да кога ќе ми каже некој теорија на заовор не знам дали да плачам или да се смејам....затоа и прекинав да објаснувам на секоја дилајла што се случува во светов.

Не постоел отсекогаш, се знае кога и измислен и од што се состои, не се надевав само in my lifetime дека ќе го видам на дело. Не да се обрука човештвото, се усра и усмрде, регресира цел век назад, туѓ срам ме јаде коа ми бараат маска на влез на продавница.
Не верувам во предвидувања, знаеш зошто? Иам пријатели а и вака по нет, сите знаат прилично да кажеме, алтернативни ствари и никој ама баш никој, (ниту ти ете како форумски член), не го предвиде ова со вирусот и полицискиот час. Како и никој на светот што не го предвиде, сите тие силни авлтернативци. Затоа сега сите нек помолчат малку, чисто онака, од срам.
Едино еден луд поет-алкос :D кажуваше дека фашизмот во секој даден момент е 72 часа најдалеку до активирање, но тој си го кажува тоа со години, не специфично за ова, но излезе дека е во право.

Едвај чекам да ги видам киселите лица на Аналтур, Лемон, Малиот Брајан, Вулф, Купер (кој пред некоја недела си купи дете), Фредо и на уште тие неколку демократи во СиЕнЕн по изборите за некој месец во САД. Вечер Трамп има митинг во Оклахома, додека Бајден сеуште е во некој подрум. Не е воопшто агресивен и е многу бавен, Трамп ќе го отвори на дебатите.

Дно од медиум се СиЕнЕн. Сега одат против Домино за некој твит пред 7-8 години. Сами плачат за тужба. Политичката агресија против одреден бизнис не смее да биде дозволена.

Башка гледам дека и фудбалерите клечат, ај глупи луѓе, ама зошто да е дозволена селективната политика во спортот!? Како може Али да добие забрана еден натпревар поради став или мислење!? Знам дека е пргав играч, сега е во послаба форма, ама тоа е мислење. И Стерлинг имаше сличен коментар па не доби казна!

Мене ме интересираат неколку нешта, па ако има некој инфо, ќе го замолам да ги сподели. Колкави просечни приходи/ плати имаат азијатите, црнците, белците и оние кои дошле од Виетнам и Кореја во САД? Дали се работи за пуста мрза и пушење на секој агол или пак систематски расизам?.....

Ова што го гледам по видеата води кон црнечки апертхејд. Не сум имал роб, зошто да се извинам? Јас одговарам само за она што јас сум го рекол или сторил, а во одредени случаи и за она што не сум го сторил, а сум морал. Процентуално, речиси во сите кривични дела црнците се застапени повеќе од 13%, колку што ги има во САД, а некаде се застапени и повеќе од 50%. Има на страната на ФБИ за секоја година табела. Систематски расизам! И што е со расизмот во Африка? Или да се зборува за тоа е расизам!?

Трамп се закани на терористичкиот миленик на СиЕнЕн- Антифа дека нема да бидат толерирани во Тулса. Ако има инциденти, а може и да има, прстот ќе биде вперен кон оние кои кампуваат за да влезат во салата. И за овој настан има двојни стандарди од усраните медиуми. Трамп ќе ширел Ковид! Бајден не ни може да шири, на неговите собири ќе има 50тина лица. И овие кои дивеат, не шират Ковид. Јас едвај чекам да им ги видам киселите лица.

Бајден со седење у подрум ги доби и внатрепартиските избори, колку повеќе седи затворен толку подобро за него, а отвори уста рејтингот му паѓа.

А овие трампистите што со денови кампуваат за да отидат на митингот, тоа е башка муабет, посебна дијагноза.

Не може вечно да ја држи устата затворена.

Бајден со седење у подрум ги доби и внатрепартиските избори, колку повеќе седи затворен толку подобро за него, а отвори уста рејтингот му паѓа.

А овие трампистите што со денови кампуваат за да отидат на митингот, тоа е башка муабет, посебна дијагноза.
Ај Трампистиве што кампуваат, а овие левите што во „слободната“ зона тераат закони
Автоматски споено мислење:

Интересно....
конзервативците и расиститите
Русите

Додека либералите и симболите на слобода на говор CNN, цензурираат :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom