Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Абе има да се јави некој метеопат ај нека каже некој шо како се справува пошто мене ептен ми влијае времево денеска едвај дишам шо да правам неам поима сериозно е не е нека каже некој ако има исти проблеми со дишењето

Има некој шо деновиве ги мачи кивавица,течење нос,тежина на очите...и у некој случај температура околу 37ц ?

Пошто мене тоа моментално ми се случува....па незнам дали владее некој вирус,или е некоја алергија.

вчера ноќта ептен ме стегаше болка кај градите, денес пак е тука еве ама не стега, чувствувам вид на мачнина ако може така да кажам :confused:

што може да е?

вчера ноќта ептен ме стегаше болка кај градите, денес пак е тука еве ама не стега, чувствувам вид на мачнина ако може така да кажам :confused:

што може да е?

Si jadela nesto mrsno, teska zacineta hrana?
Dali si pod stres ili nervozna posledno vreme?
Dali si imala sportski aktivnosti poslednite denovi?

p.s Izvinete za latinicata, ovde kaj sto sum ne mozam da instaliram kirlicna poddrska

Si jadela nesto mrsno, teska zacineta hrana?
Dali si pod stres ili nervozna posledno vreme?
Dali si imala sportski aktivnosti poslednite denovi?

p.s Izvinete za latinicata, ovde kaj sto sum ne mozam da instaliram kirlicna poddrska
Второво :/

што може да е?

Анкциозност, намали нервоза, земи лексилиум ако имаш често, јас секој ден имам 2-3 пати такви напади.

Хаха и јас сакам второво ама нема :( фала другар ќе земам лексилиум ќе видам како ќе иде.

Хаха и јас сакам второво ама нема :( фала другар ќе земам лексилиум ќе видам како ќе иде.

Сите велат да се намали нервоза, ама некогаш ситуациите ќе се наместат и едно по друго доаѓаат проблемите. Знаеш и сама дека лексилиумот предизвикува зависност, не се препорачува често да се конзумира.

Велат дека најмногу помага храна со витамини од група б, магнезиум, мене до сега не ми помогнале.

Кога ќе те фати така, а болката некогаш знае да биде ненормална, како да ти се шири низ коскиве, смири се и диши на начин на кој помалку ќе те стега, полека ќе се намали за минута две.

Друга опција, зашто те боли, можеби те фатила промаја :)

Некој природен лек за скршена нога,односно побрзо зараснување на коските???
Млечни производи, зденка, млеко, урда сирење итн итн и обавезно супа од коскена срж т.е. од говедски коски.

Da ne ispadne deka se povtoruvam, ama probaj so meditativna muzika, probaj nauci da se relaksiras, ne ide lesno ama se uci i ke ti koristi za vo idnina. Meditacija, tehniki za opustanje tehniki na disenje. Apcinja samo ako navistina moras.
Sepak na krajot sama ke si odlucis kako da postapis. Ti posakuvam brzo da ti pomine :)

За изгубена здравствена книшка од тие најстарите, дали треба да објавам во службен весник па да поднесам барање за овие новите електронски?

Ве молам да ми предложите некој форум за здравје од србија,Бугарија или Хрватска.Битно ми е само да има поголема посетеност.Па доколку знаете некој ве молам пратете ми пп или пишете тука...

П.С ја чекам администрацијата да објасни зашто вторпат веќе ми ги брише постовите без никаков претходен одговор.....?????

Ве молам да ми предложите некој форум за здравје од србија,Бугарија или Хрватска.Битно ми е само да има поголема посетеност.Па доколку знаете некој ве молам пратете ми пп или пишете тука...

П.С ја чекам администрацијата да објасни зашто вторпат веќе ми ги брише постовите без никаков претходен одговор.....?????

Имаше порано еден хрватски „за нови дан“, но сега не е активен. Имаше добар тим доктори кои даваа совети, онколози, радиолози...

Имаш еден српски доктор.рс ама работава што форумот ти е пун со фолиранти што само прават бизнис на цена на болните, чудотворни лекови за рак и слично, по темиве скоро и да нема доктори, затоа што форумот се наполни со спамери.

Друг што го знам е стетоскоп.инфо имаш интересни теми, на прашањата одговараат доктори.

други не ми текнуваат.

Тука во Македонија го имаш здружението самосвест НВО, докторката Ацева лани имаше голема активност за да се дознае за групата, организираат едукативни предавања.

Помагајте не знам што ми е.Ме боли од задната страна на коленото,значи кај жилата.Едвај одам,прееска ме стегна наеднаш и дури клекнав не можев да стојам.Може ли да е од замор,од многу стоење на нозе?Посебна физичка активност сум немал овие денови,ама бааги стојам на нозе.И кога ме боли се шири на целата нога.Ептен гадно,ни на душман

Епа вака, по насловот многу нема да сфатите па да ви опишам подетално... Оваа недела брат ми има проблем после одење во голема нужда, односно од кога ќе се избрише со хартија има крв на хартијата... 2-3 пати во текот на оваа недела му се случува тоа, проблем што порано го немал никогаш... И би ве замолила без тролање, кој знае и ако знае од што може како и дали е страшно да пише, другите мислења што би ги пишале за зафрканција би биле вишок. Фала

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom