Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Од сабајлево имам болки во долниот дел на стомакот (не се константни) што може да биде ?

Од сабајлево имам болки во долниот дел на стомакот (не се константни) што може да биде ?
Најверојатно уринарна инфекција, обрни внимание кога одиш по мала нужда, каква е струјата, има ли болки при мокрење, бојата на мочката.

Најверојатно уринарна инфекција, обрни внимание кога одиш по мала нужда, каква е струјата, има ли болки при мокрење, бојата на мочката.

Првиот пат имав остри болки (во долниот дел на стомакот) при уринирање, вториот пат послабо сега еве па ич немам. Инаку нема никакви промени на боја и слично..

Накај 13ч пиев нес кафе и некаде после еден саат осетив како грчеви во стомакот, мала вртоглавица, нагон за повраќање и намален апетит.
Еве сега уште е исто.

Мислите дека може да е до млекото? Да се обратам на доктор или ?

Се откорнав од кивање денес, едно 97895787685 пати... Да не идам по доктори, па упути и слично, апчиња едни мислам имаше за оваа работа ??

Се откорнав од кивање денес, едно 97895787685 пати... Да не идам по доктори, па упути и слично, апчиња едни мислам имаше за оваа работа ??
Алергичен си на нешто. (прашна, полен, некој цвет) можеш да земеш било кој од лековите за алертгија Лоратадин, Летизен, Цетиризин.

Болки во половината и препоните ...има некое чајре ? :sleep:

првата болка од работа ,втората од трчање и играње фудбал после 2-3 месеци :rolleyes:

Ништо страшно, си ја раздвижил мускулатурата, ќе исчезне болката за ден два :)

Од шо мојт да ви течит носот крв? Особено имам забележано доколку работам нешто физички се дешават. И стално од левиов нос само ми течит барем последниве неколку пати колку што имам заприметено.

Здраво. :) Кога некој има пирогени во организмот, што се прави според стандардната клиничка пракса на подолгорочна база освен акутното решавање на симптомот со антипиретици? Фала ви за евентуални одговори.

Кога јадам понекогаш,ми се лоши,односно ми се гади од споствената плунка и залак и ме тера на повраќање ова ми се случува само некогаш.
Што може да е причината дали организмот не ми прима некоја храна.и зошто.

Од шо мојт да ви течит носот крв? Особено имам забележано доколку работам нешто физички се дешават. И стално од левиов нос само ми течит барем последниве неколку пати колку што имам заприметено.
:pos::pos:
ништо страшно, ти пукнал капилар

Што предизвикува крвавење на носот?
Најчесто крвавењето од носот е предизвикано од мали жили во листот на внатрешноста на носот кои пукаат и крвават. Тие се меки вени, кои се наоѓаат во близина на површината. Најчести причини за крвавење на носот се:
- Чепкањето во носот
- Настинка или алергија (кашлање, кивање)
- Сув воздух (обично во зимо)
Крв од носот може да тече и при механичка повреда, на пр. удар со топка во спорт.
Што треба да направам?
Ако станува збор за повреди или удар тогаш треба да отидете на доктор. Ако крвавењето започнало само од себе, тогаш пробајте направете го следното:
- немојте да легнете, подобро стојте или седнете.
- со помош на марамче пробајте да ја сопрете крвта.
- наведнете ја главата напред, а не назад, бидејќи така може да ви протече крв во грлото.
- затворете го носот и дишете на уста некои 10 минути, можеби тоа ви звучи долго, но верувајте дека можете да ги издржите тие 10 минути.
- не чепкајте во носот, не го дувајте и не пушете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom