Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Од шо мојт да ви течит носот крв? Особено имам забележано доколку работам нешто физички се дешават. И стално од левиов нос само ми течит барем последниве неколку пати колку што имам заприметено.
Штом ти тече крв при физички напор не би било лошо да си го провериш притисокот, тоа обично се случува при висок притисок.

Лек против воспалена внатрешна уста? Поточно воспалени ми се предниот дел од тврдото непце (одма зад инцизивите), врвот на јазикот, како и местото некаде зад двата умника.

Лек против воспалена внатрешна уста? Поточно воспалени ми се предниот дел од тврдото непце (одма зад инцизивите), врвот на јазикот, како и местото некаде зад двата умника.
Прополис 10%, 10тина капки (можеш и повеќе, не е тоа антибиотик или антисептик) во млака вода неколку минути држи го растворот во уста, би требало да помогне, често се афтосувам и тоа ми помага. :)

Друга чаре, еве ми добацуваат, појак чај од жалфија.

Страшно ли е ако хемоглобинот ти е 99 а долната граница која се толерира е 110?

зависи од тоа колку ти бил претходно. Секако дека треба да се примаат лекарства. мене цело време ми е под 100 меѓутоа сум склона кон анемија и што и да пијам подоцна пак ми се враќа на ова ниво така да функционирам и така. Во секој случај лекарот најверојтано ќе те упати да пиеш таблети

Ме интересира да прашам нешто,на моменти пулсот на срцето ми зачуква брзо и престанва,значи самиот можам да го смирам да се врати во нормала,ама вака ми е 1 година,не пијам алкохол,не пушам,не земам наркотици и никогаш овие работи не сум ги земал,ни некакви напитоци како протеини креатини...несум ни дебел,а бев на болница ме прегледаја лани,појдов со 170 пулс па пијав апчина ама не видов никакво подобрување,значи исто ми бесе и со нив и без нив,па како да се навикнав.па не појдов на контрола,се осетив како поарен ама до ден денес ми се случва да ми залупа.Па ме интересира некој со слично искуство да не имал и дали ова можи да е последица на стресови?Веќе како опсесија ми стана и почнав цело време како мислам дека го осеќам пулсот,иначе обично ми е 80-90 отчукувања во мин.

Од шо мојт да ви течит носот крв? Особено имам забележано доколку работам нешто физички се дешават. И стално од левиов нос само ми течит барем последниве неколку пати колку што имам заприметено.
Ако си под 30 години малку веројатно е да ти е од притисокот. Најчесто во твојот случај се работи за крварење од Locus Cieselbachii едно место во носот кое често знае да крвари кај пациенти кои имаат и позитивна анамнеза за алергија. Провери се кај Орл специјалист ќе ти го потврди истото ако притисокот ти е нормален.
Чарето е пиење многу витамин Цтаблети и контрола на притисокот или алергијата.
--- надополнето: 25 април 2013 во 19:21 ---
Ме интересира да прашам нешто,на моменти пулсот на срцето ми зачуква брзо и престанва,значи самиот можам да го смирам да се врати во нормала,ама вака ми е 1 година,не пијам алкохол,не пушам,не земам наркотици и никогаш овие работи не сум ги земал,ни некакви напитоци како протеини креатини...несум ни дебел,а бев на болница ме прегледаја лани,појдов со 170 пулс па пијав апчина ама не видов никакво подобрување,значи исто ми бесе и со нив и без нив,па како да се навикнав.па не појдов на контрола,се осетив како поарен ама до ден денес ми се случва да ми залупа.Па ме интересира некој со слично искуство да не имал и дали ова можи да е последица на стресови?Веќе како опсесија ми стана и почнав цело време како мислам дека го осеќам пулсот,иначе обично ми е 80-90 отчукувања во мин.
Според ова што си го пишал мене ми личи на напади на паника. Обично Хелекс или диазепам му е мајката секако препишано и дијагностицирано од лекар.
Останатото се третира со Бета Блокатори ама пак ќе кажам мора да те прегледа лекар за да не се кљукаш безвезе со лекови без потреба.
--- надополнето: 25 април 2013 во 19:24 ---
ако си жена страшно а ако си маж упте пострашно :)
шала настрана треба да јадеш спанаќ, цвекло, аронија или тот хема ампули ако нејќеш да завршиш на трансфузија :)
--- надополнето: 25 април 2013 во 19:25 ---
чај од жалфија гаргара и многу вит ц или подобра варијанта - премачкување со метиленско сино кај ОРЛ специјалист
--- надополнето: 25 април 2013 во 19:26 ---
Накај 13ч пиев нес кафе и некаде после еден саат осетив како грчеви во стомакот, мала вртоглавица, нагон за повраќање и намален апетит.
Еве сега уште е исто.

Мислите дека може да е до млекото? Да се обратам на доктор или ?
STOP THE NESS ! :D

Пијав хелекс до пред 2 недели,си ги земав на своја рака,ми беше страв да ги прекинам,па решив по пола да земам сега да ги намалам,досега земав по 1 цело па почнав по пола,првата вечер едвај заспав на секоја мин шо се вели ми залупваше,па од наредниот ден подобро се осеќав,па вака да продолжам некое време па да ги прекинам,само се чудам никогаш не сум имал проблеми со срцето,никаква срцева мана или вродено да ми е,и дури кај вратат понекогаш ко да го чувствувам во моментите како на паника да речам.не ми се оди на болница ми е страв да не ми најдат нешто :icon_lol:

Пијав хелекс до пред 2 недели,си ги земав на своја рака,ми беше страв да ги прекинам,па решив по пола да земам сега да ги намалам,досега земав по 1 цело па почнав по пола,првата вечер едвај заспав на секоја мин шо се вели ми залупваше,па од наредниот ден подобро се осеќав,па вака да продолжам некое време па да ги прекинам,само се чудам никогаш не сум имал проблеми со срцето,никаква срцева мана или вродено да ми е,и дури кај вратат понекогаш ко да го чувствувам во моментите како на паника да речам.не ми се оди на болница ми е страв да не ми најдат нешто :icon_lol:

Брзото чукање на срцето навечер пред да заспиеш ти е поради стресот.

Пијав ред бул мн често , во просек 7-9 месечно.По одредено време за бележав дека срцето ми чука мн побрзо од порано, во одредени моменти и мн лесно ми течеше крв од носот.Моментално пијам по 2-3 ред були годишно и немам проблеми со забрзано чукаање и со течење на крв.Имаат врска редбуливе со проблемов или јас си правам сам некои болни филмови ?

Доктори и докторки,
пред една недела почнав да слабеам, почнав да трчам на кеј, се фино, дури и ослабев 2 кила, со фолија на мене, се испотив ко вол, го намалив пушењето на пола кутија дневно итн. Арно ама, завчера кога легнав не можев да се издишам, од петици зимав воздух не можев да се надишам, до толку го стегав грлото за да земам длабок воздух, буквален глад за воздух. Отидов на сприрометрија, ми рекоа дека е одличен капацитетот на плуќата, што би значело дека на друго место лежи зајакот. Ми направија ЕКГ и ми рекоа дека пулсот е под 50 односно дека сум имал таканаречен Атлетичарски Синдром или Спортско Срце. Дали имал некој претходно искуство, како е можно од 1 недела трчање да добијам синдром кој го добиваат олимпијци, дали би можело да е друго проблемот. Задутре треба пак да одам на Кардиологија, ама ме интересира за ваши икуства.

Пијав ред бул мн често , во просек 7-9 месечно.По одредено време за бележав дека срцето ми чука мн побрзо од порано, во одредени моменти и мн лесно ми течеше крв од носот.Моментално пијам по 2-3 ред були годишно и немам проблеми со забрзано чукаање и со течење на крв.Имаат врска редбуливе со проблемов или јас си правам сам некои болни филмови ?

Крварењето од носот може да е показател за покачен крвен притисок. Батали тоа енергетските пијалоци.

Некој лек против потење на нозете. Во последно време почнаа да ми потат нозете премногу (потам целосно бидејќи правам по 2 напорни тренинзи на ден, но и кога не вежбам нозете ми се потат многу и ми мирисаат), некој лек против ова?

Некој лек против потење на нозете. Во последно време почнаа да ми потат нозете премногу (потам целосно бидејќи правам по 2 напорни тренинзи на ден, но и кога не вежбам нозете ми се потат многу и ми мирисаат), некој лек против ова?
лидера, крема за нозе.
http://www.ilirija.si/en/Lidera_2/
треба да ја има по аптекиве или кај што продаваат козметика

Доста практично е и користење на бебешка пудра.Бекутанче и збогум на потењето и непријатниот мирис.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom