Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И ја знам дека е така некако, односно дека (као демек) сликата од едното око доцни за дел од секунда од сликата на другото око, и мозокот ги перцепира така одделно. Тоа се случува од замор (или кој знае од што), ама секако е ствар со мозокот и сликите кои ги прима, а не со соништа или натприродни фактори
Тоа веќе предвидување еJas ke te demantiram. Mene mi se slucuva mozam da kazam pocesto. Imam doziveano odredeni situacii kade tocno znam koj sto ke mi kaze,znaci ne e do ocite![]()
ја имам слушнато дека дежаву е производ на замореност на мозокот
Ми се има случено многу пати за некои ситуации и случки како да ми се имале случено пред тоа и како да сум знаела дека така исто ке завршат, како некои секвенци од некој предходен мој живот што неможам да си ги објаснам исто така и некои места и локации и личности кои цврсто сум била убедена дека сум била таму и сум ги знаела но не испаднало така.И уште ми се случуваат тиа дежа ву.Стварно е многу језиво.:kesa:Сигурен сум дека секој имал дежаву. Многу пати ми се случило некоја случка да помислам дека веќе ја имам доживеано... многу језива работа.
Како ја објаснувате оваа појава?
Сторм имаше добро толкување, се надевам дека ќе го постира тука.