Девојка ми сака да го абортира бебето

• Креатор на темата Креатор на темата Shizik
  • Време на започнување Време на започнување
З

Точно, тука си во право. Но не заборавај дека закони се менуваат.

А што ако е некој непознат јунак? Што ако му е швалерка? Што ако е финансиски неспособен, што ако има психички проблеми?

И бај д веј, ме тераш да помислам дека никогаш не си имал секс. Најмалку се случува бременост од скинати кондоми. За тоа постои апчето Норлево. Но, кога тој ,,не знае,, дали му капнало или не - тогаш настанува ,,несаканата,, бременост.
--- надополнето: Nov 2, 2011 10:42 PM ---
Јас тоа што го сакам (правниот аспект) на друга тема. Во Љубов и Секс сме.

Но, закони можат да се сменат. Можеби и ќе се сменат, од кај да знаеме. Ние само муабетиме овде.

Не може така да си остане. Значи едно е правната рамка, друго е една друга рамка. И двете се рамки, ама решаваат проблеми на различни начини.

Зошто? Молим те кажи ми зошто, одговорот ќе го ставам статус на фејсбук :)))))

Еве одговорено ти е погоре.
Принц, сериозно.
Излишна е дискусијава меѓу мене и тебе. Нема никогаш да се докажеме. Знаеш зошто?
Зошто твоите мотиви се врзани за ,,чедоморството,, - религиски поим, исто како што од тој аспект за тебе е неприфатливо една жена сама да одлучува.

Законот никогаш нема да се смени наназад - кон негирање на правата на жената. Во тоа, како правник, треба да бидеш сигурен, колку и да не ти се допаѓа.

Заедно и треба да ја сносат одговорноста. Бидејќи и двајцата учествувале во тоа што ти го нарекуваш "беља" а јас го нарекувам дете. Заедно ја направиле "бељата" заедно треба да учествуваат во одлуката што понатаму. Не може машкото да биде виновникот затоашто му пукнал кондом па женската да го исклучи од понатамошните одлуки за детето. Едноставно се седнува и се носи еднаква, заедничка одлука. "Кур ме боли за желбите и чувствата на Спасе (кому морам да напоменам, јас му убивам дете... Спасе нема сперматозоиди да се расфрла наоколу со нив), јас ќе абортирам" е неприфатлива солуција која фаворизира една страна, а правдата не е правда ако едната страна е осудена на успех а другата на пропаст.

Точно, тука си во право. Но не заборавај дека закони се менуваат.
Да се седнува и се разговара. Но ако се сеќавам точно на дечкото што ја отвори темава, спомна нешто „ќе ја убијам“ ако изврши абортус. Неможе тој со закани да и влијае на најзината одлука. И јас сум против абортус, да не се разбереме погрешно. И мене ми се има случено да размислувам на таа тема, но во мојот случај дечкото сакаше абортус, па јас му кажав: Ако не сакаш да бидеш дел од животот на детето не ни мораш, јас сама ќе го пораснам, а не му велев ќе те убијам ако не си со мене (но за среќа или несреќа немаше бебе) :)
п.с. Choosen веќе не го коментирам, зошто си го сакам ова мало парче што ми е доделено на форумот и несакам да го изгубам :)

Мене ме интересира дали двајцата одлучиле типот да сврши внатре или шизикот го направил тоа на своја рака?
Го дрвите тука како двајцата требало да одлучуваат, а од друга страна типот си се истресол внатре без претходно да ја праша девојката.
Шизиков има 25 години, очигледно почнале да му зборат домашните дека е време да се жени, а девојчево има само 18 години и други планови, па најверојатно решил да ја фати на финта.
Демек , ќе ја затруднам, па нема да се согласам да абортира и ќе мора да се земеме.
Инаку, абортусот во одредени случаи не само што е оправдан, туку е и пожелен, неколку ликови кои постираат на темата го докажуваат тоа. Ќе мавале боксови на трудни жени ...:rolleyes:

Ако мислиш дека абортусНЕ е релевантен извор, каде што тролаат со библиски мисли...... не знам што да ти кажам.
Па и не се баш библиски мисли покажуваат слики и видеа кои бодат во срце, еден начин да видат што се случува, и бројката за абортирани бебиња во една година им е сосема точна, а и плус има нерегистрирани случаи на абортус

Па и не се баш библиски мисли покажуваат слики и видеа кои бодат во срце, еден начин да видат што се случува, и бројката за абортирани бебиња во една година им е сосема точна, а и плус има нерегистрирани случаи на абортус

Бројката на абортуси е мала во споредба со генерациите на нашите баби и дедовци, ама тогаш не се водело евиденција, а немало никаква заштита. Или мислиш од 20 години секс, дека испаднале само 2-3 деца?!
Оди им на насловната, и читај си. Па види Исус, Дева Марија и остала фела што размислувале, нали.... можеш да постираш видео од некој медицински објективен сајт... ова е субјективно мислење на православни христијани.

Еве ќе ти реплицирам пак само за да ми кажеш зошто машките треба да бидат повнимателни :))))
А што ако е некој непознат јунак? Што ако му е швалерка? Што ако е финансиски неспособен, што ако има психички проблеми?
За непознат јунак немам коментар - освен тешко на оној што ќе внесе дома таква жена.
Ако му е швалерка не е крај на светот. Може да одлучат да се остават со другиот/другите (ако и двајцата се швалерисуваат) и да живеат заедно.
Финансиски неспособен и психички проблеми... такви одлуки се носат пред да рашириш нозе. Ако е некој достоен да ти го стави, истиот тој е достоен и да ти го извади. Во спротивно прилично ефтини се краставиците, не биди финансиски неспособна сега.

ме тераш да помислам дека никогаш не си имал секс.
Не сум ни имал, не ќе ве лажам тука јавно. Некој си го смета телото за храм и не си го бута пенисот во секоја што си дозволува да се ебе со непознат оженет уличар со психички проблеми (карактеристики од примерите погоре, во едно)
Најмалку се случува бременост од скинати кондоми. За тоа постои апчето Норлево. Но, кога тој ,,не знае,, дали му капнало или не - тогаш настанува ,,несаканата,, бременост.
И во тој случај одговорноста е заедничка. Тоа што ти си дозволуваш да имаш секс со непознат оженет уличар со психички проблеми, свесно и со твоја желба, не ти дава за право да му го одземеш правото на тој непознат оженет уличар со психички проблеми за тоа дали ќе се абортира плодот или не.
Ич да се немало одговорност значи. Ни во одбирањето на партнерите, ни во превенцијата од бременост. Тој нека му ја мисли, јас само ќе му ја мислам дали да абортирам или не. Зависи од моменталното расположение. Страмота. Подобро 200 години да немам секс отколку со вакви особи.

Нека абортира,ако не е во можност да го издржи бебето или не е спремна подобро и тоа него да има никаков живот.Доста се и сегашните гладни деца на свет кои патат поради нечиј грешки.Не е срамота да се абортира,срамота е да неможеш да му пружиш удобен живот на детето.

Законот никогаш нема да се смени наназад - кон негирање на правата на жената. Во тоа, како правник, треба да бидеш сигурен, колку и да не ти се допаѓа.
Како правник не би се согласил со тебе воопшто. Во моментов живееме во демократско тест општество. Ама тестовите не секогаш се успешни, па после следат корекции каде сме заебале и како. Не ти велам дека за 2 години ќе се смени, ама внук ми нема да му ја мисли за проблемов, е тоа го знам.
--- надополнето: Nov 2, 2011 10:55 PM ---
Мене ме интересира дали двајцата одлучиле типот да сврши внатре или шизикот го направил тоа на своја рака?
Го дрвите тука како двајцата требало да одлучуваат, а од друга страна типот си се истресол внатре без претходно да ја праша девојката.
А што, ти си од оние што за контрацепција ја сметаат фората наречена "pull out"?? Хаха. Хахаха. Ха.

Еве ќе ти реплицирам пак само за да ми кажеш зошто машките треба да бидат повнимателни :))))

За непознат јунак немам коментар - освен тешко на оној што ќе внесе дома таква жена.
Ако му е швалерка не е крај на светот. Може да одлучат да се остават со другиот/другите (ако и двајцата се швалерисуваат) и да живеат заедно.
Финансиски неспособен и психички проблеми... такви одлуки се носат пред да рашириш нозе. Ако е некој достоен да ти го стави, истиот тој е достоен и да ти го извади. Во спротивно прилично ефтини се краставиците, не биди финансиски неспособна сега.

Не сум ни имал, не ќе ве лажам тука јавно. Некој си го смета телото за храм и не си го бута пенисот во секоја што си дозволува да се ебе со непознат оженет уличар со психички проблеми (карактеристики од примерите погоре, во едно)

И во тој случај одговорноста е заедничка. Тоа што ти си дозволуваш да имаш секс со непознат оженет уличар со психички проблеми, свесно и со твоја желба, не ти дава за право да му го одземеш правото на тој непознат оженет уличар со психички проблеми за тоа дали ќе се абортира плодот или не.
Ич да се немало одговорност значи. Ни во одбирањето на партнерите, ни во превенцијата од бременост. Тој нека му ја мисли, јас само ќе му ја мислам дали да абортирам или не. Зависи од моменталното расположение. Страмота. Подобро 200 години да немам секс отколку со вакви особи.

Принц, како супермодератор не смееш да си дозволиш вакво ниско ниво на комуникација, и да ме навредуваш. Жалосно и ниско.

Второ. Дали сум јас ,,таква никаква,, зошто имам секс со дечко ми, кој не е уличар и не е со психички проблеми?? Дали си свесен што кажа??

И знаеш, делиш совети а не си ни пробал нешто, ниту имаш поим очигледно. Затоа нема ниту да се замарам да ти објаснам - НЕ ЗНАЕШ. Да ти објаснувам тебе како изгледа сексот, и што се случува, е како да објаснувам на слеп човек како изгледа сонцето. Ќе мисли дека знае - ама нема да дознае додека не прогледа.

Јас не сакам повеќе да зборувам со тебе. Знаеш, можеби јас мислам дека си идиот што си го чуваш телото како ,,храм,, ама нема да се однесувам толку ниско и одвратно.

Секоја чест, се однесуваш како недоквакано детиште, и искрено, очекував повеќе од тебе.

П.С. - тој женетиот, што би требало да се остава со некоја, би имал и деца со таа некоја.... дали тие веќе родени деца треба да трпат за сметка на некој кој сеуште не постои?

Како правник не би се согласил со тебе воопшто. Во моментов живееме во демократско тест општество. Ама тестовите не секогаш се успешни, па после следат корекции каде сме заебале и како. Не ти велам дека за 2 години ќе се смени, ама внук ми нема да му ја мисли за проблемов, е тоа го знам.
Во случај да се смени, тогаш ќе биде полошо. Не велам дека и сега е сјајно но ... Замисли ситуација „силување“ и несакана бременост. Ако таткото (силувачот) одлучи дека сака детето да се роди и притоа не се прашува девојката, тогаш што? Да ми се случи мене (не дај боже :) ) јас би го родила, но не се сите „срцепарателни“ мајки како мене, детето би живеело во една тешка средина каде не би било сакано. Јас мислам дека тоа е за поголема казна отколку абортусот.

На пример, на вакви, пре би им отстранила репродуктивни органи, него да им дозволам да имаат дете.
Но, иако и двајцата имаат блага ретардација, дозволено им е да имаат деца...... абе ајде.
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=B76F49CD30ED07468E97355167EEA524

Второ. Дали сум јас ,,таква никаква,, зошто имам секс со дечко ми, кој не е уличар и не е со психички проблеми?? Дали си свесен што кажа??
Твој пример е тоа, ти ако не го јадеш прва од него сигурно нема да и се нафрлам на Мачорка или икс форумџика со такви муабети, имам до толку срам и перде.
Твои зборови беа тоа, и јас ги искористив против тебе. Како на филм еден што видов, апсат еден фраер и овој од ЦИА или ФБИ беше не се сеќавам му вика имаш право да ќутиш, се што ќе кажеш може и ќе биде искористено против тебе.
Тргнав од тој филм па само твоите зборови ти ги вратив назад. Ти сама себе се навреди што не успеа да ми дадеш подобри и поиздржани мислења. Што ако се ебела со оженет уличар со психички проблеми. Срамота за неа ебаго, што друго. Не ќе ја жалам.

А за разочарувањето... јас се разочарав повеќе од тебе од што ти од мене. Не успеа на ниту една тема да ме разубедиш во моите ставови и мислења а се нешто ми контрираш. Не биди типична женска, пред да ми реплицираш дај си себе 15 минути да оформиш подобри ставови и мислења. Не ми уфрлај тука примери на секс со уличари и лица со психички проблеми, а кога истите тие примери ќе ги искористам против тебе, да ми глумиш тука јако увреџана женцка.

Пола свет е роден од силување така да незнам што има тука чудно?
Нефункционалните бракови се чисти силувања според мене, а таквите се во ОГРОМЕН број, и нормално тие деца никој не ги гледа како ретардирани.

Замисли ситуација „силување“ и несакана бременост.
Таквите случаеви и сега се решени правилно. Нема никаква логика да биде прашан за било што силувачот (ни за сапунот во затвор дали го сака течен или тврд, не пак за вакви работи). Значи зборуваме за врски, некои кратки со уличари и лица со пречки во развојот, некои со долгогодишни партнери. Е во такви случаеви мојот став е дека треба да бидат прашани двете страни.

Твој пример е тоа, ти ако не го јадеш прва од него сигурно нема да и се нафрлам на Мачорка или икс форумџика со такви муабети, имам до толку срам и перде.
Твои зборови беа тоа, и јас ги искористив против тебе. Како на филм еден што видов, апсат еден фраер и овој од ЦИА или ФБИ беше не се сеќавам му вика имаш право да ќутиш, се што ќе кажеш може и ќе биде искористено против тебе.
Тргнав од тој филм па само твоите зборови ти ги вратив назад. Ти сама себе се навреди што не успеа да ми дадеш подобри и поиздржани мислења. Што ако се ебела со оженет уличар со психички проблеми. Срамота за неа ебаго, што друго. Не ќе ја жалам.

А за разочарувањето... јас се разочарав повеќе од тебе од што ти од мене. Не успеа на ниту една тема да ме разубедиш во моите ставови и мислења а се нешто ми контрираш. Не биди типична женска, пред да ми реплицираш дај си себе 15 минути да оформиш подобри ставови и мислења. Не ми уфрлај тука примери на секс со уличари и лица со психички проблеми, а кога истите тие примери ќе ги искористам против тебе, да ми глумиш тука јако увреџана женцка.

Абе ајде. Немој ти се молам.
Дадениот пример, не мора да е мој личен пример.
А ти не си полицаец - исто што и јас, така што, ништо не можеш ,,да искористиш против мене,,. Не можам да те разубедам за работи кои не ги знаеш, живееш во илузија за 72 девици Принц. Тебе да те разубедувам е исто како да разубедувам 3 годишно дете дека Дедо Мраз не постои.

Како што кажав, ти ќе имаш секс за приплод.
Епа, тоа го има само во твојот живот и твојот храм од тело.

Во животот на просечните, обични, и смртни луѓе, сексот е нормална работа. И најчесто невниманието на мажите е причина за несакана бременост.

Ти можеш што сакаш да кажеш... едноставно, реалноста не ти оди во прилог.

Посебно, зошто онаму каде што е забранет абортусот.... се случуваат мн погрозоморни работи.
--- надополнето: Nov 2, 2011 11:08 PM ---
Таквите случаеви и сега се решени правилно. Нема никаква логика да биде прашан за било што силувачот (ни за сапунот дали го сака течен или тврд, не пак за вакви работи). Значи зборуваме за врски, некои кратки со уличари и лица со пречки во развојот, некои со долгогодишни партнери. Е во такви случаеви мојот став е дека треба да бидат прашани двете страни.

Ахам, пример, еве сакам да абортирам, ама дечко ми не сака. И сега седнуваме и разговараме... И добро, на крајот што треба да биде?
Неговото или моето? Или по дифолт ,,неговото,,?!
Или ти и Чоузен, само фантазирате за жени, ама не се присутни во вашите животи....

Ask yourselves why.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom