Девојка ми сака да го абортира бебето

• Креатор на темата Креатор на темата Shizik
  • Време на започнување Време на започнување
Депресијата е поради несигурните времиња, луѓето немаат цврст систем во кој ќе веруваат, Југославија умре, а демократијата се покажа како
неуспешна.
И покрај многуте мани и ден денес многу луѓе плачат по минатиот систем тоа е затоа што тој систем беше извајан во фалусоидна форма имаше цврст облик и СИЛНО одлучуваше што е право, а што е погрешно.
Луѓето САКААТ да им каже НЕКОЈ повисок извор на МУДРОСТ И ЗНАЕЊЕ што да прават со нивните животи.
Погрешниот систем е поправилен од никаков систем(читај:демократија) секој ти се сере на глава секој прави што сака.

Истово се однесува и за жената ако не се омажи и роди жената е бескорисна, исто како и никогаш да не постоела.

Да де, ти најдепресивен си.... Оти жените очигледно ти се непозната категорија.... не е секој кадарен, јебига.

Епа видиш финта ти КАКО ЖЕНА си само инкубатор твое е само да родиш, воспитувањето на детето и неговото изнесување на прав пат(НАЈТЕШКИОТ ДЕЛ) е задача на таткото.

Ако неќеш да го родиш моето дете(ХИПОТЕТИЧКИ...) ќе ти мавнам бокс у стомак и ќе го изгубиш плодот зошто јас така сум сакал.
И нема да одговарам за тоа, зошто колку е тоа дете ТВОЕ толку е и МОЕ така да твојот ИЗБОР да му го скратиш ЖИВОТОТ е и МОЈ ИЗБОР.

Тролаш на секоја тема и успешно те одбегнувам, те молам да не ме цитираш понатаму, се залагаш за некои идеи кои сум сигурна дека не ги застапуваш, а воглавном наликуваш и на еден стар форумџија (кој искрено фали на форумов) само без доза на хумор. Те молам продолжи со твојот имиџ ама мене скокни ме :)

моето мислење е ако типот нејќе типката сака треба да абортира, ако типот сака типката нејќе треба да абортира, ако и само ако двајцата сакаат да се роди тогаш треба да се роди.
Ова многу ме потсеќа и може да се искаже со Конјункција (операции со искази) (те - не те)
или

⊥ ⊥ =⊥
⊥ Т =⊥
Т ⊥ =⊥
Т Т = Т

Друже без разлика дали е ок или не абортусот е нејзино право.....тие муабети за убиство заеби...Финтата е да дадеш се од себе за да ја убедиш за еден ден да не ти биде криво и да си речеш да го пробав ова мош ке ја предомислеше..Направи се шо е у твоја моќ за да ја разубедеш ако и после тоа е цврста на ставот тогаш то е то.И да, можеби и си нашол решение и е споменато некаде назад ама после читање на 2-3 страни оставив дека не најдов пост стриктно поврзан со твојот проблем..мерат си ги таму нешто...

Кој знае каква жена ќе земам. Колку ли пред мене ја напумпале и колку убиства извршила никогаш нема да дознаам.
Добивте малце права и веднаш полетавте.

П.С абортусот да се забрани со закон. Престанете да убивате деца, дајте им право на живот.
И нормално дека девојката не смее и нема право сама да одлучува дали ќе абортира, пошто не го направила сама бебето и не е само нејзино.

Кој знае каква жена ќе земам. Колку ли пред мене ја напумпале и колку убиства извршила никогаш нема да дознаам.

П.С абортусот да се забрани со закон. Престанете да убивате деца, дајте им право на живот.
И нормално дека девојката не смее и нема право сама да одлучува дали ќе абортира, пошто не го направила сама бебето и не е само нејзино.
А ти па што се мислиш дека си посебен па ние сме добиле малце права?! Што си ти повеќе од мене? Со такво сфаќање ко што имаш ја жалам таа што ти е или ќе ти биде жена.

Совет на темава која од прееска ја пратам, нека го абортира. Подобро отколку да му го упропасти животот.
Несакам да замислам што се не ќе помине тоа дете со родители кои не се созреани (мајка 18 години) и татко кој без согласност од женска му ја напумпал и уште се бунтува. И ве молам прекините со придики како тоа живот се упропастувал дрн дрн јариња. Подобро неродено да му ги прекине маките отколку утре да си ја чука главата како ќе му обезбеди солиден живот, воспитување, социјализација на тоа дете. Затоа што очигледно е дека мајката не е дозреана за да го има (побогу 20 години имам и со мачкава дома незнам што да правам, камо ли со бебе). Подобро воопшто да не се роди него да расте со комплекси до плафон тоа дете, отфрлено од средината, поради што несакам ни да замислам во што може да се претвори.
Ајде наречете ме монструм, сатанист, безбожник, очекувам...

Тешко дека ќе земеш ти било каква жена.
А и најдобро е така, некои луѓе не треба да се размножуваат.

:pos:
Од Пустец. Таман тие таму му се покоруваат на мажите зашто поарно не виделе во животот.

А ти па што се мислиш дека си посебен па ние сме добиле малце права?! Што си ти повеќе од мене? Со такво сфаќање ко што имаш ја жалам таа што ти е или ќе ти биде жена.

Имајте си вие права и треба да си имате никој не ви ги оспорува. Ама правото само жената да одлучува што ќе прави со нероденето бебе, дали ќе го убива или ќе го раѓа без таткото ни збор да каже за тоа сметаш дека е исправно ? Сама си го направила бебето ?

Имајте си вие права и треба да си имате никој не ви ги оспорува. Ама правото само жената да одлучува што ќе прави со нероденето бебе, дали ќе го убива или ќе го раѓа без таткото ни збор да каже за тоа сметаш дека е рамноправно ? Сама си го направила бебето ?
Кој дел од таа не го сака бебето не го разбра? Што автоматски укажува на тоа дека тој без нејзина согласност го истурил во неа?! Зашто ако било со нејзина согласност немало да сака да го абортира, аман! Кој е па тој да одлучува за нејзиното тело? Нејзино тело - нејзин избор, некој назад рече тој одлучил кога ќе биде зачетокот таа одлучува кога ќе стави крај, зашто и се може и го има правото да одлучи, бидејќи така и се сака.

Па да не кажав лага некоја ? Жената може 100 пати да абортира, со тоа извршила 100 убиства пошто за мене абортусот е убиство a јас појма да неам.
--- надополнето: Nov 3, 2011 1:24 AM ---
Од Пустец. Таман тие таму му се покоруваат на мажите зашто поарно не виделе во животот.

Извини ама јас не сум и господар на жената ниту таа мој роб па да ми се покорува, тоа никако. Никаде не спомнав такво нешто. Кажав што ми смета мене и да не идеме појќе офтопик.
--- надополнето: Nov 3, 2011 1:29 AM ---
Кој дел од таа не го сака бебето не го разбра? Што автоматски укажува на тоа дека тој без нејзина согласност го истурил во неа?! Зашто ако било со нејзина согласност немало да сака да го абортира, аман! Кој е па тој да одлучува за нејзиното тело? Нејзино тело - нејзин избор, некој назад рече тој одлучил кога ќе биде зачетокот таа одлучува кога ќе стави крај, зашто и се може и го има правото да одлучи, бидејќи така и се сака.

Ако не го сака бебето сега тоа не значи дека тој без дозвола го истурил во неа, мислам смешно е ова.
Можеби на девојката и се уживало во моментот и не ја интересирале последиците. Не мора да значи ако сега го нејќе бебето дека и се потрудила да спречи да не дојде до бременост. Ама нема за ова што да дискутираме смешно е.
Викаш нејзино тело што сака ќе прави. Нејзино тело да ама плодот што го има во неа не е само нејзин нели ? Многу е јасно ова.

Ти си смешен човече, со тие шовинистички ставови што ги имаш. Може ова, може она... Може па ја силувал од каде знаеш :tapp:

Убаво и рече тие таму не виделе кур во животот.
Сигурно не им течат лиги од устата и очите им светат ко фарови како на тукашниве бештии додека пушат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom