Desperate Housewives

Која Очајна домакинка ви се допаѓа најмногу?

• Вкупно гласачи
    18
  • Гласањето е завршено на .
Ј

јовица11

Гостин
Само што ја погледнав епизодата, и да, на Иди мислев во претходниот пост, по грешка сум ја пишал Бри.Фина епизода, not too much, не беше она што очекував, во главно се збогуваа со Иди на ист начин како што се простија и со хаус мајсторот Илај, пред некоја епизода, мислам дека Иди Брит заслужуваше потеатрално збогување, вака некако бледо беше.
Цитат од последните зборови на Иди во DH:

And that is how Wisteria Lane came to be my final resting place. My ashes were spread over grass I had once walked on, beneath trees that had once given me shade, on top of roses I once admired and beside fences I once gossiped over. And after my friends had finished saying goodbye a wind came along and took what was left of me into the air. As I looked down on the world, I began to let go of it. I let go of white picket fences and cars in driveways, coffee cups and vacuum cleaners. I let go of all those things, which seem so ordinary, but when you put them together they make up a life. Life, that really was one of a kind. I'll tell you something – it's not hard to die, when you know you have lived. And I did. Oh, how I lived!

EDIE BRITT WILLIAMS - REST IN PEACE!

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
Тотален дебакл на последната епизода...:tapp::tapp::tapp:
Дежа ву...
Па ја имаше истата сторија пред 5-6 епизоди
:nenene::nenene::nenene:, ке си расипат златна серија без Иди
Се надевам дека во некоја следна епизода ке воскресне и ке се врати

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Тотален дебакл на последната епизода...:tapp::tapp::tapp:
Дежа ву...
Па ја имаше истата сторија пред 5-6 епизоди
:nenene::nenene::nenene:, ке си расипат златна серија без Иди
Се надевам дека во некоја следна епизода ке воскресне и ке се врати
Ej Иди ко да е златна аман. Како секој нормален човек, се случуваат несреќи така и аривидерчи за Иди. Стварно не беше интересна епизодата но секогаш така се збогуваат од личностите.
Но не решија сценаристите да ја тргнат Иди него Николет Шеридан се откажа и го прекина договорот со Очајни домаќинки. Па шо ми е гајле ако не и се глуми нека шета и без неа серијата ќе е ок. Додуше ќе нема кој да биде љубовница на комшиите :)

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
Ej Иди ко да е златна аман. Како секој нормален човек, се случуваат несреќи така и аривидерчи за Иди. Стварно не беше интересна епизодата но секогаш така се збогуваат од личностите.
Но не решија сценаристите да ја тргнат Иди него Николет Шеридан се откажа и го прекина договорот со Очајни домаќинки. Па шо ми е гајле ако не и се глуми нека шета и без неа серијата ќе е ок. Додуше ќе нема кој да биде љубовница на комшиите :)
И тоа како беше златна... Сите збрки во шоуто ги правеше таа...
Беше швалерка на Карл, Мајк, Карлос, направи збрка и на Орсон... Таа ја правеше комедијата во шоуто, без неа домакинките ке беа хорор филм.
Во прва сезона мистеријата за Мери Алис, во втора за Бети Апелгејт, во третата не се секавам што беше, после кога дојде Кетрин, ајде и со неа мистерии, убиства... Само колку закопи имаше во ова шоу, колку изумреа...

Па сепак ова треба да биде и комедија...
Им се изгуби смислата за очајна домакинка од предградието...
Веке неколку епизоди од 5 сезона ги прават без идеја, ништо не се случува во нив...
Ме разочараа...
Сега ги гледам заради Бри, а не дека и нејзината улога сега е нешто интересна...

А негде читав дека евентуално Марк Чери, продуцентот на серијата, и има удрено шамар на Николет, па затоа таа и заминала од шоуто...
Дали некој ја знае вистинската шричина за заминувањето?????

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
Последнава епизода беше супер, баш беа смешни :pos2::pos2: посебно Карлос Габи Линет и Том...

Се враќа серијата во колосек...

Член од
15 март 2006
Мислења
95
Поени од реакции
5
Јас сега се спремам да ја иэгледам.:tv: Баш супер ако е добра епиэодава, пошто последната беше тапа.

Член од
30 март 2009
Мислења
251
Поени од реакции
20
Ух, последнава епизода е баш супер...
Браво за епизодата...:tv::tv::tv:
Се вратија во вистинското светло, како што само тие знаат

Ј

јовица11

Гостин
Последнава епизода беше се што всушност содржи DH: црн хумор, голотија, Сузан во нова фрка (кога ја изнесоа од автомобилот
), мистерија, класични домаќинки
...Габи и Том hilarious :smeshko:И на крајот Дејв и Ем Џеј
Уште само четири епизоди до season finale :( И тоа какво финале, не можев да се воздржам и прочитав.

СПОИЛЕР:

Lynette, Tom, Gabrielle, and Carlos invite Susan's ex-fiance Ian (Dougray Scott) and his wife into their sexual swinging fun.

Afraid that MJ’s death could ruin her wedding day, Katherine buries Dave and MJ in the woods. Product placement alert! Katherine uses Comet Disinfecting Bathroom Cleaner to clean up the mess in her bathroom. Then, Katherine flies to a Romanian orphanage and picks up a kid who looks just like MJ. She makes it back before Susan notices MJ is gone.

But will Susan realize “MJ” doesn’t even speak English? Mike and Susan share a moment as he dresses for his wedding.

Orson divorces Bree and then flees the country. Meanwhile, Bree convinces Karl to join her in drinking, as he's recently divorced his latest wife. A very drunk Bree and Karl head to a wedding chapel to get married!

Season 6 spoilers

Look at our scripts page for an exclusive sneak peek at the end of the script for season 5’s finale, which sets up the mystery for next season.

Many people have written in wondering who will replace Edie now that Nicollette Sheridan's leaving. The answer can finally be told: fan-favorite Betty Applewhite (Alfre Woodard) is moving back to Wisteria Lane!

Gaby's niece shows up in one of the last episodes of season 5 and then will be a series regular next season. She and Gabrielle don't get along. Viewers will learn she's not actually Gabrielle's niece, but the daughter she gave birth to sixteen years ago.

It looks quite possible that Karl (Richard Burgi) will return next season to continue his relationship with Bree.

Desperate Housewives has been picked up for five more years, though in the final three seasons it will be retitled, “Desperate Golden Girls.”

Spoiler ends here!

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
Си нашол лоши спојлерс...:pos2:

Во серијата ке се врати Џон(Џеси Меткалфи), а не Иан.
Ке има две запросувања до крајот на сезоната, едната двојка е Мајк и Кетрин, а за другата не се знае , валда ке бидат Сузан и Џексон(тоа го изјавила Дејна Делејни)

Нема шанси Дејв да го убие Ем Џеј, а потоа Кетрин да најде дете што ке биде исто како Ем Џеј, и да се повтори историјата со Дилан

Бри ке има афера, па ништо чудно тоа да е и Карл...

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Еве и јас најдов нешто, и е слично со тоа на Јовица :)

Bree sinks to a new low to retain the best lawyer, and Gabrielle's vanity is put to the test when she makes a deal with her daughter Juanita. Meanwhile, Lynette and Tom negotiate sex, and Katherine deceives Mike to win his heart. Jackson (guest star Gale Harold) walks back into Susan's life with a proposal, and an unexpected visit sends Dave to do some bargaining of his own.
Bree goes to extremes to hide her true intentions from Orson, while Susan and Jackson (guest star Gale Harold) put on an act for the authorities. Lynette is shocked at the lengths Tom will go to in order to look younger, and Katherine masks the truth from Mike, afraid to lose him. Meanwhile, Dave is on edge when he learns a key witness to his misdeeds surfaces.
Од двете наредни епизоди се случките. И мене ми изгледа сомнително то со детето од Романија, а за убивање на Ем-Џеј, можи да се случи. Гледај ја последната епизода, ќе видиш како завршва. :)

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
Ја гледаше некој 22 епизода 5 сезона, т.е. од вчера?

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Јас ја изгледав, одлична беше.
Уште малце season finale. :)

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
Same here
Туку шо ќе се глеа летово? :(
Хаха
летово ке ги гледаме репризите :pos2::pos2::pos2:

Штета што сите сезони на сериите завршуваат во исто време.

Последнава епизода беше добра, но очекувам финалето да биде БУМ

Kajgana Shop

На врв Bottom