Десет типови на луѓе кои одат на одмор во Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Влез во Св.Наум се наплаќа уште кога бев на екскурзија низ МК во 8 одд далечната 1996та. И моето одделение колективно одбивме да платиме и си седевме во дворот и си гледавме кон енѕеероно.

И Сухој, знаеш која е разликата меѓу мерцедесот на Груевски и оној на дедо Стефан?
- Мерцедесот на Стефан не е блиндиран.

pa izglea planira da go blindira dedo Stefan :pos: more so ne mu opni fiskalizacija Grujosom zema pari ima osnov za fiskalizacija

Фискализација на попови, боже сочувај ги светите лица од богохулници :смалито_што_пука_со_узи:

Дали знаеш колкав бунт се крена од страна на МПЦ при самото спомнување на поимот фискализација на цркви, а не па некој да го дадеше тоа како предлог закон за гласање во Собрание. Поповите со своите мерцедеси и џипови ќе го блокираа цело Скопје.

Фискализација на попови, боже сочувај ги светите лица од богохулници :смалито_што_пука_со_узи:

Дали знаеш колкав бунт се крена од страна на МПЦ при самото спомнување на поимот фискализација на цркви, а не па некој да го дадеше тоа како предлог закон за гласање во Собрание. Поповите со своите мерцедеси и џипови ќе го блокираа цело Скопје.

pa seriozno prasanje e ova ednas vleguvam taka vo crkva koa gledam sednale tie so sluzat vo crkva i gleam kako gi brojat parite, brej ni sram ni perde kako i da e som ostvaruvaat profit a ostvaruvaat od prodazba na svejki, sveta voda, ikoncinja, lancinja, treba da se odanocuvaat. pa vo erusalim vaka ne naplajkaat za vlez vo crkva kako kaj nas..
interesen predlog mi dade da otvoram tema bas na ova problematika.

Па можеш да го почнеш муабетот. Не знам колку ќе промениш во пракса, меѓутоа доволно е како за почеток да се промени свеста кај голем дел од народот. Туку ојдофме офтопик.

За да не испаднам ептен офтопик да кажам дека увек кога идам у Охрид, ми се дешава некој заеб. Освен кога бев на концерт на Лени Кравиц. Затоа се надевам дека веќе никогаш нема да стапнам во Охрид.

ќе речиш ако влезам јас без пари ќе влезат и тие!Ќе се инаетите 5 мин. и ќе ве пуштат!
Не е за мочани 150 ден,ама за играње шерифи в црква и праење будали на здрав мозок.Јас не морам да платам,ама тие да?!?!?!
изгледа не ме разбра, кој без пари, што без пари? абе и јас платив, а не се 150 денари, 4 члено семејство јас и тие 6 семејства пута кој 3 кој 4 члена..какви 150 денари???

темава забега во друг правец иначе секој треба да си плаќа и да си добие документ на крај краева.150 малце многу и црквата мора да се одржава.

темава забега во друг правец иначе секој треба да си плаќа и да си добие документ на крај краева.150 малце многу и црквата мора да се одржава.
Е како ги одржаваат другите цркви? И во нив да не плаќаат за влез?

За тоа ќе си ги прашаш МПЦ имаат они одговор зошто го направиле тоа.
Лакоми се за екстра пари, ете затоа... како и 99% од сите Охриѓани. А некому пари да му земиш за да влези во црква и да се помоли и запали свеќа е невиден грев

Љубопитни странци
По блескавите рекламни кампањи и репортажи кои повремено вртат на некои од познатите светски медиуми, Охрид почна да го привлекува вниманието на туристите од целиот свет.

Поради тоа, често се случува луѓето кои патуваат кон некои од туристичките дестинации во соседните земји да го вклучат Охрид како попатна станица. Но, најчесто за прв и последен пат. Можеби затоа што не ги сфаќаат работните навики на охридските таксисти и не сакаат да се возат со уште неколку непознати лица во автомобилот, или затоа што не им се допаѓаат машините за удирање боксови на кејот? Со други зборови, впечатокот на лице место е сосема различен од тоа што го рекламираме.
odlichno kazhano- ogromna razlika od reklamiranoto so ona videnoto

http://www.cisonostato.it/photo.php?id=2327&img_id=31204

една идеја за охриѓани - :pos:
сите вентилатори на плажа и наплаќајте сушење купачи костими на туристите(покрај лежалките и чадорите)

00gqhks5.jpeg

една идеја за охриѓани - :pos:
сите вентилатори на плажа и наплаќајте сушење купачи костими на туристите(покрај лежалките и чадорите)
Аман немој, не им давај идеи

odlichno kazhano- ogromna razlika od reklamiranoto so ona videnoto

http://www.cisonostato.it/photo.php?id=2327&img_id=31204
А што е поразлично од сликите освен тоа што маската ја нема а, е Скопје? :)
Искрено за таксистите Охрид на лето 50% се од Струга/Ресен/Битола/дури и Дебар и сите се лакоми. Еве мене тука Скопје од автобуска нарачав такси ме донесе до дома за 100 денари (точна цена) + 60 денари за багаж? За една торбица и ранец? :confused: Се јавив после во истата такси компанија и чудеа зш ми наплатил...ама ете сакам да кажам секаде се истите..не се доволно платени никаде и крадат.

Точно-за споредба со,еве на пример,мојата сакана Струга.
John,дали ќе се согласиш со мене,като Струга њама друга!!!

Ме интерисираат мислењата на Бугарите по ова прашање,доста се активни на некои теми,овде не видов!А баш би можеле по некоја дума на темава да кажат!
Со дружство сум бил во Охрид на одмор- стан на први спрат со убава гледка спрема езерото...чудно. Нормално е како цени,да не кажам евтино за топ туристичко место во државата. Малце скап е само смештаj. Не сум имал проблем ни со охригани,ни со обслужването.
Страно е наплакjaнето во црквите(Св. Наум, Jоан Канео, Св.Софиja,...), а уште пострано е наплакjaнето различно за македонски грагани и за туги. Уште поинтерно ми беше,дека на некои места наплакjaв директно во лев.
Прошетка со чамче исто пробвах и ако паднав от смев,кога рекламниот спот на неколко дедовци беше-аjде дечки на прошетка со чамче, нема да ви удавим. :icon_lol:
Определено Охрид не е туристичко место за журки, а повеке за културен туризам. Определено сум задоволен от одмора тамо.
--- надополнето: Dec 2, 2011 7:40 PM ---
А што е поразлично од сликите освен тоа што маската ја нема а, е Скопје? :)
Искрено за таксистите Охрид на лето 50% се од Струга/Ресен/Битола/дури и Дебар и сите се лакоми. Еве мене тука Скопје од автобуска нарачав такси ме донесе до дома за 100 денари (точна цена) + 60 денари за багаж? За една торбица и ранец? :confused: Се јавив после во истата такси компанија и чудеа зш ми наплатил...ама ете сакам да кажам секаде се истите..не се доволно платени никаде и крадат.
:eek::eek::eek: Зашто плакjaш пари за багаж?! Това е пракса на таксистите или...?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom