Десет типови на луѓе кои одат на одмор во Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Шпанија е многу голем залак за Охрид како туристичка дестинација,одбери некое поскромно место кое ќе го споредуваш Охрид ;)

Точно-за споредба со,еве на пример,мојата сакана Струга.
John,дали ќе се согласиш со мене,като Струга њама друга!!!

Ме интерисираат мислењата на Бугарите по ова прашање,доста се активни на некои теми,овде не видов!А баш би можеле по некоја дума на темава да кажат!

На Охрид не му фали ништо само е мало туристичко место и неможе сите да ги задоволи како Грција или Шпанија кои имаат 16КМ големо крајбрежје.

А цените и останатите лоши услуги можете да ги пријавите во Организација на потрошувачи и таму со детална листа во WORD сите забелешки можете да ги пишите.

Вообразени Скопјани сакет да им биде по мера .ВИВА ЛА ЕСПАНИЈА шо сакате Надал тенис да ви игра на свадба.

Имам 26 години и во Охрид на одмор не сум стапнала, а нема ни да стапнам никогаш...Последен пат бев во петто одд на екскурзија во Охрид бидејќи беше морално да одиме...
Да се бањам во камен ладна вода, да плаќам астрономски цени за смештај и јадење??? -Не , благодарам...
Си одам на одмор или во Грција или Црна Гора...Хрватска е преубаво ако стоиш подобро со финансии....
Охрид не доаѓа во превид, нит за викенд нит за одмор...За ништо...

daj boze da fatis decko ohrigjnec :))
--- надополнето: Aug 26, 2011 12:18 PM ---
Охрид е преубав град и од историска и од културна гледна точка, ама грижата за него од страна на општината е никаква. Плажите се никакви, а цените што да ти расправам. За нешто што навистина вреди веднаш давам пари, ама за нешто со напумпана цена се со цел :да се ограбат скопјанишчата" е стварно ... Затоа не одам во Охрид. Сепак за мене Хрватска и Шпанија се подобар избор.

abe so ne trca ovaj koce po plazive vo ohrid pa neli e Patriot ?:) (n):pos:

сериозно ова наплаќаат за влез во Црква?

Значи мене не ми наплаќале дека сум од Охрид?Во период од минативе неколку лета?
Можеби. Или па не си го видел знакот и си направил „грев“ со тоа што си влегол без да платиш.

Можеби. Или па не си го видел знакот и си направил „грев“ со тоа што си влегол без да платиш.
Можда за неверници е бесплатно ,па да не измамат :icon_lol:.

Сега озбилно,за ова еве овде прв пат слушам.А последно бев пред 2 недели и се ок,ни ми побара некој да платам ни ништо.А знам дека во една друга црква ,Св.Богородица Перивлепта (на сликата) ми побараа ,па ко ме слушнаа како зборвам ме пуштија да влезам.Најглупо беше шо имав луѓе од Србија со мене и нив им запнаа да платат (мислам дека 50 ден. влез).Фората беше дека црквата е споменик на културата и такви неповрзани муабети.
ohrid17.jpg

Најглупо беше шо имав луѓе од Србија со мене и нив им запнаа да платат..
ова како јас да го пишував со разлика што и ЈАС платив влез..и јас носев мои гости од Србија, и ни наплатија на што гостиве се чудеа како во црква се наплаќа влез..

ова како јас да го пишував со разлика што и ЈАС платив влез..и јас носев мои гости од Србија, и ни наплатија на што гостиве се чудеа како во црква се наплаќа влез..

Ќе крениш малку скандал (не им е сеедно пред црква, духовно место ова она) ,ќе речиш ако влезам јас без пари ќе влезат и тие!Ќе се инаетите 5 мин. и ќе ве пуштат!
Не е за мочани 150 ден,ама за играње шерифи в црква и праење будали на здрав мозок.Јас не морам да платам,ама тие да?!?!?!

mnogu ubav grad,Ohrid nas....kade i da odam sekogas ke otidam vo Ohrid....go obozavam :)
Само не објасни ти во која група на луѓе спаѓаш... :)
И секако, што е тоа што го обожаваш во Охрид?

Објасни по детално, не штеди зборови.

Да.
На св.Наум се наплаќа влез. Една цена за домашни, друга за странски туристи.
za toa makedonke ce go prasas dedo Stefan zs mu naplajka na svojot narod :)
--- надополнето: Aug 26, 2011 4:11 PM ---
Точно-за споредба со,еве на пример,мојата сакана Струга.
John,дали ќе се согласиш со мене,като Струга њама друга!!!

Ме интерисираат мислењата на Бугарите по ова прашање,доста се активни на некои теми,овде не видов!А баш би можеле по некоја дума на темава да кажат!
so ce ti se be tatarite mafni gi tamu :)

Барај фискална следен пат ;)
Сум бил 2-3 пати во Охрид последниве 10-тина години и не сум нешто премногу импресиониран, башка и далеку ми доаѓа :P

Влез во Св.Наум се наплаќа уште кога бев на екскурзија низ МК во 8 одд далечната 1996та. И моето одделение колективно одбивме да платиме и си седевме во дворот и си гледавме кон енѕеероно.

И Сухој, знаеш која е разликата меѓу мерцедесот на Груевски и оној на дедо Стефан?
- Мерцедесот на Стефан не е блиндиран.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom