Десет Причини Зошто Вашиот-ВМРО ДПМНЕ

• Креатор на темата Креатор на темата insaneivan
  • Време на започнување Време на започнување
realen,begaat kako gjavol od krst shto se plashi taka i tie od odgovor,gi prashuvam 10 pati isto prashanje shto ima zaednichko DPMNE kako politichka partija i VMRO kako revolucionerna organizacija i seushte nemam odgovor.A za toa kolku VMRO beshe izvalkano od DPMNE se vide na 23 septemvri so "istoricharot" Todorovski i pred nekoj mesec so zakonot za branitelite.

И што има заедничко денешното ДПМНЕ со она ВМРО за кое зборуваш ?

DPMNE nema ni V od togashno revolucionerno VMRO,vaka em go valkaat imeto i em nas ne sramat kako Makedonska nacija,da ne potsetuvam na princot od Pakistan,cela Evropa i Balkan se gazea od smea poradi taa nivna glupost.

А сличностите помеѓу ВМРО и ДПМНЕ се видливи и постојат Пример: Симболи, Статут,Духовните вредности, длабоко втемелени во македонската вековна историја и традиција,чуство за нација и национална свест,Македонецот е патриот и македонската нација е негова татковина , македонскиот дух и континуитетот на единствениот карактер и на традициите на македонската нација, ДПМНЕ се избори за Независна и Суверена Република Македонија,Првиот дел од името, ВМРО-ДПМНЕ (Внатрешна македонска револуционерна организација), ја изразува традицијата на македонскиот народ врз чија идејно-политичка борба, како континуитет, се изградени програмските цели и задачи на партијата. Од 23.11.1893 год до денес ВМОРО, ВМРО(Автономистичка),ВМРО(Обединете), ВМРО-ДПМНЕ се стремеле за автономија на Македонија еве и тоа е заедничка страна на оргнизациите кои го носат името ВМРО.
По смртта на Тито во 1980 започнува постепен процес на дезинтеграција на Југославија, кон крајот на декадата се јавуваат првите почетоци на партискиот плурализам во Македонија. Дел од вратените иселеници, како и новата генерација на македонски интелектуалци политички се оформуваат во духот на македонскиот национализам, барајќи независност на Македонија од Југословенската федерација. Од овие нови политички струи, на 17 јуни 1990 се формира ВМРО-ДПМНЕ, кое станува правно лице со регистрацијата на 5 август 1990 година. За нејзин прв претседател е избран Љубчо Георгиевски. Партијата се смета себеси за идеолошки наследник на оригиналната ВМРО, како и на оние струи кои се бореле за осамостојување на Македонија од Југославија, и покрај политичките притисоци што биле вршени над нив.
На првите парламентарни избори ВМРО ДПМНЕ ќе истапи со програма за конфедерален статус на Македонија во тогашната југословенска федерација и во својата печатена програма помеѓу другото ќе се залага за „ Македонска војска, полиција и македонска фудбалска лига“.

Кој од тогашните други партии се стремеше за ова што е погоре наведено.
Врската е голема и никогаш нема да се скине, можете да ја танчите но не да ја скинете.
Поздрав.

http://forum.kajgana.com/member.php?u=18529А кој трба да дојде во Македонија син му на Киро Глигоров, наследниците на Лазар Колишески, Темпо или Караѓорѓевиќи, кажете кој.
принцот Мир Газанфар Али Кан и принцезата Рани Атика се поголеми Македонци од тебе.

А сличностите помеѓу ВМРО и ДПМНЕ се видливи и постојат Пример: Симболи, Статут,Духовните вредности, длабоко втемелени во македонската вековна историја и традиција,чуство за нација и национална свест,Македонецот е патриот и македонската нација е негова татковина , македонскиот дух и континуитетот на единствениот карактер и на традициите на македонската нација, ДПМНЕ се избори за Независна и Суверена Република Македонија,Првиот дел од името, ВМРО-ДПМНЕ (Внатрешна македонска револуционерна организација), ја изразува традицијата на македонскиот народ врз чија идејно-политичка борба, како континуитет, се изградени програмските цели и задачи на партијата. Од 23.11.1893 год до денес ВМОРО, ВМРО(Автономистичка),ВМРО(Обединете), ВМРО-ДПМНЕ се стремеле за автономија на Македонија еве и тоа е заедничка страна на оргнизациите кои го носат името ВМРО.
По смртта на Тито во 1980 започнува постепен процес на дезинтеграција на Југославија, кон крајот на декадата се јавуваат првите почетоци на партискиот плурализам во Македонија. Дел од вратените иселеници, како и новата генерација на македонски интелектуалци политички се оформуваат во духот на македонскиот национализам, барајќи независност на Македонија од Југословенската федерација. Од овие нови политички струи, на 17 јуни 1990 се формира ВМРО-ДПМНЕ, кое станува правно лице со регистрацијата на 5 август 1990 година. За нејзин прв претседател е избран Љубчо Георгиевски. Партијата се смета себеси за идеолошки наследник на оригиналната ВМРО, како и на оние струи кои се бореле за осамостојување на Македонија од Југославија, и покрај политичките притисоци што биле вршени над нив.
На првите парламентарни избори ВМРО ДПМНЕ ќе истапи со програма за конфедерален статус на Македонија во тогашната југословенска федерација и во својата печатена програма помеѓу другото ќе се залага за „ Македонска војска, полиција и македонска фудбалска лига“.

Врската е голема и никогаш нема да се скине, можете да ја танчите но не да ја скинете.
Поздрав.[/quote
И мислиш дека ќе те сватат?Па овие пилиштари не беа ни родени ко бараше ВМРО-ДПМНЕ конфедерален статус во рамките на Југославија.Суициде твоите идоли тогаш цинично се потсмеваја во собранието на идејата за конфедерација за Мак.полиција,сопственавојска и фудбалска репрезентација.Гледаја во пратениците на ДПМНЕ како на некои од Марс паднати.Уште тогаш се понашаја како да е се нивно и како само тие да се предодредени да владеат со Македонија.Но најлошо од се е што уште мислите дека вие сте избраните.А што се однесува на лопатите и бетонот јас веќе ти кажав "кога фрлаше ДРЖАВНИКОТ лопати ти беше в градинка".Дете ко дете што знае што се 100кг.

Edno prashanje.Koj ja stvori Makedonskata Granica,Policija,Armija i site Makedonski drzhavni institucii i koj ja vnese drzhavata vo ON so zachuvan identitet jazik i nacija?

Edno prashanje.Koj ja stvori Makedonskata Granica,Policija,Armija i site Makedonski drzhavni institucii i koj ja vnese drzhavata vo ON so zachuvan identitet jazik i nacija?

Чекај малку,кочи.
Во никој случај не зборевме за кој што направил.
Ти ме праша ја одговорив.
Не реков дека и другите немаат заслуги што денес сме ова. Секој има заслуги во градењето на оваа држава и секому сме му благодарни на позитивните заслуги што ги направил за Самостојна и Независна Македонија, ама најповеќе на граѓаните кои поминаа многу години и уште врват мачни години во транзиција и секому тоа да му биде јасно.

И немој сега да се закаруваме. Полека. Се ке си биде.
Поздрав.

Granicite si ostanaja kako sto si bea.Policijata ARM i site drzavni institucii VMRO-DPMNE koga se zalagase da se sozdadat SDSM na celo so DRZAVNIKOT sonuvaja za Makedonija vo SFRJ.I nemoj povece da pisuvas za 1990 god.oti togas si imal 7-8g.A vo OON sme primeni kako FIROM od koj ni se smeat i posranite tatari,a za identitet i jazik doprva ce pregovarame. Toa e toa Dete ko dete sto znae sto se 100kg.

Si prasal li nekogas koj gi prakase vojnicite vo 1991 da se vrakaat nazad vo JNA i da se borat a koj otide po vojnicite i gi donese doma?

Поздрав.
Дрн дрн јариња.
Денешното ДПМНЕ ти е збир од комунисти, профитери, сељачана, и тука таму по некој квалитетен кадар, кој е маргинализиран од оние три групи на мнозинство кои погоре ги набројав.
Денешното ДПМНЕ дури нема никакви допирни точки со она од 1990-та година, а камо ли со оние кои си ги набројал во текстот копиран од Wikipedia.
90% од ударната сила на ВМРО ДПМНЕ од 1991 до 1998 година, денес се срами од денешната мутант партија која со нејзината таканаречена идеологија може само да ги лаже децата од УМС, и никој повеќе.
А кој трба да дојде во Македонија син му на Киро Глигоров, наследниците на Лазар Колишески, Темпо или Караѓорѓевиќи, кажете кој.
Не бе.
Што ќе ни е друг.
Та нели си го имаме пастирот семоќен и бесмртен.....лидерот над лидерите.
принцот Мир Газанфар Али Кан и принцезата Рани Атика се поголеми Македонци од тебе.
Жив пример за идеолошката заскитаност на "модерното" ДПМНЕ, ти е мерилото за македонштина со некаков си принц мир и принцеза рани.

Ало бре.
Што бидна Даме, со Никола, со Јане....со Ѓорче ?
Што бидна со Гоце ?
Некако во последно време ви ги нема во тоа "идеологијата"

Заскитани сте чеда Божји во непознат правец.
Кога ве чита човек не знае дали да плаче или да ви се смее.

ВМРО-ДПМНЕ не ги заборава тие кои имаат удел во создавањето на Македонија исто така и во создавањето на партијата тие што ги набројав се рамо до рамо со младите луѓе кои сега ја воздигнуваат Македонската нација и Македонската држава.
Сите што дале дел од својот живот , а некои и животот за Македонија се тука во нашите срца, во нашите спомени и во историјата.
Само што има во твоето срце.
Идеолошка заскитаност велиш. Да заскиташ не е толку лошо колку да се загубиш, вие сте загубени и идеолошки и политички и духовно.

Кога ке не читаш Не плачи, смеј се подобро е за тебе. Тие што се смеат подолго живеат.
Поздрав

1. Заради тоа што е ВМРО-ДПМНЕ исконски поврзана со традицијата на македонскиот народ и со неговата желба за самостојна, суверена и демократска Македонија.

2. Заради тоа што е ВМРО-ДПМНЕ партија со демохристијанска, народна и конзервативна идеолошка ориентација, која го почитува демократското достоинство на човекот и неговите слободи и права.

3. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ ги уважува потребите на другите етнички заедници во Република Македонија и се залага за постојано унапредување на меѓуетничката хармонија.

4. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ создава активен стручен и научен потенцијал за излез на Македонија од економска криза.

5. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ, поддржувајќи ја пазарната економија, има формулирано реална програма за привлекување странски директни инвестиции.

6. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ, како прва партија што предложи декларација за членство на Република Македонија во ЕУ има сила да ја одведе нашата Татковина во европското семејство на народите и во НАТО - алијансата.

7. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ има изградено непоколеблив став и е подготвена за справување со корупцијата и криминалот, кои ја нагризуваат економската основа на Република Македонија.

8. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ има свест за значењето на образованието и науката и верува дека треба да се даде силен поттик за понатамошна едукација, особено на младите во Република Македонија.

9. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ, почитувајќи ја традицијата, има изградено свест за создавање на предуслови македонските пензионери, достојно да го поминат остатокот од животот.

10. Заради тоа што ВМРО-ДПМНЕ има историска одговорност за иднината на граѓаните и е решена со сите сили да истрае на тој пат!
32093365qo6.jpg

вмроооооооооо вмроооооооо да ми јајш газооооооооооо
сдсм исто тка
и на доле одат сите други партии

бизнисов со партии многу добар а?
ај да отвориме една кајганџиска партија па да собираме пари од лажење луѓе.
еве би можеле на сите да им ветиме парче земја со висока вредност на марс, дури и документи ќе им извадиме

се мислам што да напишам на ливчето кога ќе дојде време за гласање.
дали идете упм или дувајте ми го...
ебате партиите

Сега и бугарите ви станаа арни а? Ок, чим си симпатизер на ВМРО логично е да си пробугар :smir:
taka e se soglasuvam so srpskata politika taka da stom si sdsm tisi prosrpski nastroen ili srboman.
:toe:logicno e daste srbokomunisti :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom