Поздрав до сите и Среќна ви нова година.
ВМРО кога се регистрираше во 1990 година не смееше да се регистрира со тоа име ,беше забрането од х причини кои ги знаат од партијата на Б.Ц и затоа е ДПМНЕ. Ако секој од вас ,сигурен сум дека ке плука на оваа што ке го напишам следно но моја должност како Македонец е да го кажам.
Кога се формираше ВМРО во Македонија ,овие од партијата на сдсм плачеа по Југословенската химна,плачеа по сликата од тито, плачеа по некоја си непостоечка федерација но бидна што бидна.
Човекот што е сега во бугарија и што направи предавство на ВМРО и на Македонија во тогашно време беше нај заслужен за да бидеме Самостојна и Независна Држава и самиот изјави на едно прашање за неговата национална определба

цитирам) Јас кога бев Македонец вие сите бевте срби. Јас како и сите Македонци можеби не треба да го сакаме ама барем треба да бидеме благодарни за тоа што го направи за Македонија. ВМРО е во секој Македонец и со се што е Македонско може да се поврзува , еве и сдсм има право да го поврзе со своето име ,Ама незнам дали ке сака. А никогаш да не правите разлика помеѓу ВМРО и се што е Македонско, зашто нема разлика. ВМРО е секој чист Македонец ,сакале вие или не, а сличностите помеѓу ВМРО и ДПМНЕ се видливи и постојат Пример: Симболи, Статут,Духовните вредности, длабоко втемелени во македонската
вековна историја и традиција,чуство за нација и национална свест,Македонецот е патриот и македонската нација е негова татковина , македонскиот дух и континуитетот на единствениот карактер и на традициите на македонската нација и многу други .
Поздрав и се најубаво , да бидете здрави и живи и успешни во 2009 год.