Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Депресија колку што знам од општа култура, е по-хардкор збор со подржано медицинско значење.
А вие што сте се чуствувале down неколку часови, па или 2-3 дена е way different.
Депресијата (освен манијачната) е честа појава кај сите личности. Велат дека ако ја нема одвреме-навреме животот не е интересен. Денес плачев како будала и не знам зошто. Се живо и диво отерав упм!!! Едноставно - така ми дојде... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Дали ви се случува и вам да бидете кратко-спојно депресивни? Да заплачете одвреме навреме речиси без причина, да ви скурчи и тоа “до даске“? Мене, ете, ми се случи!
точно...
депресијата е намалено количество на серотонин(хормонот на срека)
па оттука работата на антидепресантите е да го нормализираат нивото,но за тоа е потребо подолго време....во зависност од тежината биполарната е еден од потешките облици...инаку колку за инфо на времето депресијата не била сметана како денес туку едноставно тие луге биле сметани за игнорантни и следствено на тоа терапијата била
еднаква на тортура
до 1995 електрошокови(може и совјетите продолжиле понатака)
![]()
![]()
овие методи би слични на нив биле користени за време на инквизицијата кога хит било нова справа за мачење![]()
Дали ви се случува и вам да бидете кратко-спојно депресивни? Да заплачете одвреме навреме речиси без причина, да ви скурчи и тоа “до даске“? Мене, ете, ми се случи!
Во рок од (скоро) 17 години имам плачено само три пати.
Првпат, кога ја сфатив суровоста на животот.
Вторпат, кога ја сфатив суровоста на љубовта.
Третпат, кога се лигавев зошто германски ми стави двојка.
И подобро е вака. Не сум емотивна, треба нешто премногу лошо да се случи за да ме повреди, да ме натера да се замислам и да ги обсервирам работите од поинаков агол. Во депресии немам паѓано, ниту пак планирам. Сето тоа е многу, премногу лигаво.
Има друг начин/решение на проблемите, а тоа не подразбира солзи и депресии.