Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е лицемерниот дел. Пошто ако ти и другите иселеници сте искрени какви срања се дешаваат таму, како реално се живее наспроти како сите (погрешно) мислат дека се живее: Нема да има потреба од твитер канали како Радио Џенова и постирање твитови од тој канал. Ама пошто не ги пренесувате реално работите, затоа има потреба од често постирање такви работи - пошто повеќето од јавноста овде немаат поим за постењето на такви алтернативни канали на информации (додека сликата за реалноста ја добиваат од домашни и западни меинстрим медиуми).
Зошто да сум искрен одеднаш, не го цениш мојот приваси? Зошто јас да давам личен пример како е тука, може да дадам мислење според како е на твитер, некоја анегдота и тоа, според новиве правила на дискутирање. Јас сум прв да одговарам на лични прашања, немам проблем со тоа очигледно, и за инает на вистината имам пишувано за како asylum seeker уби 17 годишна девојка која се враќала дома од град на пример, може лични примери да ти дадам од казнување за коментари на социјални мрежи, можам да ти објаснам што им кажуваат кога прават полови операции, но зошто ако така не се дискутирало? Како ако има приваси би знаел дека не сум во МК и како би можел тоа тогаш да го одговорам за да не сум лицемерен? Да го жртвувам привасито сега за да не сум лицемерен? Како сум лицемерен ако сакам да си ја заштитам локацијата? Јас знам кај си, вреѓам ако прашам? Лепи си твитови. Луѓе што лепат твитови се истите што лепат плакати. Ти си само реклами помеѓу постовите на форумот иоанка.
Ќе кажеш мислење и теза, и само врз тоа ќе цениме што држи вода а што не. Не дали некој има авторитет и некаков си кредибилитет.
Притоа во дискусија скроз може да има лично обраќање. Но не може да има замарање за кажување приватни и лични работи кои соговорникот нема желба да ги кажува во јавност.
Не додавај работи за да си појачуваш аргумент, никаде не е спомнато авторитет кога јас и ти зборевме. Да се поздравиме тука поради сфаќањето што е форум. Јас не знам да дискутирам со лепење твитови. Мене ме интересира вистината и зошто некој мисли дека таа така изгледа. Ако со лепење твитови мислиш ќе има поголем импакт од тоа што јас и ти споделиме искуство, тогаш

1767105772653.png

Vo pravo si, no za edna rabota ne si - nie ovde mn podobro znaeme kako e i što navistina se slučuva tamu kade što živeeš. Što podolgo živeeš tamu , ti vsušnost pomalu znaeš. Podobro znaeme i kako treba da živeeš i što da praviš i koga da se ženiš i koga i kolku deca da imaš

А шо толку па да се кажи колку деца се има, која приватност тука ќе се наруши ?
Не рече никој слика да споделиш или име и презиме туку да кажиш дали имаш деца во тема кај што се дискутира за имање деца, кога веќе кажа дека имаш шо е проблемот да кажиш и колку, или срам ти е да речиш дека имаш едно а најголем поборник тука за да се раѓаат деца ?
На форум проблем е да споделите дали имате деца а на инстаграм ги рекламирате децата како за на изложба секој ден кај што е најнебезбедно место и секоја слика таму можи да биде и злоупотребена и да не набројувам други негативни работи.

Замисли сега не само што не убедуваат да имаме по поќе деца туку и ќе не убедуваат да не се селиме, да мизерваме тука оти наталитетот бил катастрофа.
Шо услови и бенефиции ми дава мене државата за јас тука да растам деца ? Една причина нека кажат за да се задржат младите тука и да прават деца, една, не повеќе.
Коса ми се крева дека треба со бебе по документи да слегвам сега на тие магли и отрови, и знам дека ќе заглавам сигурно оти за еден помочан документ ќе ме шетаат еден месец

Ми се раѓа детето. Глава не знаеме кај ни е, да не главам по шалтери пополнувам електронско барање на извод за новороденче. После недела дена ми стигнува дека е готово. Чекам таму еден саат на ред, шпонот ми вика О БРАТ, НЕМАМЕ НИЕ ЕЛЕКТРОНСКО ПОДНЕСУВАЊЕ ЗА НОВОРОДЕНЧЕ. Претходно на сите што чекаа им викаат ако сакаш на македонски, образец за 2 месеци МОЖЕБИ ќе добиеме, само двојазични има. Јас му викам каков двојазичен, си аплицорав на интернет, платив и ме известија дека е готов. Тој упорен, немаме таква опција, којзнае што си плаќал.
Се караме така, слуша еден постар македонец позади, вика чекај бе во право е човекот. Побара по фиоките, го најде изводот.
Врска од животот немаат, затоа за најбанални работи во Скопје се чека сто години. Среќа што со електронсково аплицирање штедиш на време, ама кога треба да го подигнеш, пак се истите нервози, само што не ги јадеш на два пати.
Реков ај ќе аплицирам во општината каде што живеам за некои мизерни пари, ни ми дадоа, ни ме известија, ни бутур.

А шо толку па да се кажи колку деца се има, која приватност тука ќе се наруши ?
Не рече никој слика да споделиш или име и презиме туку да кажиш дали имаш деца во тема кај што се дискутира за имање деца, кога веќе кажа дека имаш шо е проблемот да кажиш и колку, или срам ти е да речиш дека имаш едно а најголем поборник тука за да се раѓаат деца ?
На форум проблем е да споделите дали имате деца а на инстаграм ги рекламирате децата како за на изложба секој ден кај што е најнебезбедно место и секоја слика таму можи да биде и злоупотребена и да не набројувам други негативни работи.

Замисли сега не само што не убедуваат да имаме по поќе деца туку и ќе не убедуваат да не се селиме, да мизерваме тука оти наталитетот бил катастрофа.
Шо услови и бенефиции ми дава мене државата за јас тука да растам деца ? Една причина нека кажат за да се задржат младите тука и да прават деца, една, не повеќе.
Коса ми се крева дека треба со бебе по документи да слегвам сега на тие магли и отрови, и знам дека ќе заглавам сигурно оти за еден помочан документ ќе ме шетаат еден месец

Преглупичка си ти за да разбереш некои работи, затоа е и пожелно ич да не мизерваш и да ја напуштиш државаа што е можно поскоро.
Уосталом, сите вие што сте со една нога надвор или надвор, не треба да обесувате за нас овде. Сте се иселиле, ајт у курац, се гледаме на лето кога ќе идете накај Мудања. :icon_lol:

Преглупичка си ти за да разбереш некои работи, затоа е и пожелно ич да не мизерваш и да ја напуштиш државаа што е можно поскоро.
Уосталом, сите вие што сте со една нога надвор или надвор, не треба да обесувате за нас овде. Сте се иселиле, ајт у курац, се гледаме на лето кога ќе идете накај Мудања. :icon_lol:
Ооо извини Ајнштајн не те препознав Мудања одете вие "патриотите"
ние малце подалеку

Ми се раѓа детето. Глава не знаеме кај ни е, да не главам по шалтери пополнувам електронско барање на извод за новороденче. После недела дена ми стигнува дека е готово. Чекам таму еден саат на ред, шпонот ми вика О БРАТ, НЕМАМЕ НИЕ ЕЛЕКТРОНСКО ПОДНЕСУВАЊЕ ЗА НОВОРОДЕНЧЕ. Претходно на сите што чекаа им викаат ако сакаш на македонски, образец за 2 месеци МОЖЕБИ ќе добиеме, само двојазични има. Јас му викам каков двојазичен, си аплицорав на интернет, платив и ме известија дека е готов. Тој упорен, немаме таква опција, којзнае што си плаќал.
Се караме така, слуша еден постар македонец позади, вика чекај бе во право е човекот. Побара по фиоките, го најде изводот.
Врска од животот немаат, затоа за најбанални работи во Скопје се чека сто години. Среќа што со електронсково аплицирање штедиш на време, ама кога треба да го подигнеш, пак се истите нервози, само што не ги јадеш на два пати.
Реков ај ќе аплицирам во општината каде што живеам за некои мизерни пари, ни ми дадоа, ни ме известија, ни бутур.
Четири пати изводот ми го згрешија, и мојот и на детето на крај го згрешија, кај нивна грешка па не признаваат, јас си плаќав од џеб за нов, сето неписмено вработено.
Автоматски споено мислење:

Оди во Германија, лапај си кранкенгелд и бургергелд.
Јас ќе лапнам нешто, туку ти шо ќе лапаш ? Еден сендвич штабски доста ти е, ти скромен дечко си

Ооо извини Ајнштајн не те препознав Мудања одете вие "патриотите"
ние малце подалеку

Оди кај сакаш, кур не ме боли. Ако си се иселила, не кукај пелени ние да ти плаќаме. Мизервала она, државата ја терала да раѓа :icon_lol:

Оди кај сакаш, кур не ме боли. Ако си се иселила, не кукај пелени ние да ти плаќаме. Мизервала она, државата ја терала да раѓа :icon_lol:
Полека бе КУРајбер покроце, ако чекав јас од Македонија пелени немаше ни да родам. Премиерот ваш повикува да се вратат иселениците и да се раѓаат деца ама од препотентни простотилоци ко тебе рон и слични ќе се вратат кога ќе се вратат умрените

Кај и да одат, за бедни 3000 се враќаат да си ги подигнат. Така правеа коа беше надоместок за деца од Грујо.

Полека бе КУРајбер покроце, ако чекав јас од Македонија пелени немаше ни да родам. Премиерот ваш повикува да се вратат иселениците и да се раѓаат деца ама од препотентни простотилоци ко тебе рон и слични ќе се вратат кога ќе се вратат умрените

За тебе не важи, ти рековме. Ете, си имаше премиер и ти, и се исели на крај, Затоа, седи си таму, не мезервај со нас и не кукај како ти било загадено и си била без пелени во земја во која не живееш.

За тебе не важи, ти рековме. Ете, си имаше премиер и ти, и се исели на крај, Затоа, седи си таму, не мезервај со нас и не кукај како ти било загадено и си била без пелени во земја во која не живееш.
Напишав дека и тоа кратко време кое ќе сум таму ми смета, фамилија имам таму, внуци, родители, пријатели ... Фала богу ќе ми смета ситуацијата во Македонија, не знам која ви е потребата да вреѓате кога некој ќе напиши дека се иселил од државата кога и вие сте свесни за истото

Битно ти, Рон, Дарлинг и Ванлок го опраивте наталитетот со вкупно двете деца што ги имате.:icon_lol:
Упс се извињавам што ви навлегов во приватноста.

Напишав дека и тоа кратко време кое ќе сум таму ми смета, фамилија имам таму, внуци, родители, пријатели ... Фала богу ќе ми смета ситуацијата во Македонија, не знам која ви е потребата да вреѓате кога некој ќе напиши дека се иселил од државата кога и вие сте свесни за истото

Зашто се прикажуваш како да живееш тука, кукаш и истураш хистерии некои, а си дошла само кога требало да подлапнеш нешто ако е можно
Автоматски споено мислење:

Битно ти, Рон, Дарлинг и Ванлок го опраивте наталитетот со вкупно двете деца што ги имате.:icon_lol:
Упс се извињавам што ви навлегов во приватноста.
Имам ја дете, не се секирај за мене. Нема да ја ебеш, џабе е витезувањево

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom