wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.959
- Поени од реакции
- 34.857
Зошто да сум искрен одеднаш, не го цениш мојот приваси? Зошто јас да давам личен пример како е тука, може да дадам мислење според како е на твитер, некоја анегдота и тоа, според новиве правила на дискутирање. Јас сум прв да одговарам на лични прашања, немам проблем со тоа очигледно, и за инает на вистината имам пишувано за како asylum seeker уби 17 годишна девојка која се враќала дома од град на пример, може лични примери да ти дадам од казнување за коментари на социјални мрежи, можам да ти објаснам што им кажуваат кога прават полови операции, но зошто ако така не се дискутирало? Како ако има приваси би знаел дека не сум во МК и како би можел тоа тогаш да го одговорам за да не сум лицемерен? Да го жртвувам привасито сега за да не сум лицемерен? Како сум лицемерен ако сакам да си ја заштитам локацијата? Јас знам кај си, вреѓам ако прашам? Лепи си твитови. Луѓе што лепат твитови се истите што лепат плакати. Ти си само реклами помеѓу постовите на форумот иоанка.Ова е лицемерниот дел. Пошто ако ти и другите иселеници сте искрени какви срања се дешаваат таму, како реално се живее наспроти како сите (погрешно) мислат дека се живее: Нема да има потреба од твитер канали како Радио Џенова и постирање твитови од тој канал. Ама пошто не ги пренесувате реално работите, затоа има потреба од често постирање такви работи - пошто повеќето од јавноста овде немаат поим за постењето на такви алтернативни канали на информации (додека сликата за реалноста ја добиваат од домашни и западни меинстрим медиуми).
Не додавај работи за да си појачуваш аргумент, никаде не е спомнато авторитет кога јас и ти зборевме. Да се поздравиме тука поради сфаќањето што е форум. Јас не знам да дискутирам со лепење твитови. Мене ме интересира вистината и зошто некој мисли дека таа така изгледа. Ако со лепење твитови мислиш ќе има поголем импакт од тоа што јас и ти споделиме искуство, тогашЌе кажеш мислење и теза, и само врз тоа ќе цениме што држи вода а што не. Не дали некој има авторитет и некаков си кредибилитет.
Притоа во дискусија скроз може да има лично обраќање. Но не може да има замарање за кажување приватни и лични работи кои соговорникот нема желба да ги кажува во јавност.