Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Види од тоа што читам тука, ти си добра душа, питом човек, ама не е секој таков, да не кажам повеќето не се такви. Имам пријател отиде домазет, тоа што го кажуваше можам да напраам серија, Сите го сакаат Рејмонд гомна да јаде, да не ми беше човек во кој имам доверба, немаше да верувам. Само едно ќе кажам од то што има кажано, вика се скараме ли со цурата, одма нејзината страна се зазима, без да се праша или помисли дали е во право или не. Та, ти може ќе си добар домазет, питом, ама дали и нејзиното семејство ќе биде такво е прашањето што е битно.

Тоа се подразбира дека нејзините ќе бидат на нејзина страна од тоа нема бегање во ситуација на домазет, мене ми е тоа и јасно и 100% прифатливо.
Јас сум за прифаќање на таква улога и си стојам на својот збор и на тоа што го пишувам.
Нема да ми пречи нејзини да се на нејзина страна, само во случај на неверство и изневерување од брачен другар, е тоа ми пречи и преку такво нешто не можам да поминам тоа не простувам.
Е ако за твојот пријател домазет земале нејзини родители да се на страна на жената - нивна ќерка а таа да го изневерува мажот е тоа е несфатливо за мене.

Оф топик: И што се случи со пријателот им опстои ли уште бракот?

Мене не ми е никаква пречка да живеам со луѓе ако се луѓе од збор и од разбирање да делам животен простор со нив.
Не е за џабе она библиското и на венчавките ,, во добро и во зло".
За толерантен кој е нема да му е проблем.
Ама има многу кои се неизживеани егоисти.
Проблемот е што со живеењето во заедница треба да си толерантен за потенцијално 5 до 7 луѓе и карактери.
За живеењето со партнер, ако имате услови, толерантен си само за хировите и капраиците на партнерот. Има не голема, огромна разлика.

Пластичен пример, кога сум бил кај жената на гости си зеам баш од тој крем што сакам јас да го јадам и уште пар ствари шо си сакам да си ги јадам пошто ако немаат во фрижидер сигурно нема да изигравам петел и да им викам ама ова немате она немате, си слегувам до маркет, си земам што ми е мило и си ставам во фрижидер.

Иди старата, Господ да ја поживее, која е на жената баба (значи 3 генерации се во станот и станот е практично нејзин, не на син и, не на внука и која јас ја женив, не на комшијата - нејзин лично, сама го спечалила) и стар чоек ко стар чоек еј види крем има на масата - жглаб директива во фрижидер го става.

Идиш ти вечер од кај и да си отиден, ти прднало крем да јадиш и гледаш КАМЕН е направен оти бил во фрижидер. Убаво им кажуваш абе луѓе ова не можам да го мачкам затоа го оставам надвор од фрижидер ако можи овде да стои и не ви смета, нека стои. Сите викаат абе зете не смета таман работа. Старата излуфтирана во глата не знај денес шо имаше за ручек да ја прашаш, камо нешто друго, пак го ставила во фрижидер.
Шо ќе прајш, ќе се караш со чоек на 80 и кусур години за ебан аерокрем?
Сигурно не.

Но, сигурно, ако живееш домазет, утре ќе бидат и чорапите шо си ги фрлил кога си влегол дома во некој ќош, па рајатот да не можиш по гаки да седиш, на едниот телевизор ќе трешти Латас на Сител оти стариот сака по 14 пати денот да слуша вести пошто од еднаш не ги памти, на другиот некои турски серии, ти шо сакаш да си пуштиш филм на нетфликс и да излуфтираш 2 саати мозок кој те еба.

Е таквите каприци треба потенцијално на 5 до 7 луѓе да ги трпиш, рачунај баба, дедо, татко, мајка, жена ти - еве ти 5 луѓе по автоматизам и кажи ми кој е тој од камен направен што ќе издржи? Еден од овие 5 некогаш кога не му е ден ќе му пукни филм за нешто и толку од идилата живеење под 1 покрив.

Бора Чорба викаше: Teoretski, ljubav lepo zvuči, malčice je drukčije u praksi - така и ова со живеењето со различни генерации под ист покрив, или пак со живеењето на различни генерации во една куќа макар и со 16 посебни влезови. Батали тој муабет.

Види од тоа што читам тука, ти си добра душа, питом човек, ама не е секој таков, да не кажам повеќето не се такви. Имам пријател отиде домазет, тоа што го кажуваше можам да напраам серија, Сите го сакаат Рејмонд гомна да јаде, да не ми беше човек во кој имам доверба, немаше да верувам. Само едно ќе кажам од то што има кажано, вика се скараме ли со цурата, одма нејзината страна се зазима, без да се праша или помисли дали е во право или не. Та, ти може ќе си добар домазет, питом, ама дали и нејзиното семејство ќе биде такво е прашањето што е битно.
Изглеа само моите се секогаш на страната на снаата/зетот. Ние не чиниме. :D

Темата ја ебавте скроз. Од статистики и анализи и објаснувања 100 страни отиде дека демографија не се прави со живеење на своите па и на посебен спрат, вакви закони и бенифиции требало да има како во Германија, која патем е земја створена за паразитирање на неработници со тие закони и пак има помал ТФР од Швајцарија кај што 3 месеци ти е породилно и 2 000 франци градинка, мажот незнал да направи јајце.

Da otideshe na vikend ribarenje so tatko mu nemashe da go mislish.
Она не, ама жена му на тој ќе му го поти сигурно 2 недели како не и бил приоритет па треба да знае дека има веќе друго смејство итн итн. Асецо секако ќе ја подржи дека е во право. Aко жената да треба да оди на шетање за викенд со мајка и воопшто нема да и се префрла.

Се додека мажот не сфати дека неговото примарно семејство од моментот на стапување во брак е неговата сопруга, а не неговите родители, и се додека татковците остануваат пасивни набљудувачи во сопствените домови, генерациските заедници ќе продолжат да бидат извор на фрустрација. Сопствениот дом и физичката дистанца не се луксуз, туку единствениот простор каде еден брак може да созрее без надворешни психолошки притисоци.
Секое машко треба да сфати дека вие жените без разлика дали му е жена, девојка, швалерка, мајка, сестра лична одговорност за своите постапки и справување со последиците не постои. Врти сучи пак мажит крив за демографијата. Мене ме интересира со другарките што разговарате дали има некоја од нив има маж и дали има и дете?

Da otideshe na vikend ribarenje so tatko mu nemashe da go mislish.
Проблемот е зошто е засекирана кај е и што прави мажот од другарката, а не дали тоа го прави со мајка му, татко му, швалерката... небитно. ;)

Јас не се секирам таа една брачеда на другар ми шо сум сакал да ја ебам зошто фризерката и каснела денес со терминот. Само ми е криво шо не сум ја сретнал некаде пред да се женам па да и ја наполнам пиперката. Сега отпосле бадија ќе ја мислам дали е на пазар со мајка и или на летовање со татко и :D

Друго сакаше да кажи со напишаното али ајде да не ја зезаме, некогаш не го прима добро мајтапот на своја глава :D Жена, како е расположена така.

Тоа се подразбира дека нејзините ќе бидат на нејзина страна од тоа нема бегање во ситуација на домазет, мене ми е тоа и јасно и 100% прифатливо.
Јас сум за прифаќање на таква улога и си стојам на својот збор и на тоа што го пишувам.
Нема да ми пречи нејзини да се на нејзина страна, само во случај на неверство и изневерување од брачен другар, е тоа ми пречи и преку такво нешто не можам да поминам тоа не простувам.
Е ако за твојот пријател домазет земале нејзини родители да се на страна на жената - нивна ќерка а таа да го изневерува мажот е тоа е несфатливо за мене.

Оф топик: И што се случи со пријателот им опстои ли уште бракот?
Тераат, но не е многу задоволен. Му го понудив вториот стан за симболична цена па сеа се мисли дали да потегне муабет во таа насока.

Она не, ама жена му на тој ќе му го поти сигурно 2 недели како не и бил приоритет па треба да знае дека има веќе друго смејство итн итн. Асецо секако ќе ја подржи дека е во право. Aко жената да треба да оди на шетање за викенд со мајка и воопшто нема да и се префрла.
Па не, искрено ја не сум на страна на другаркава, затоа што она исто така си иде со нејзините на одмор под 10 дена, и тогаш никому ништо.
Секое машко треба да сфати дека вие жените без разлика дали му е жена, девојка, швалерка, мајка, сестра лична одговорност за своите постапки и справување со последиците не постои. Врти сучи пак мажит крив за демографијата. Мене ме интересира со другарките што разговарате дали има некоја од нив има маж и дали има и дете?
Имаат како не. Додека да дојдеа децата, свекрвите и золвите беа супер. Сега проблемите им се пута 10.

Имам многу разговарано на темиве со другарки. Сите се мажени, дел живеат посебно, дел се во заедница, па обично муабетиве ни траат со саати. Имам анализирано, си имам направено онака работи кои јас ги гледам како проблем и преку кои никако не би сакала и не би можела да поминам, и работи за кои фер е да бидеш човек и да правиш компромис.

Во 80% од ваквите проблеми (зборам сега конкретно за делот за осамостојување и стремење кон независност), виновник се жените. Никогаш не сме седнале да правиме муабет за свекорот, за таткото на мажот, туку секогаш само и исклучиво правиме муабет за свекрвата и золвата. Зошто? Затоа што многу мајки на овие простори го доживуваат синот како свој личен проект на кој што работат уште од самото негово раѓање и го претвараат во паразит, кој што е зависен од нив. Колку и да се прават мажите дека се доминантни и глави на семејството, они најчесто се пасивни послушници на подоминантната жена во нивното опкружување. Доаѓа невестата, и сега имаш судир меѓу две генерации жени, па прашањето е само која од нив е подоминантна, поманипулативна и поуспешна во кротењето на мажот/синот. Невестата влегува во семејството, со природни и здрави потреби да изгради свое гнездо, да си постави свои правила и да си има слобода во одлучувањето и водењето на домаќинството. А свекрвата, несвесно го перцепира одвојувањето на синот како губење на својата улога на мајка и контролата која долги години наназад ја градела. Па сега кога овие две концепции живеат под ист покрив, настанува проблем, од готвење и чистење, до воспитување на децата и прераснува во тивок тест за тоа чиј авторитет е поголем.

Се додека мажот не сфати дека неговото примарно семејство од моментот на стапување во брак е неговата сопруга, а не неговите родители, и се додека татковците остануваат пасивни набљудувачи во сопствените домови, генерациските заедници ќе продолжат да бидат извор на фрустрација. Сопствениот дом и физичката дистанца не се луксуз, туку единствениот простор каде еден брак може да созрее без надворешни психолошки притисоци.
Tatkoto e klucen da ja izvrshi separacijata na majkata od plodot, posebno od mashkoto dete. Po mene na ovie prostori tatkoto vo groto od slucaite potfrlil vo taa svoja odgovornost. Taa separacija ne treba da e vidliva tuku ednostavno mazot da se " pozanimava " so zenata mu. Napravi analiza na kolku godini prestanuvaat so intimnite odnosi. Koga kje se oladat eden od drug mama se svrtuva kon sincheto kako platonski substitut na mazot. Na krajot go dobivash "ron" cij mentalen sklop e podreden na zelbite na mama iako ima ajkju 137.

Tatkoto e klucen da ja izvrshi separacijata na majkata od plodot, posebno od mashkoto dete. Po mene na ovie prostori tatkoto vo groto od slucaite potfrlil vo taa svoja odgovornost. Taa separacija ne treba da e vidliva tuku ednostavno mazot da se " pozanimava " so zenata mu. Napravi analiza na kolku godini prestanuvaat so intimnite odnosi. Koga kje se oladat eden od drug mama se svrtuva kon sincheto kako platonski substitut na mazot. Na krajot go dobivash "ron" cij mentalen sklop e podreden na zelbite na mama iako ima ajkju 137.
Од кај би знаела на колку години престануваат да имаат секс? :D
Уште тој проблем го немам, да земам статистика да им водам секс кога имаат.

Па не, искрено ја не сум на страна на другаркава, затоа што она исто така си иде со нејзините на одмор под 10 дена, и тогаш никому ништо.

Имаат како не. Додека да дојдеа децата, свекрвите и золвите беа супер. Сега проблемите им се пута 10.
Хах значи таа си оди на одмор со нејзините без проблем ама сега анализи зашто мажот отишол со неговите на одмор и ти дава несоница на тебе.

Хах значи таа си оди на одмор со нејзините без проблем ама сега анализи зашто мажот отишол со неговите на одмор и ти дава несоница на тебе.
Не, убаво имам пишано ја во темана што ми е поенатата на дискусијата, можеш да прочиташ во другата тема.

Од кај би знаела на колку години престануваат да имаат секс? :D
Уште тој проблем го немам, да земам статистика да им водам секс кога имаат.
istrazi, imash sto psto studii na net kako toa funnkcionira... okolu menopauzata a nekoi i dosta porano. Faktot deka ne se intimni vodi kon oladuvanje oddalecuvanje shto vodi kon zamaranje so decata "povekje od shto treba"

istrazi, imash sto psto studii na net kako toa funnkcionira... okolu menopauzata a nekoi i dosta porano. Faktot deka ne se intimni vodi kon oladuvanje oddalecuvanje shto vodi kon zamaranje so decata "povekje od shto treba"
Ок, сигурна сум дека и тоа има влијание. Нејсе, поената е таа..дека мажите се премногу пасивни и затоа жените водат борби.

А кое нормално дете ќе ја слуша мајката шо е во менопауза? За било што?

Во најмала рака тогаш си тинејџер. Те боли миле шо мислат твоите дома, тераш по свое со сите мушички во глава. Мајка ти нема ни да има 5 минути време да те види тебе, камо да се поврзи на тој начин и толку длабоко шо дополнително ќе го занемари татко ти.
Сосема погрешна насока имаш тука земено за да извлечиш поента.

Друга работа е што не настапува кај сите жени исто менопаузата и не се рефлектира врз околината на ист начин па оттаму не можи да влечиш вакви универзални правила, ниту пак ќе најдиш испитувања или било што кое тоа го влечат.

Трето, менопаузата по автоматизам не значи претанок на секс. Тука исто така си ги измешал лончињата, тоа е толку индивидуално што бадијала ќе го дискутираме.

Таткото е ИТЕ како важен во едно семејство, клучна фигура за многу работи но тоа одделување на кое алудираш е плод или одговорност (ако ти звучи подобро) и на двајцата родители. Потоа ти иди она што ти го зборам погоре за темперамент на дете, тинејџ години, социјална средина колку влијаела на тоа дете и ред други работи.

Не можиме здраво за готово да речиме (како генерализација) дека на овие простори таткото потфрлил и дека мајката има поблиска корелација со синот затоа што татко му не си ја завршил домашната задача во спалната или едноставно на жената и дошле годините за менопауза.
Не оди тоа така пријателе, не не, жалам ама не.

Не можи да имаш една причинско последична врска за да формираш вакво тврдење, особено не на начинот на кој се трудиш да го формираш.

Посоодветната димензија би била дека АКО еден родител уште од рана возраст не му дозволи на едно дете да е автономна и самостална личност со сопствен живот, сфаќања за него и поставени граници ТОГАШ тој родител потфрлил и може да се соменваме дека го користи детето за задоволување на сопствените емоционални потреби.
Но само да се соменваме, а и доколку е така - тоа ќе биди повеќе исклучок отколку правило (што се обидуваш да го наметниш во дискусијата со Акцесо).

Ова е уште една од причините за демографијата, ако сакаме темата дотаму да ја развлечиме што ќе го анализираме односот во семејството како нуклеус од најмали години и како тоа подоцна се рефлектира во годините кога еден маж треба да е доволно зрел да формира свое семејство, па зошто тој маж живее со мама и тате или се осеќа зависен од нив (истото важи и за жените, ако не и повеќе бај да веј ама ај сега гледам мажот е на тапет), но мора дисускијата да се води во правилна насока, а не да се нафрлаат „истражувања“ и да обопштуваме за да донесиме заклучоци кои не се во корелација со реалната слика.

Сите мислат Рон живее во детска, ама на крај ќе испадне во иста спална е со неговите.
И не поради можности, туку поради неквалификувани партнерки за династија. Kaко што пишува бескомпромисно околу тоа ме потсеќа на многу династии каде истите просперирале во задржување имот поради инцест, бидејќи Ронци не препишувале имот туку така само поради брак. Само сестрa би ги сакала неговите како тој самиот ги и како што бара од неговата партнерка да ги, и само она би имала право да ѝ се препише имот, природно. Ако е во спалната а не детската како што велиш, суиииииит хоум Алабама, лорд ам каминг хоум... :свиркам:

Кај се видело бре да се трпат снаа и свекрва ? Во која куќа две жени можат да функционираат, во ниедна.
Зошто е тоа чудно, јас живеев со жена ми и моите неколку години и тоа за време на ковид и не поради можности, еве стојат празни и спратови и станови како и тогаш. Си имаме посебни влезови, но се мешавме со кујна па и финансии. Мајка ми ја сака жена ми повеќе од мене до ден денес и не настана фрикција ниту на момент бидејќи нивниот непријател не се самите една на друга, туку непријателот им е заеднички. Јас. Они конспирисуваат заедно против мене и секогаш си го имаа грбот дури и ако и преречам нешто невкусно на едната. И двете знаеа и знаат дека ако некоја помислеше на драма јас инстантно ги отчекирувам од мојот живот без шана за приговор, бидејќи тоа е поголем дисреспект кон мене одошто колку една на друга може да покажат. Тоа е некоја форма на MAD сценарио каде знаат и двете дека нема простор за блефирање. Супер си живеевме. Моите и нејзините откако се иселивме се гледат и слушат повеќе од ние што се слушаме со нив. Граници се поставуват лесно ако знаеш што сакаш. Мене мирот ми е битен и ако сакаш да коегзистираме заедно тогаш ќе бидеш нормален, ако не - се гледаме. Јас сум сигурен да ме ставиш во нечиј конфликт меѓу снаа и свекрва ќе ти кажам кој треба да лета. Ако си искрен треба да можеш секогаш да знаеш да пресечеш правилно во такви фамилијарни ситуации. Ако си под палец на мајка ти уште или на жена ти, ќе правиш некои компромиси кои мислиш спуштат топка, но само ставаш под тепих и ќе те касне за гз покасно.

На тема демографија предлагам договорени бракови. Ако нема деца во договорот, нема ниту брак. Викат просто како грав, но јас не знам што тоа значи.

Back
На врв Bottom