Zboram konkretno za MK deka nemoze taka da gi osuduva lugjeto i da gi vika ne bile mashki zatoa sto on ima obezbedn stan i kapital za istiot a nekoj so 500 evra plata nema, toa ne go pravi povekje maz od toj drugiot, malce navredliv mi beshe negoviot ton zosto i ja sum bil nekogas vo Makedonija so 500 evra plata i znam sto e maka za razlika od nego sto imal srekja i okolnosti takva maka da ne oseti.
Димитрие е познат по солење памет, не се секирај, ни прв ни последен пат.
Ете тате му отстапил стан т.е. спрат од куќа, па во темата станови во скопје може да им соли памет на сите (ко шо и прави), исто изгледа тате прво му го најде и местото во ЕВН, МЕПСО или кој и кур од државна цицка и да беше вработен, а после посака да биди програмер пошто има другарчиња што штракаат на тастатура и се фалеше како бил програмер па другите ги гледаше одозгора и за тоа.
А пушти го на скеле 2 пати да се качи 3 пати ќе падни, недај Боже дома да треба дрва да исцепи или да земи да бојадиса. Како што кажа, среќа во газот имале таквите да се родат во такви фамилии и да не мора да ги сукаат ракавите сами - ама можат, од друга страна, сами да ти кажуваат дали и колку некој бил маж, дали и колку некој можел да спечали, колку биле тие учени, а ти не.
Истиот комплекс ко на Рон, само од др страна. Тој па се мачи или се мачел повеќе самостојно за да дојде до поарна работа ама не се дели од суќната на мама.
И крајно, во право си и едниот и другиот го прават форумот и темите неподносливо глупи за дискусија. Пошто порано кога имаше помалку Роновци и Димитровци овие двајца требаше да кренат 2 прсти за некој воопшто да им реплицира и да ги мани од таквото - шо сумњам дека е БАШ така во реалниот живот зад тастатура.
Како и да е, темата демографија и било која тема уште многу ќе трпи од „ја ќе ти кажам како треба“ ликови, бидејќи наместо да се бават со тоа каков пост ќе напишат за продуктивна дискусија, се бават со тоа да му се стават на некој одозгора или да омаловажат некој или едноставно некаде нешто да усерат пошто тие не биле галени како мали или кој и да е друг комплекс што го имаат.
Не вреди да се трошат букви, килобајти и скроз си во право за тоа. Прескокни следен пат.
Он топик, да не бидат само корисните идиоти тема, во повеќе наврати има луѓе кои ги имаат сите предиспозиции да имаат стабилен партнер, да живеат на страна и да имаат по 3-4 деца па ни демографија да ни пати ниту пак нешто друго.
Но, тука доаѓаме до она што Стефи го спомна и за што имаше многу право - НЕ се кадарни јајце на око да си испржат т.е. ИЛИ тие тоа не го прават или го прават со многу кукање и очекуваат од старите денес да им зготват ручек, да им земат деца од градинка, да им удрат дома правосмукалка, да им ги заспиваат децата - а тие, мажиштата биле на работа денес, голем кур. Или пак мамините принцези шо јадат само нарачано дома оти не знае грав да свари, камо пак за поќе. Да не збораме тие што не се ни женат оти ќе мора конечно за нешто одговорни да се во животот отколку некој да им даде под нос и за тие кои не се мажат оти поважно им е да ги гланцаат ноктите и да имаат некоја пудлица по дома која си ја гледаат ко детенце.
За некои дијагнози на модерното општество нема лек.
Широка тема, само треба да ги одбери човек вистинските дискустанти за да ја дискутира на нормално ниво.