И не поради можности, туку поради неквалификувани партнерки за династија. Kaко што пишува бескомпромисно околу тоа ме потсеќа на многу династии каде истите просперирале во задржување имот поради инцест, бидејќи Ронци не препишувале имот туку така само поради брак. Само сестрa би ги сакала неговите како тој самиот ги и како што бара од неговата партнерка да ги, и само она би имала право да ѝ се препише имот, природно. Ако е во спалната а не детската како што велиш, суиииииит хоум Алабама, лорд ам каминг хоум...
Зошто е тоа чудно, јас живеев со жена ми и моите неколку години и тоа за време на ковид и не поради можности, еве стојат празни и спратови и станови како и тогаш. Си имаме посебни влезови, но се мешавме со кујна па и финансии. Мајка ми ја сака жена ми повеќе од мене до ден денес и не настана фрикција ниту на момент бидејќи нивниот непријател не се самите една на друга, туку непријателот им е заеднички. Јас. Они конспирисуваат заедно против мене и секогаш си го имаа грбот дури и ако и преречам нешто невкусно на едната. И двете знаеа и знаат дека ако некоја помислеше на драма јас инстантно ги отчекирувам од мојот живот без шана за приговор, бидејќи тоа е поголем дисреспект кон мене одошто колку една на друга може да покажат. Тоа е некоја форма на MAD сценарио каде знаат и двете дека нема простор за блефирање. Супер си живеевме. Моите и нејзините откако се иселивме се гледат и слушат повеќе од ние што се слушаме со нив. Граници се поставуват лесно ако знаеш што сакаш. Мене мирот ми е битен и ако сакаш да коегзистираме заедно тогаш ќе бидеш нормален, ако не - се гледаме. Јас сум сигурен да ме ставиш во нечиј конфликт меѓу снаа и свекрва ќе ти кажам кој треба да лета. Ако си искрен треба да можеш секогаш да знаеш да пресечеш правилно во такви фамилијарни ситуации. Ако си под палец на мајка ти уште или на жена ти, ќе правиш некои компромиси кои мислиш спуштат топка, но само ставаш под тепих и ќе те касне за гз покасно.
На тема демографија предлагам договорени бракови. Ако нема деца во договорот, нема ниту брак. Викат просто како грав, но јас не знам што тоа значи.