Делови за Мерцедес ќе се произведуваат во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Не летајте одма многу.Прво инфово е од пред неколку дена.Има отворено тема во ЕКОНОМИЈА.
И не е фабрика за автомобили,туку за автомобилски делови.

Делови за Мерцедес ќе се произведуваат во Македонија

Уште една германска компанија од автомобилска индустрија ќе инвестира во земјава, открива за Канал 5 министерот за странски инвестиции Веле Самак. Одлуката од менаџментот е донесена, но компанијата се мисли меѓу Велес и Кавадарци, а ќе произведува делови за Мерцедес С класа.
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=44&egId=14&eventId=86291

4000 вработени за делови за автомобили? Тоа сепак не е малце...

4000 вработени за делови за автомобили? Тоа сепак не е малце...
Врска немам.Не сум запознаен со таа тема.Веста каква што е таква и ја споделив.Може за некој делови,доволно се и 4000 работници.

гарант некоја дисперзирана фабрика од НР Кина

Најверојатно се работи за Мерцедес..ама не да склопува тука коли,него делови ќе произведува.. нема врска ако повлече нога Мерцедес добро ќе биде..

сакам да верувам у ова али ....
да живеев во друга земја ке верував а овака додека не излезе муабетов на дело ништо од ова ке се правам ко да несум го прочитал :)

Кинеска фабрика...кинеска...ќе вработи луѓе, ќе се хранат фамилии.

Ако имате друга попаметна идеја, предложете јас сум секогаш „За“ за отворање за фабрика за автомобили, дали ефтини дали скапи :)

Хмммм, Мерцедес до толку има доверба овде?

Скептик сум, за жал така налагат околностите. Но дај боже да е така, 4000 работни места сепак...хм...

Хмммм, Мерцедес до толку има доверба овде?

Ех да имаше и Ауди доверба во деведесетите кај ќе ни беше крајот.. До сега неколку фабрики да имавме,како Чешка,Словачка,Унгарија и други..ама пустите избегаа тогаш и не се вратија повеќе.. ама ипак Мерџо е Мерџо бе :D

Ех да имаше и Ауди доверба во деведесетите кај ќе ни беше крајот.. До сега неколку фабрики да имавме,како Чешка,Словачка,Унгарија и други..ама пустите избегаа тогаш и не се вратија повеќе.. ама ипак Мерџо е Мерџо бе :D

Па сепак кога ќе размислам не за џабе се Врвот на автомобилите.....Вадат автомобил и тест на нашите патишта ако издржи без да се клацка нешто и да крцка, ќе тера 100години... :D

Па сепак кога ќе размислам не за џабе се Врвот на автомобилите.....Вадат автомобил и тест на нашите патишта ако издржи без да се клацка нешто и да крцка, ќе тера 100години... :D

Идеални услови за тестирање :D Фабрика done !

Исто така може да тестира и уреди за заштита од крадење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom